Děvčátko

sea and awesome image

Tyrkysové vlny narážely do přídi a tříštily se v bílou pěnu.
Na palubě zněly veselé dudy skotské kapely.
Holčička v kostkované sukni se točila dokolečka a smála se.
Pasažéři tleskali.

"Tu bude deset korun." Děvčátko se usmálo a podalo prodavači minci. Pak si od něj nadšeně vzalo kornout s jahodovou zmrzlinou a odskotačilo zpátky na palubu. Prodavač se za holčičkou ještě dlouho díval a usmíval se. Kéž by tak věděla, jaké pouto je pojí. Ale úsměv mu vymizel z tváře, když spatřil svou další zákaznici. Žena ve slunečních brýlích a tmavě modrém kostýmu mu připomínala někoho, koho už v životě nechtěl vidět ani o něm slyšet. Nedal to na sobě však znát a usmál se: "Dáte si, madam?" Dáma se záludně usmála. "Dám. Pomstu." Prodavač zbledl a lžíce na zmrzlinu s cinkotem dopadla na podlahu lodi.


Tyrkysové vlny narážely do přídi a tříštily se v bílou pěnu.
Na palubě zněly veselé dudy skotské kapely.
Holčička v kostkované sukni se točila dokolečka a smála se.
Pasažéři tleskali.

"Mějte slitování, Vaše Výsosti! Ona nemůže za mé chyby a je to ještě dítě!" padl na kolena a z očí mu kanuly slzy. "Vezměte si mě, nechte ji jít!" vzlyky jím otřásaly čím dál silněji. "Tebe si vezmu též, můj drahý, ale nejdřív musíme skoncovat s ní. To ona brání našemu štěstí!" odfrkla si dáma. Její modrý kostýmek se mezitím proměnil ve stejně modrou róbu s dlouhým pláštěm. Hystericky se rozesmála. "Občas zlo vyhrává, můj drahý. Jendou jsem se dostala do tohoto světa, tak si teď vezmu vše, co mi patří. Měl ses přidat na mou stranu, když byl ještě čas!" Ušklíbla se, mávla rukou a z její dlaně vystřelil proud modrého světla.

Pak se přihnala vlna a srazila holčičku hluboko do moře.

Muž nechal dámu dámou a vrhl se na palubu. Ještě stačil zahlédnout, jak se v moři zableskla kostkovaná sukně. "Nikdy nedostanete všechno, Výsosti," řekl klidně. "Láska je totiž to nejsilnější kouzlo a to byste měla Vy vědět ze všech nejlépe." Pak se prudce nadechl a skočil do vody. Dáma zaječela, ale na kouzla bylo pozdě. Jeho slzy se už mísily se slanou vodou oceánu.

Tyrkysové vlny narážely do přídi a tříštily se v bílou pěnu.
Veselé dudy skotské kapely přestaly hrát.
Pasažéři křičeli a nakláněli se přes palubu.

Děvčátko se prudce nadechlo a zamrkalo, aby se mu písek dostal z očí. Nad holčičkou se skláněl muž a vyčerpaně se usmál. "Kde to jsem, pane prodavači?" rozhlédla se vyděšeně kolem. "Otče," vydechl. "Co prosím?" tázavě se na něj odívala. "Říkej mi otče," usmál se. "Vyhráli jsme, Sněhurko."


Účastním se:(S)nová výzva
2.1.2016 - 2.1.2017 
forma: povídka v er-formě
téma: Skye Boatsong (Outlander) ♫♫♫

Konečně jsem u se svým prvním příspěvkem do (S)nové výzvy od Iris a Vysvobozené, která je mimochodem naprosto dokonalým projektem. Když jsem si poslechla píseň, kterou jsem chtěla/měla použít jako zadání, vznikl text psaný kurzívou. Tak jsem si řekla, že bych ho mohl přece jen o nco doplnit, takže nakonec tu máme, co tu máme. Zjevně se na tom projevilo, že jsem právě dokoukala první sérii Once Upon A Time. Ale co, ať žijí pohádky!

Která pohádka je vaše nejoblíbenější? A zapojili jste se už do (S)nové výzvy?
Marky

Komentáře

  1. Jsem moc ráda, že ses už zapojila. :) Příběh se mi líbí, Once upon a time sice znám a první sérii považuji za opravdu dokonalou, ale co. Někdy je to těžké. :)
    Jen tak dál! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A že mi to trvalo! OUAT je skvělý seriál - aspoň zatím :D Držím palce i tobě! :)

      Vymazat
  2. Jdu se mkrnout na ten projekt, protože jsi mě totálně okouzlila! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to mě moc těší :) Projekt je dokonalý protože ho vymyslely Vysvobozená a Iris, takže není co zkazit ;)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.