Nejlepší knihy a shrnutí roku 2016


Ahojky!
Loni jsem si zkrátka vybrala dvanáct nejlepších knih roku a představila vám je v jednom článku. Tentokrát bylo ale skvělých knih tolik, že jsem se rozhodla shrnutí roku 2016 pojmout trochu jinak. Představím vám knihy podle různých kategorií, projdeme si pár statistik a dojde i na filmy a další zajímavosti... 

Knižní statistiky

Počet přečtených knih (celkem): 122
Počet přečtených knih: 91
Počet poslechnutých audioknih: 31

Počet přečtených stran: 30 513
Počet poslechnutých hodin: 288 hodin 33 minut

Počet knih hodnocených pěti hvězdičkami: 26
Počet knih hodnocených jednou hvězdičkou: 11


xxxx


Nej knihy

Pokud chcete o některé knize vědět víc, stačí kliknout na obálku a dostanete se k recenzi!

Nejlepší knihy roku:
Sůl moře Winter (The Lunar Chronicles, #4) Radio Silence Krycí jméno Verity Illuminae (Akta Illuminae, #1)

Největší zklamání:
Jak stvořit dívku A Court of Thorns and Roses (A Court of Thorns and Roses, #1) The Rest of Us Just Live Here Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) Proč jsme se rozešli

Největší překvapení:
Adaptace Vidořád (Kostičas, #2) Všechno, úplně všechno Královna Tearlingu (Královna Tearlingu, #1) Bez naděje (Bez naděje, #1)

Nejlepší nově objevení autoři:
Zlodějka knih Jiskra v popelu (Jiskra v popelu, #1) Hra o trůny (Píseň ledu a ohně, #1) Pomsta & rozbřesk (Pomsta & Rozbřesk, #1) Jsou světla, která nevidíme

Nejvtipnější knihy:
Marťan Muž jménem Ove 18623384 Obsidian (Lux, #1)

Blogování

Počet článků za rok: 143
Nejvíce článků: 17 - v květnu
Nejméně článků: 7 - v červenci
Nejnavštěvovanější článek: Září s CooBoo (má 1772 návštěv!)

Tři nejlepší písničky

Snažila jsem se vybrat co nejrůznější, protože mám za loňský rok skutečně příliš mnoho oblíbenců. Tak jsem aspoň vybrala každou v jiném jazyce, aby se neřeklo...







Tři nejlepší filmy

  

Tři nejlepší seriály

  


Na závěr bych chtěla poděkovat všem, kdo mě v loňském roce podporovali - ať už v životě, čtení či blogování. Díky za všechny vaše komentáře a zpětnou vazbu, moc si toho vážím. Doufám, že můj blog budete ještě dlouho číst - a že ho budu ještě dlouho psát....
Jaký byl váš rok 2016?
Marky

Komentáře

  1. Počet prečítaných kníh obdivujem. A najmä aj tie audioknihy. Ja ich zvládam počúvať maximálne tak v autobuse, inak ma všetko príliš rozptyluje.
    Som celkom prekvapená, že ACOTAR má u teba také nízke hodnotenie, keďže na tú knihu vidím všade samé chvály. Ale ja som z nej tiež nebola úplne odvarená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Já je poslouchám při úklidu, kreativních činnostech anebo při cestování. Mě zkrátka ACOTAR zklamal, nudil a ten konec už ho v mých očích nedokázal zvednout. Nemluvě o tom, že mi v příběhu spousta věcí neseděla... Ale vím , že ho všichni všude chválí - to neznamená, že půjdu s proudem ;)

      Vymazat
    2. Neplánuješ si napriek tomu prečítať pokračovanie? Síce nie som najväčší fanúšik tejto série, ale druhá kniha mi prišla veľmi odlišná a v mnohom lepšia. Stále som ju čítala nekonečne dlho, ale keď sa na ňu pozriem spätne, celý príbeh bol dobrý a premyslený. A taktiež dosť zmenil môj pohľad na niektoré postavy a udalosti z prvej knihy.

      Vymazat
    3. Možná, když se mi k tomu naskytne čas a příležitost ;) Nejdřív bych ale ráda dala šanci pokračování Skleněného trůnu :)

      Vymazat
  2. Z tvých nejlepších knih jsem četla jen Winter a také se mi to moc líbilo. No a ty zbylé knihy si zase chci přečíst. :D
    Vybrat jen tři písničky? To bych nevěděla jaké konkrétně. :D Páč já většinou poslouchám celá alba. :D Ty ti můžu dát - Brave Enought od Lindsey Stirling, Badlands od Halsey a Joanne od Lady Gaga. Ale to poslouchám hlavně na mobilu, na Youtube většinou něco jiného. :D :D Ale jinak tvůj výběr dobrý, také je mám ráda. :)
    Kdybych si tak někde zapisovala, co za filmy jsem viděla. :D Ale tak vyberu ty z roku 2016, to by byl Deadpool, Fantastic Beasts a Zootopia. A taky se mi hodně líbilo The Nice Guys, to bylo bezva. :D Asi si ty filmy začnu zaznamenávat taky. :)
    Seriály - Stranger Things stoprocentně souhlasím! To bylo fakt, fakt boží. Taky bych tam dala i The Crown, i když jsem to dokoukávala až letos, ale je to loňský seriál. The Crown moc doporučuji, jestli neznáš. :) A dost se mi líbil i Westworld, jen jsem ho ještě nestihla dokoukat. :D :)
    Jinak krásný počet knih, k tomu ti moc gratuluji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lindsey Sirling poslouchám už dlouho a dokonce jsem byla na jejím koncertě, takže tu jsem sem nevybrala. Ale máš dobrý vkus ;) Jo, Fantastic Beasts by bylo čtvrté místo a Zootopia taky nebylo vůbec špatná. The Crown neznám, kouknu se ;) Díky moc :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.