Měsíční shrnutí - září 2016

Septemberoctober

Ahojky!
Září byl čtenářsky zvláštní měsíc... Hrozně jsme se rozjela a čtení mě neskutečně bavilo, ale audioknihy mi ani trochu nechyběly a neměla jsem na ně čas ani chuť, takže jsem nakonec nestihla ani jednu. Ke konci jsem začala s jednou úžasnou, ale o té se dozvíte až v říjnovém shrnutí... Ale teď už  zpět ke knihám z minulého měsíce!

V září jsem přečetla celkem dvanáct knih, ale neposlechla ani jednu audioknihu. Průměrná zářijová kniha měla 379 stran, což není vůbec špatné vzhledem k počtu knih, který jsem přečetla. 

27418671V září mě motivoval především projekt Září s CooBoo, ačkoliv první přečtená kniha z tohoto nakladatelství nevzešla. Dočetla jsem totiž konečně Hru o trůny od George R. R. Martina. Po téhle výzvě jsem si trochu odpočinula u Losing It od Cory Carmack, která se ukázala být skutečně oddychovou knížkou (recenze je už na blogu). Konečně následovala první kniha z dílny CooBoo, a to Svůdné zlo od Wendy Higgins. Tahle kniha mi navždy uvízla v paměti svou čtivostí - má něco přes 400 stran, ale přelouskala jsem ji za necelé dva dny. 

Po dočtení jsem naštěstí natrefila na další skvělou knihu, kterou je Adaptace od Miroslavy Varáčkové. Skutečně skvělá dystopie, co jiného dodat? Jako kdyby to mohlo být ještě lepší, pustila jsem se do Šťastně až navěky od Kierry Cass - povídek k sérii Selekce. A kupodivu to lepší být mohlo - naprostá dokonalost v několika stránkách! Poté ovšem přišlo první zklamání tohoto měsíce, Stínová královna od C. J. Redwine. Brzy vás čeká recenze, kde se dozvíte proč. 

29436766Další, ačkoliv mírné, zklamání se konalo při čtení knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti od Ransoma Riggse. Bylo to na mě moc pomalé a knihu jsem zvládla až na třetí pokus s hrozbou blížící se Burtonovy filmové adaptace (která se mimochodem ukázala být skvělá). A ještě jedno zklamání, tentokrát překvapivě od CooBoo: Proč jsme se rozešli od Daniela Handlera. Největší předností knihy byly bohužel "pouze" ilustrace Mairy Kalman. Příběh zkrátka za moc nestál. Poté už naštěstí následovalo zase příjemné překvapení z názvem Mechanický princ z pera Cassandry Clare. Upřímně řečeno jsem vážně nečekala, že se mi bude její série Pekelné stroje líbit víc než původní Nástroje Smrti, ale je tomu tak. 

Poslední knížkou v rámci kubulínského projektu se stalo Léto na druhý pokus od Morgan Matson. Zatím je to nejhorší knížka, co jsem od autorky četla, ale i tak jsem si čtení užila. Následovaly povídky od mé milované Marissy Meyer k sérii Měsíční kroniky, které nesou název Stars Above a napsala jsem na ně nadšenou recenzi. Září jsem pak uzavřela knihou Poprask v sýrové uličce od Roberta Fulghuma, u kterého už vím, co čekat.



17972633V září jsem měla tak trochu recenzní blok, takže jsem naspala jen vynucené čtyři recenze. Bohužel si myslím, že je to na nich trochu poznat, ale přepisovala bych je už jen nerada. Teď mám ale po přečtení tak skvělých knih chuť zase psát, takže to bude lepší! Každopádně jsem začala RC recenzí na Losing It od Cory Carmack. To byla pro mě skutečně oddychová četba a docela jsem si ji užila. Další (audio)kniha se ovšem zařadila mezi skutečně nezapomenutelné čtenářské zážitky - Želary - Jozova Hanule od Květy Legátové je kniha, která mi opravdu z hlavy jen tak nezmizí. Jako další jsem napsala recenzi na knihu, jejíž druhý díl právě čtu, a to na Pátou vlnu od Ricka Yanceyho. I tuto knihu hrdě zařazuji mezi oblíbené kousky ve své knihovně. Nakonec jsem ještě v září stihla sepsat svůj názor na druhý díl série Percy Jackson od Ricka Riordana s názvem Moře nestvůr. Tahle kniha pro mě ovšem nepředstavuje víc, než další díl k odškrtnutí, což mě trochu mrzí.


Tento měsíc jsem obdržela svůj první recenzní výtisk od Enbooku, kterým není žádná jiná kniha než mé milované Stars Above od Marissy Meyer. Tato sbírka povídek k sérii Měsíčních kronik mi skutečně přirostla k srdci a ještě jedno za ně Enbooku moc děkuji a přidávám odkaz na svou recenzi. Dále jsem také obdržela Stínovou královnu z pera C. J. Redwine, kterou mi k recenzi poskytly Palmknihy. Opět moc děkuji! Od Audiotéky jsem tento měsíc dostala Marťana od Andyho Weira, kterého už jsem měla tu čest doposlouchat a chválím, kudy chodím... Těšte se na recenzi, bude totiž hodně kladná!

Že bych snad v září neměla ani trochu štěstí? Po předchozích měsících, kdy jsem si ho vybrala až příliš, se tomu ani nedivím...


22638240V knihovně jsem tentokrát byla úspěšná a přinesla si odtamtud celkem čtyři knihy (vzala bych si jich víc, ale nevešly se mi do tašky). Už jsem stihla přečíst Mechanického prince od Cassandry Clare, kterému přezdívám "moje milé překvapení". Také jsem prolétla knihou Adaptace od Miroslavy Varáčkové. Po dočtení téhle knihy jsem začala opět věřit na originální dystopie, tak moc se mi líbila. Momentálně se prokousávám druhým dílem Páté vlny od Ricka Yanceyho, jenž nese název Nekonečné moře. Už teď jsem si bohužel jistá, že prvnímu dílu nedosáhne ani po kotníky a doufám, že závěrem Yancey trilogii zase zvedne. A mým posledním, zatím nepřečteným úlovkem je titul Kde hvězdy sále září od Trish Doller. Nevím, co čekat, ale moc se těším.

Tentokrát jsem odolala a zvládla jen jednu knížku, a to Šťastně až navěky od Kiery Cass. O této sbírce povídek, jsem už ve článku řekla až dost, ale vlastně musím jen a jen chválit. 

Mám hodnou maminku a ta mi kupuje knížky. No vážně, není to skvělé? Tentokrát jsem dostala Sůl moře od Ruty Sepetys. Doufám, že knížku stihnu přečíst do Humbooku.



Jak jste si v září vedli vy, ať už knižně či neknižně?
Chystáte se na Humbook?
Marky

Komentáře

  1. Uzasne! Ja teda na kroniky nejsem, ale slysim, ze se moc libi. Rada bych si precetla serii Mesto z kosti.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mám teď novou Sůl moře, plus druhý díl Cizinky plus Harry Potter a prokleté dítě. To už jsem i přečetla. :D

    Přeji hezký říjen! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.