Krásný příběh s originálním námětem | Rudá jako rubín - recenze

13428874Název: Rudá jako rubín
Název v originále: Rubinrot

Autor: Kerstin Gier
Nakladatelství: CooBoo
Žánr: romantika, cestování časem
Série: Láska nezná čas/Drahokamy #1
Počet stran: 336

Gwendolyn žije v rodině, která se stará jen o její sestřenici Charlotte, která prý zdědila jakýsi speciální gen. Její rodina je samé tajemství a Gwendolyn nemá ani tušení, co se v jejích kořenech skrývá. Co když je ale středem všech tajemství právě Gwendolyn?

Vždycky jsem si chtěla přečíst příběh o cestování časem, protože jsem na toto téma začala psát vlastní knihu. A tak jsem sáhla po této známé sérii, která se mi předtím ještě nedostala do ruky. Lituji, že jsem to neudělala dřív, protože příběh Gwendolyn a její rodiny je naprosto okouzlující.

V době, kdy kniha Rudá jako rubín vyšla poprvé, ještě moc podobných děl nebylo. Kerstin Gier si vybrala opravdu originální námět. Cestování časem je v knize popsáno logicky a s jasnými pravidly, která musí všichni dodržovat. Bylo pro mě tedy poměrně snadné si představit, jak cestování časem funguje.

Bohužel mi trochu vadilo tempo, kterým se zajímavý příběh ubíral. Začátek byl opravdu pomalý, ale konec uběhl tak rychle, že mě až vyděsilo, když jsem najednou nalistovala poslední stranu. Jakmile se totiž kniha zrychlila, zápletka se zkomplikovala ještě víc a kniha skončila. To mi sice moc nevyhovovalo, ale na druhou stranu mi to zase až tolik nevadilo a konec jsem si ráda přečetla ještě jednou.

Za vyzvednutí určitě stojí prolog a epilog, protože mi nasadily brouka do hlavy. Líbilo se mi, že kniha končí i začíná záhadou, a tím pádem se čtenář má vždy na co těšit. Doufám, že další dva díly série - Modrá jako safír a Zelená jako smaragd, seženu co nejrychleji.

Kerstin Gier má velmi jednoduchý styl psaní, takže při čtení nečekejte žádné dlouhé popisné odstavce. Vše je řečeno stručně a jasně, což většinou zcela stačí. Občas bych sice nějaký ten popis nebo další větu přidala, ale přece jen jde o první díl série, kdy se příběh teprve rozjíždí, takže má čtenáři být ještě mnoho utajeno.

Gwendolyn mi od začátku byla docela sympatická, i když to nebyla úplně ideální hlavní postava. Líbil se mi její smysl pro humor a vztah s mladšími sourozenci. Občas mi ale Gwendolyn lezla na nervy, protože i moje znalosti o historii Anglie jsou větší než ty její, i když taky nejsou nijak rozsáhlé... Čas od času mi tedy Gwendolyn přišla hloupá, ale většinou jsem se dokázala vcítit do její role.

Ostatní postavy se mi moc líbily. Nemůžu říct, které byly záporné a které kladné, protože to vlastně ještě není úplně jasné... Přesto jsem si ale zamilovala Leslie, pana George a ke svému vlastnímu překvapení i Charlotte, se kterou jsem docela soucítila. Gideona jsemzpočátku měla plné zuby, ale časem jsem si na něj zvykla. Navíc se jeho charakter rozvíjel společně s příběhem, což oceňuji, protože jinak by působil opravdu nereálně.


Untitled

Stručně řečeno stojí Rudá jak rubín určitě za přečtení. Nabízí originální námět, jednoduchý styl psaní, skvělý prolog a epilog a sympatické postavy. Děj se sice teprve rozjíždí a v příběhu se najde pár nesrovnalostí, ale u čtení této knihy si určitě skvěle odpočinete. Pokud jste Rudá jako rubín ještě nečetli, určitě neváhejte!


Kniha: 4/5
Obálka: 3,5/5
Marky


Komentáře

  1. Táto kniha mi príde viacej taká pre dievčatá :)) Ale ja stále nemôžem odolať od cestovania v čase , no čo už, niekedy vyskúšam túto knihu a uvidím :)) Pekná recenzia! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že kluci možná tuhle knihu tolik neocení, ale vždycky se najdou výjimky :) Rudá jako rubín určitě stojí za pokus! Děkuji :)

      Vymazat
  2. Pěkná recenze :) Série Drahokamy patří mezi mé oblíbené a velký podíl na tom má i Xemerius, který je ale až v dalším díle :) Přečti si ho už jenom kvůli němu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, druhý díl si určitě přečtu, zajímá mě Lucy :) Díky za pochvalu!

      Vymazat
  3. Já jsem četla jenom první díl a nijak mě nenadchnul. Souhlasím s tebou, že konec se odehrál na až příliš málo stránkách na to, jak dlouho se nic moc nedělo. Další díly ale mám ve čtečce, tak se k tomu třeba někdy dostanu. Jinak, moc hezká recenze, líbí se mi, že je hezká nejen na čtení, ale i na pohled :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, proč se Ti kniha nelíbila. Já jsem se však našla v námětu :) Snad se nám oběma budou další díly líbit více. Díky za pochvalu :)

      Vymazat
  4. Pěkná recenze. Tuhle sérii miluju :D A další díly jsou taky skvělý :D Jinak přeji hodně štěstí s tvojí vlastní knihou :).

    OdpovědětVymazat
  5. Jak jsem už několikrát zmiňovala, tuhle knižní sérii mám fakt ráda. Přečetla jsem ji opravdu rychle a takřka hltala každé slovo, takže jsem si drobných nedostatků ani nevšimla.
    Nejvíc se mi líbila ta tajná společnost a taky to, že před každou kapitolou je nějaká "zvláštní stránka" nebo jak to říct (rodokmen, citát a tak). Když jsem to četla, úplně jsem si říkala, že chci, aby to všechno existovalo, což se mi u dívčích románů stává dost zřídka.
    A vidělas film? Myslím, že zatím natočili první díl, docela se mi to líbilo, ale na knihu to nemělo (zdá se mi, že tam trochu pomotali děj).
    Hezky jsi to zrecenzovala. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Film si pustím, až si přečtu celou sérii... Moje fantazie nemá mixování knih a filmů ráda :) Jinak rodokmeny a spol. jsem taky ocenila, jen jsem je zjevně zapomněla zmínit. Díky za připomínku :)

      Vymazat
  6. Celou sérii bych si chtěla přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Rudá jako rubín i zbylé díly jsou strašně milé oddechové čtení, u kterého se člověk fakt skvěle pobaví. Tedy aspoň já jsem se bavila. :D Kerstin Gier je hrozně fajn autorka a já se už těším na její další knížky. :)
    Mimochodem, moc pěkná recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj,prosté se tě musím zeptat jestli se ten náramek dá nekdě koupit? A jestli ano tak kde??:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, vůbec nevím :D Náramek a ani fotka nejsou moje, promiň. Zkus to na weheartit.com

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.