Zkouknuto - srpen 2016


Ahojky!
Jsem tu s dalším článkem o shlédnutých filmech a seriálech, tentokrát za měsíc srpen. Vím, že posledně jsem vám povídala o květnových snímcích, ale během června a července jsem viděla celkem snad dva filmy a nestálo mi to za to o nich psát článek. Taky jsem měla příliš aktivit a málo času na blogování obecně, ale to jsem už vysvětlovala asi v pěti předchozích článcích, takže to myslím už víte. Takže teď už hurá na filmy - a že jich je!

Hunger Games: Síla vzdoru (1. část)
Hodnocení: 4,5/5

Film jsem viděla asi tak po padesáté sedmé a stále ho mám tolik ráda. Sic je to asi můj nejméně oblíbený díl této série - co se tedy filmů týče - ale i tak. Je to Hunger Games, jeden z mých prvních fandomů. Pochopte, že takovému veledílu nemůžu dát nižší hodnocení. Ještě tedy pro upřesnění můžu říct, že mým nejoblíbenějším snímkem je druhý díl (Vražedná pomsta) a za ním hned těsně poslední (Síla vzdoru, druhá část). Z knížek mám ovšem jednoznačně nejraději tu třetí (Síla vzdoru), a to bez debat. 


Now You See Mee 2
Hodnocení: 3,5/5

Tohle je druhý díl filmu o partě kouzelníků, kteří díky svým trikům dokážou nejen oklamat, ale také okrást celý svět. Druhý díl se ovšem prvnímu, který ode mě dostal pět hvězdiček, ani za mák nevyrovná. Je méně vtipný, méně ohromující a objevuje se v něm nová postava, která mi vařila krev v žilách. Taky se částečně změnilo herecké obsazení a "mezidobí" mezi triky trvají až příliš dlouho. Ala abych jenom nekritizovala, musím uznat, že kouzla v tomto díle byla ještě mnohem promyšlenější a vychytralá, než v tom předchozím... A nechyběl dokonalý plot twist.

Doba ledová 5: Mamutí drcnutí
Hodnocení: 1,5/5

Možná se ptáte, proč jsem takovou blbost vůbec viděla a dávám jí tak vysoké ohodnocení, když je tam víc nesrovnalostí než mamutů... Je to jednoduše proto, že jsem snímek viděla ve 4DX kině. Tam jsem byla předtím jen jednou jako malá a už si z toho vůbec nic nepamatuju, takže když se kamarádka vytasila s informací, že tam nutně potřebuje a nikdy tam nebyla, její návrh jsem nadšeně schválila. A vzhledem k tomu, že na výběr měli jenom dva filmy a na Suicide Squad se mi v tomhle formátu jít nechtělo (protože ty kulky a vůbec bych asi nesnesla), vyhrála Doba ledová. A byla to přesně taková blbost, jako jsem čekala, ačkoliv 4DX kino jsem si moc užila.

Výsledek obrázku pro Saturnin film plakátSaturnin
Hodnocení: 5/5

Jen málo míčků padalo do Vltavy. Mám k tomuhle vůbec něco dodávat? Saturnina v knižní podobě jsem si zamilovala ž ve svých deseti letech a od té doby jsem ho četla už nesčetněkrát (což mi připomíná, že by si zasloužil re-reading). Film jsem ale viděla až teď a i přes vysoká očekávání se mi dostalo všeho, na co jsem se tolik těšila. Vlastně byly některé scény ještě mnohem vtipnější než v knížce, a to je co říct! Pokud jste Saturnina ještě nečetli ani neviděli, doporučuji všemi deseti!


Výsledek obrázku pro fantomas film plakátFantomas
Hodnocení: 1,5/5

Tenhle film jsem vlastně viděla nedopatřením při večeři u televize, protože nic jiného nedávali. Vlastně ani nevím, který fantomas to byl, ale bavila mě ta upřímnost a prokouknutelnost toho všeho. Třeba když fantomas použije rajský plyn a sám jím v klidu projde bez účinků. Co mi ovšem vadilo, byla neskutečná neschopnost, nedovtipnost a vrozená podřadnost všech žen. Takhle to zkrátka na světě nefunguje.




Shrek
Hodnocení: 4/5

Tohle je prostě srdcovka, kterou jsem po letech konečně viděla znovu, protože jsem film pouštěla kamarádce (která nemá kulturní vzdělání). Já jsem na Shrekovi vyrostla a má pro mě zkrátka úplně jiný význam, než by jinak tak praštěný film asi měl. Koneckonců, když přišla moje nejoblíbenější písnička Hallelujah (ne, to není klišé, fakt ji mám ráda!), málem jsem se rozbrečela. A to jsem si přitom ani nepamatovala, jak vlastně příběh probíhá a končí - zato "modrý kytky, červený trny" si pamatuji moc dobře.


Oblivion
Hodnocení: 2,5/5

Na tento film jsme se podívala úplně náhodou a netušila, co mám čekat - kromě toho, že je to něco trochu dystopického. Ukázalo se, že jde o film s Tomem Cruisem, což možná mluví za vše, ale i tak se mi celkem líbil. Chci říct, neměla jsem nekonečně vysoká očekávání a ačkoliv byla hlavní teorie/idea nepromyšlená a měla mezery, sledování filmu jsem si užila. V jeden moment jsem dokonce byla i překvapená (upřímně, ne hrůzou), takže skutečně oceňuji snahu. Ale kniha by z toho být nemohla, muselo by se to překopat.


Les Choristes
Hodnocení: 5/5

Už dlouho mě žádný film takhle nedojal. Dokonce jsem brečela, a to pořádně. Pro ty z vás, kteří tenhle film neviděli: prosím, podívejte se na něj. Vážně to stojí za to. Nejen kvůli úžasné hudbě, která celý snímek provází (a o ní vlastně je, takže jinak by to asi ani nešlo), ale také kvůli příběhu, který vám zlomí srdce na tisíc kousků a vy za to budete rádi. Protože všechno, včetně zpěvu, se může proměnit v životní náplň a sen a budoucnost několika malých chlapců. A to tu vlastně jde. O nic víc a o nic méně. Budu o tom muset napsat povídku, protože to je přesně to, co se z téhle minirecenze stává.

Amélie z Monmartru
Hodnocení: 5/5

Ta samá hudba, jiný film, další naprosto úžasný příběh. Tenhle snímek si určitě pustím ještě spoustakrát. Ukazuje malebná zákoutí Paříže a malebná zákoutí lidí. Ukazuje, jak je každý jiný a zvláštní a z pohledu ostatních lidí vlastně tak trochu šílený. Je to zkrátka film, jak má být: vtipný, trefný, krásný na pohled, se skvělým hudebním doprovodem a plný postav, do kterých se dokážete vcítit.




Modrá jako safír
Hodnocení: 4/5

Začínám si na tyhle šílené filmové adaptace zvykat a dokonce mě to bavilo! Gwendolyn je ve filmech mnohem snesitelnější než v knížkách, čímž vyrovnává nedokonalosti filmového Gideona. A Xemerius je snad ještě dokonalejší než v knížkách - to jsme ani nečekala! Každopádně se tahle filmová série zlepšuje čím dál tím víc. Ačkoliv to možná bude trochu tím, že vím jaké hrůzy mám čekat a nestresuji se tolik nad tou dávkou naivity... takže mi to nepřijde tak trapné. Ale možná je to taky tím, že filmy působí oproti knihám kratší.


Sebevražedný oddíl
Hodnocení: 3,5/5

Možná bych film nehodnotila tak pozitivně, ale pár detailů mi na tomhle superhrdinském počinu zvedlo náladu. Na prvním místě je rozhodně dokonalá Harley Quinn (ale nebojte, za vzor si ji neberu). Vtipnost a absurdita celého děje filmu taky jen přidala, protože jsem na něm byla v kině s partou kamarádek a díky tomu jsme si to moc užily. Tohle určitě není snímek, na který by mě bavilo koukat samotnou... 




Bylo nebylo/Once Upon A Time
Hodnocení: 4/5

Začala jsem sledovat druhou sérii tohohle pohádkového retellignu a zatím jsem vůči dalšímu ději trochu skeptická. Vypadá to natahovaně a jako přehnaná snaha vydělat peníze... Ale možná je ještě brzy na to, abych soudila. Koneckonců jsem viděla teprve tři epizody.





Viděli jste některý z těchto filmů? Jak to áte s filmy s Tomem Cruisem a počiny Marvelu?
Marky

Komentáře

  1. Další milovník Saturnina! :) Také ho doslova zbožňuji! :) Bavila mě i audiokniha čtená Janem Hartlem, až nedávno jsem se dozvěděla, že ji načetl i Oldřich Vízner, takže se chystám i na tu. Jinak Once Upon a Time bude podle mě - bohužel - jen horší. První série byla dobrá, pak došlo přesně k tomu, co říkáš - zbytečné průtahy, pak se nabalily nesmysly, najednou se objevily postavy z disneyovek a to už na mě bylo moc a na seriál jsem se přestala dívat. jsem zvědavá, co na další díly povíš Ty a přeju Ti, ať se Ti líbí víc, než mně :) Měj se hezky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem poslouchala jen tu od Víznera a líbila se mi moc :) To mě trochu mrzí, ale třeba mě OUAT až tolik nezklame... Díky, i ty!

      Vymazat
  2. Bylo nebylo naprosto miluji a baví mě to i po tolika sériích. Shrek je prostě pecka, Sebevražedný oddíl se mi hoodně líbil. Na Podfukáře 2 a Dobu ledovou 5 se teprve chystám.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :) Now You See Me 2 určitě stojí za to ;)

      Vymazat
  3. Na spoustu z těchhle filmů se chystám, jako třeba na Amélii nebo Sebevražedný oddíl. Safírově modrou jsem ale musela vypnout asi před půlkou, protože mě to naopak nebavilo vůbec :D
    A co se týče Bylo nebylo, k tomu bych se taky ráda jednou propracovala :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? No, já jsem s tohle sérií asi vážně mimo mísu - knihy mě vůbec nebavily :D

      Vymazat
  4. Mě se druhá série Once upon a time nelíbila... avšak třetí a čtvrtá řada stála rozhodně za to! :) Tak to nějak vydrž a třeba tomu pak přijdeš na chuť více, stejně jako já:))

    OdpovědětVymazat
  5. 2. séria OUAT bola podla mňa trochu slabá. Potom to kolíše na základe čoho, či ťa hlavná dejová linka danej polovice série baví alebo nie. Ale za sledovanie to podľa mňa stále stojí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Objevte eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Přidejte se k úspěšným Spojte se s více než 4,000,000 investorů a obchodníků ze 170 zemí

    Otevřené obchody na eToro: 227,651,647

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.