Pro děti, dospělé i maturanty | Biblické příběhy pro nevěřící děti


Název v originále: Biblické příběhy pro nevěřící děti
Autor: Martin Vopěnka
Nakladatelství: Mladá fronta
Žánr: knihy pro děti
Série: -
Počet stran: 192
Čteno: 30. března 2018, v češtině

Máte pocit, že vám chybí všeobecné znalosti v oblasti Bible? Nebo se vás na ni děti ptají? Pak je tato kniha rávě pro vás. Autor nenásilnou formou shrnuje Starý i Nový zákon tak, že se kniha hodí pro děti i dospělé.

My lidé se dopouštíme mnoha špatností a nejsme dokonalí. Ale podstatné je, jestli nad svými zlými skutky dokážeme projevit lítost. A jestli soucítíme s druhými.

Osobně bych si Bibli jednou ráda přečetla, ale nevím, kdy se k tomu dostanu a nechci to uspěchat. Proto jsem se rozhodla sáhnout po knize Biblické příběhy pro nevěřící děti od Martina Vopěnky. A byla jsem vážně spokojená!

Autor stručně a výstižně shrnuje Starý i Nový zákon a přidává i reference k dnešní době. A to jak rčení, která používáme dnes, tak i poučení, která s z Bible můžeme pro současnost vzít. Do jisté míry v řádcích najdete i autorův názor, ale je jasně oddělen od faktů a nezamotá tak malým čtenářům hlavy.

Biblické příběhy pro nevěřící děti ovšem doporučuji nejen zvídavým dětem a jejich rodičům, ale také například maturantům, kteří hledají dobrý zdroj pro všeobecný přehled. Díky tomuto titulu jsem získala mnohem větší množství informací, než jsem očekávala - přece jenom má kniha pod 200 stran a je tištěná velkým písmem. I tak to ale bohatě stačilo a jistě s k ní ještě vrátím. Dokonce bych ji ocenila i delší!

Na závěr musím pochválit i grafickou stránku. Nejenže tu najdete látkovou záložku, ale také se mžete těšit na nádherné ilustrace z pera Jiřího Votruby. A řeknu vám, někdy dokonce stojí za to víc, než samotný text.

Biblické příběhy pro nevěřící děti je kniha pro děti, dospělé i maturanty, kteří hledají dobrý zdroj pro všeobecný přehled o Starém i Novém zákoně. Dočkáte se tu shrnutí toho nejdůležitějšího se vztažením k dnešní době ve formě používaných frází a poučení pro současnou společnost. Kromě toho se můžete těšit na krásné ilustrace. Tento titul můžu opravdu doporučit - jen škoda, že není delší...

Celkové hodnocení: 4/5

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Mladá fronta, společnosti 2media a autorovi.

Marky

Komentáře

  1. Martin Vopěnka je bezva. O téhle knížce jsem neslyšela, zato mě ale napadá, komu bych ji mohla pořídit. :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.