Nemám ráda paperbacky. | My new e-books #1


Ahojky!
Poslední dobou jsem si moc fyzických knih nekupovala, jak jste si určitě všimli v mých Měsíčních shrnutí, ale zato moje čtečka rozhodně nedostatkem nových knížek netrpěla. A abyste i vy mohli sledovat mé přírůstky, přicházím s novou sérií pravidelných článků. V ní vám pokaždé představím e-knihy, které jsem si v nedávné době pořídila do své čtečky. Pokud byste se chtěli zapojit, budu moc ráda - stačí jednoduše do svého článku přidat banner. A teď už se pojďme kouknout na první várku e-knih!


18053060První e-knížkou, kterou jsem si v poslední době pořídila, je Dorothy Must Die od Danielle Paige. Jak už jste jistě poznali z obály a názvu, jedná se o další retelling (převyprávění pohádky), na kterých poslední dobou ujíždím. A netvrďte mi, že vám není jasné, o kterou pohádku jde! Vážně ne? No, tak dobrá, bavíme se o Čaroději ze země Oz. Tento příběh však vypráví o dívce, která se do Oz dostane po Dorotce a najde tuto zemi ve zuboženém stavu... Mimochodem knížku jsem si sehnala pro společné čtení u Vendey, kdybyste se ještě chtěli zapojit. Čtení probíhá do 18. dubna, ale ještě máte týden - to zvládnete! Já nakonec plánuji vydat článek s reakcemi při čtení této knihy, protože zatím jich mám skutečně spoustu.

Mezi mé další úlovky patří  kniha Hostitel od Stephanie Meyer, stejně jako celá její série Stmívání. Sáhla jsem po nich jednoduše z toho důvodu, že jsem je ještě nečetla. Na filmy se před přečtením knih nekoukám (a u Stmívání si ani nejsem jistá, jestli se na ně někdy podívám), takže o těchto knihách vlastně nevím skoro vůbec nic. Jestli chcete, můžete mi klidně do komentářů napsat, co si o knihách této autorky myslíte, ale asi si je přečtu tak jako tak. Je to zkrátka klasika...

11952719

25708672Jako další jsem obdržela recenzní e-knihu z portálu Netgalley (což je mimochodem dokonalý server, pokud rádi čtete anglické knihy), a tou je The Other Side of Gravity od Shelly Crane, kterou na svém blogu Kath opěvovala tak krásně, že jsem ji nemohla odmítnout (i když upřímně řečeno, mohla bych já někdy odmítnout knihu?). Tato kniha nejspíš patří mezi další ze zapomenutých a ztracených sci-fi příběhů, který se doufám ukáže být něčím skutečně neobyčejným. Nebudu vám tady lhát, o knize toho vlastně moc nevím, ale ta obálka je nádherná - ne snad? A kniha se líbila Kath tak mně bude taky. A hotovo.

A jako poslední pro tento článek tu mám další sérii - Zavržený od Beccy Fitzpatrick. Tyhle knížky už tu s námi také nějaký pátek jsou a dokonce už je tomu nějaký pátek i od jejich překladu do češtiny. Jenže to já netušila, protože mi je doporučila kamarádka tady v Belgii. Nejprve jsem si je chtěla pořídit francouzsky, jenže v místním knihkupectví měli pouze ta ošklivá paperbacková vydání (Jsem jediná, kdo má raději hardbacky, nebo jste na tom stejně?), a tak jsem radši sáhla po e-knihách. Jinak jsou ty obálky ale naprosto nádherné takže až se vrátím do Česka, nejspíš si je pořídím i na papíře. A abych nezapomněla, tato série vypráví příběh padlého anděla a nejspíš by tam měla figurovat i zakázaná láska, a to je něco pro mě.


Četli jste některou z knih? Co si o nich myslíte?
Co poslední době do čtečky přibylo vám?
Marky

Komentáře

  1. Zajímavé přírůstky! Sérii Stmívání jsem četla v době, kdy to byl hit. Nikdy jsem nebyla fanynkou a knížky jsem místy chápala jako vážně hloupý vtip, ale mohla jsem se minimálně přít s kamarádkama o pochybné kvalitě :D Zavrženého jsem četla když čerstvě vyšel v českém překladu a tuším, že jsem nečetla poslední díl, možná bych se do série mohla pustit znovu :)
    Jo a naprosto souhlasím, že paperbacky jsou zlo! Než paperback, tak radši ebook, z toho nemám po přečtení salát :D
    fiamorisrunning.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Zavrhnutý je jedna z mojich srdcoviek :3 Patch je proste mužská postava, ktorej nejde odolať :3

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem vážně zvědavá, co na The other side of galaxy řekneš. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vlastně jsem nic z toho nečetla... ale jsem naopak jediná kdo má radši paperbacky???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naopak, já mám pocit, že je mají rádi všichni!

      Vymazat
  5. Stmívání je v pohodě, rozhodně to není tak hrozné v porovnání se spoustou jiných knih tohoto žánru. Už dlouho jsem to nečetla, asi čtyři roky zpátky jsem měla poslední rereading, ale snad se ti to bude líbit aspoň průměrně. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkné přírůstky :) Po Dorothy must Die koukám taky, chtěla bych se do ní pustit, kvůli společnému čtení :) A Other Side of Gravity jsem si vyhlédla ještě před jejím vydáním kvůli obálce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dorothy je skvělá, určitě si ji přečti, jestli tě láká aspoň trošičku :)

      Vymazat
  7. Zavržený je naprosto dokonale skvěle úžasná série :3
    Stmívání jsem začal číst v březnu a hned po prvním díle jsem se do série zamilovala, takže další už na mě také čekají.
    Stejně tak i kniha Hostitel. Viděla jsem jen film a ten miluji, takže od knihy mám velká očekávání! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkné přírůstky. Chystám se na Hostitele. Jinak Stmívání - viděla jsem myslím první dva filmy (fakt nic moc) a nějak jsem rozečetla jednu z knih... Je to už strašně dlouho. Pamatuji si, že to bylo velice čtivé, ale na druhou stranu takové jednoduchoučké - jestli chápeš, co tímhle popisem myslím :D Zkrátka žádná velká literatura... Nicméně, jak píšu, od Hostitele mě to neodradilo - naopak jsem docela zvědavá. Těším se na recenze! Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, ale zkusím to i tak. To jsem ráda, i ty :)

      Vymazat
  9. Parádní přírůstky :D Chystám se na re-reading Hostitele... jednou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám, rereadingy jsou skvělé, ale najít čas skoro nemožné :D

      Vymazat
  10. The Other Side of Gravity mě uchvátila asi nejvíc. :)
    Moje čtečka je bohužel rozbitá, takže si e-knihy moc nepočtu :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, četla jsem tvou recenzi na Marťana :)
      To je škoda, brzké uzdravení jí přeju :P

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.