Rozchodové věty s růžovými třpytkami | Terapie sdílením



Jednoho dne, po rozchodu jejich společné kamarádky, se Ester a Josefína rozhodly založit Instagramový účet s hláškami o vztazích, které by ostatní rozesmály a pomohly jim překonat deprese a sebelítost. Nakonec vznikla i knižní forma a o té bych vám ráda řekla pár vět.


Úvodem vás musím upozornit, že Terapie sdílením není pro každého. Někdo se v ní stoprocentně najde, i když si třeba zrovna žádným rozchodem neprochází, ale někoho jiného se celá pointa knihy nemusí vůbec dotknout. Pokud jste ale zrovna vztahově neúspěšní, tato publikace vás velmi pravděpodobně pobaví.


 

A přesně k tomu Terapie sdílením slouží: máte se u ní zasmát a třeba si vysloužit podivné pohledy v celé tramvaji (ne, že bych mluvila z vlastní zkušenosti). Jde sice "jen" o pár konverzací v Messengeru, ale přesto u nich možná budete smíchy brečet. A pokud ne, zkuste knížku nabídnout někomu ve svém okolí, komu třeba humor sedne lépe.



Nápad samotný je podle mě skvělý, to se nezapře, a určitě spoustě lidí pomůže. Kromě toho si myslím, že po téhle "knize-neknize" sáhnou i lidé, kteří většinou moc nečtou. Terapie sdílením zaujme a díky ní by někteří třeba mohli i začít číst... Ale to je nejspíš jen takový můj malý sen.


 

Kniha vám samozřejmě padne do oka kvůli zajímavému grafickému zpracování. Ve výsledku to byl ale právě důvod, kvůli kterému jsem strhla z plného hodnocení polovinu hvězdičky. Na to, kolik knížka stojí, se mi kromě obálky zdála dost odfláknutá. Fotky ne vždy seděly textům a celé to bylo takové moc třpytivě růžové. Tedy ne doslova, ale prostě na mě tak knížka působila.



Pro posouzení, jestli vám Terapie sdílením stojí za nákup, stačí jen nahlédnout na instagramový účet, ze kterého knížka vznikla. Mě naprosto dostala, ale chápu, že pro každého to neplatí. A na závěr jsem si nemohla odpustit svou nejoblíbenější hlášku: Dobby je volný!



Celkové hodnocení: 4,5/5

Knihu můžete zakoupit zde, nebo v libovolné pobočce v knihkupectví Neoluxor.


Název v originále: Terapie sdílením
Autor: Ester Geislerová, Josefína Bakošová
Ilustrace: -
Nakladatelství: Listen
Žánr: nonfiction
Série: -
Čteno: 17. května 2018, v češtině

Co vy a "knihy-neknihy"?
Dáte jim občas šanci nebo se im spíš vyhýbáte? Proč?
Marky
P.S. Proklikem na obrázky si je můžete zvětšit!

Komentáře

  1. Moc mě pobavila ta hláška s Dobbym :D Ráda bych do knihy nakoukla, možná i početla, ale pořizovat ji nehodlám, protoe moc nevím jestli bych patřila k těm, které dostala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta je moje nejoblíbenější! :D Tomu rozumím, stačí nahlédnout někde v Luxoru a zjistíš to hned ;)

      Vymazat
  2. :D To ty jsi do našeho vztahu přivedla někoho čtvrtého :DDDD čtu knihy-neknihy pokud mě hodně zaujmou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bys tuhle neměla vynechat :) A mám to podobně.

      Vymazat
  3. Páni! Jaktože mi kniha utekla?? Musím si ji určitě opatřit a přečíst :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.