Potkáme se na Světě knihy?


Už brzy tu bude květen a s ním i největší knižní akce - Svět knihy. Veletrh se koná 10. - 13. května na pražském Výstavišti. Já se tam chystám v sobotu 12. května a doufám, že se tam s vámi potkám! Teď bych se chtěla trochu detailněji podívat na program a to, kde se můžeme potkat... Dokonce mě uvidíte i na jedné besedě!

Kromě toho, že se chystám projít všechny stánky a utratit neuvěřitelné množství peněz za knihy jako obvykle, bych se ráda zastavila na besedě Dopoledne s Foglarem, protože komiksové Rychlé šípy jsou moje dětství. A také se samozřejmě chystám na blogerský sraz CooBoo, kde snad některé z vás potkám...

Po většinu dne mě ale najdete v Tiskárně na vzduchu, kde bude letos speciální HumbookStage! Protože jeden festival ročně nestačí, Young Adult bude mít svůj program i na Světě knihy. Konkrétně najdete HumbookStage v Tiskárně na vzduchu, a to po celou sobotu (tedy od 10:30 do 17:30).



HumbookStage má pěkně bohatý program a já bych se na něj teď s vámi chtěla podívat:

10:30-11:30: Křížem krážem komiksem
Nevím, jak budu zároveň poslouchat vyprávění o Foglarových komiksech a vzniku komiksů na HumbookStagi, ale ráda bych to stihla. V Tiskárně na vzduchu totiž uslyšíme o komiksech od Martina Šinkovského, autora komiksu Mlžný ostrov zbarvený do ruda. Ten vyjde brzy v CooBoo a já se na něj vážně moc těším!

11:45-12:45: LGBT literatura
Muffin a čaj jsem ještě nečetla, ale do Světa knihy to rozhodně napravím, protože autor Theo Addair spolu s dalšími postavami knižní komunity (třeba s Martinem Bečanem) bude mít besedu o LGBT tématice v české YA literatuře. Tohle si prostě nemůžu nechat ujít!

13:00-14:30: Knižní bloggeři vs. redaktoři
A teď přichází zlatý hřeb programu - v téhle besedě totiž uvidíte mě! Spolu s Marťou a Marou budeme zpovídat redaktory z nakladatelství CooBoo, Host a Yoli. Protože my knihoblogeři máme na nakladatelství spoustu otázek o obálkách, překladech jmen a názvů... a mnoha dalších věcech. Na co byste se redaktorů zeptali vy?

14:45-15:45: Jak mi vydali knížku
Pojďme si s nově vydávanými autory projít proces, během něhož se z psaní do šuplíku stane vytištěná kniha. Těším se, že na besedě uvidím například Pavla Bareše (autora Projektu Kronos) nebo Miroslavu Varáčkovou (autorku Adaptace). Taky se tu dočkáme vyhlášení soutěže Hvězda inkoustu.


16:00-17:30 Kovy o všem
Kovyho knihu Ovšem jsme asi četli všichni a jako fenomén je oprvdu zajímavá. Na HumbookStage se v závěru dne tedy můžeme těšit na rozhovor s Kovym opravdu o všem. A třeba knihu i podepíše!

To by bylo všechno z programu HumbookStage - opravdu nevím, na co se těšit víc. A už vůbec mi není jasné, kdy se mezi tím vším stihnu najíst a koupit nějaké knihy... Ale rozhodně se nebudu nudit. A co vy? Zaujalo vás něco z programu Světa knihy a HumbookStage?

Marky

Komentáře

  1. Moc ráda bych jela, ale bohužel to musím tenhle rok opět odložit. Učení na státnice je bohužel přednější. Už teď se ale těším na příští rok, kdy návštěvu 100% plánuji a ráda bych tam byla aspoň 2 dny:)

    Každopádně ale přeji ať si to maximálně užiješ a budu se těšit na report a fotky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc mrzí, tak snad se potkáme příští rok! A hodně štěstí se státnicemi. Fotky určitě budou :)

      Vymazat
  2. Já tam určitě budu, ještě tedy nevím, jak to bude, jestli i v neděli nebo jen v sobotu. Každopádně třeba se v tom davu někde potkáme. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad ano, já tam budu po celou sobotu a o neděli budu uvažovat ;)

      Vymazat
  3. Určitě se potkáme, protože bych chtela stihnout to co ty :) Těším se na LGBT literaturu a váš souboj s redaktory :D
    Btw: Knihu Ovšem jsem nečetla a Kovyho nesleduji :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je skvělé!
      Knihu Ovšem si asi můžeš nechat ujít, ale doporučuji se podívat aspoň na pár Kovyho videí - zvláště ta vážnější opravdu kvalitně ilustrují dost aktuální témata ;)

      Vymazat
  4. Kdo ví jestli se potkáme, ale určitě jedu :) Měla bych se učit na státnice, ale na jeden den si ráda udělám výlet. Letos jedu čistě kvůli nákupům a té atmosféře veletrhu :) Z programu mě toho moc nezaujalo, což je škoda :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře, jednodenní výlet tě nezabije a učit se můžeš ve vlaku ;) Škoda, že ti program tak nesedl - já to měla podobně loni. Tak snad se potkáme!

      Vymazat
  5. ja jedu letos s mamkou a jedeme v patek, program mame jednoduchy, jdeme akorat na Robina Cooka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se asi nepotkáme, já kromě soboty zvažuji už jen neděli... Snad příště :)

      Vymazat
  6. Myslíš, že se na blok s Kovym vůbec dostanu? :D
    Doufám, ze se potkáme! Byla bych moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu ti držet palce :D Taky doufám, že se konečně uvidíme :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.