Nový český knižní box!?


Knižní boxy patří mezi nejlepší vymoženosti naší komunity. V zahraničí se jedná o poměrně rozšířený fenomén - já třeba nedám dopustit na Fairyloot. U nás se ovšem zatím vyskytlo jen pár pokusů o uskutečnění podobných pravidelně zasílaných krabic s knihou a pár drobnostmi. Nedávno se mi ovšem do rukou dostal box Yay BOOKS, který bych vám dnes chtěla ukázat trochu detailněji.

Jedná se o promo box - takovou zkušební verzi, než se prodej v listopadu spustí naplno. Proto jsem v balíčku hned po otevření našla dopis nejen s obsahem, ale také s vysvětlením jednotlivých předmětů. Ale k tomu už více později... Pokud vás zajímá něco konkrétního, zkuste web yaybooks.cz, kde najdete i kontakt na autorky boxu.


Všechny předměty byly v krabici ještě zabalené do ručně šitého obalu na knihu. Toho si hodně cením nejen proto, že hned na začátku nevidíte kompletní obsah, ale především kvůli obalu samotnému. Nemám ráda odrbané rohy a zašpiněné bílé obálky, takže obaly na knihy používám nejspíš častěji než většina z vás.


Hned navrchu jsem objevila záložku s motivem orientálního koberce. Ačkoliv už záložky sbírám hodně dlouho, látkovou jsem ještě neměla a tahle se mi moc líbí. Podle dopisu přicestovala dokonce až z Istanbulu!  Kromě toho skvěle pasuje k tématu knihy, kterou uvidíte později.


Dále jsem vytáhla razítko ze světa Harryho Pottera. Já dostala nástupiště devět a tři čtvrtě, ale vím, že existuje minimálně jedna další verze se zlatonkou. K razítku patřil i polštářek s razítkovací barvou na textil - hned jsem ji vyzkoušela a jsem opravdu spokojená - i když bych asi uvítala spíše černou než modrou.


Následně jsem v krabici objevila Funko POP! klíčenku Wonder Woman. Ačkoli kniha mě tolik nenadchla, film se mi hodně líbil - stejně jako celková myšlenka příběhu. A když už mám dvě vydání předlohy a k tomu spoustu záložek, figurku navíc k nim do knihovny ráda přidám.


Málem jsem zapomněla na jednu malou drobnost, která mě ale taky potěšila: v boxu jsem našla hned dvě samolepky Yay BOOKS. Minimálně jednu si určitě nalepím na svůj bullet journal a uvidíme, co udělám s tou druhou...


Konečně přichází na řadu i knížka! Jedná se o And I Darken od Kiersten White. V češtině vychází pod názvem Temnota už 16. září. Nebojte se ale, že byste v balíčku pokaždé našli titul v angličtině - autorky boxu se spíš snaží vybírat knihy, které u nás na trhu nejsou dlouho. V době sestavování obsahu ještě holky v Yay BOOKS nevěděly, že u nás Temnota vyjde, takže ji místo česky přihodily v angličtině.


Jinak ovšem musím říct, že výběr knihy se povedl na jedničku. And I Darken jsem dočetla před pár dny a ohodnotila hrdě pěti hvězdičkami - za mě se jedná o jednu z nejlepších knih roku, nebo možná dokonce jednu z nejlepších knih vůbec! Takže se moc těším, až se dostane i k českým čtenářům.


Holky z Yay BOOKS si pro mě (a vlastně i pro vás) ale připravily ještě jedno překvapení: na jejich webu můžete po přihlášení vstoupit do Tajemné komnaty, kde najdete spoustu bonusových informací ke knize. Nechci vám všechno prozrazovat, ale máte se rozhodně na co těšit!


Celkově musím říct, že jsem s boxem nadmíru spokojená. Všechny předměty jsou užitečně a žádný z nich doma ještě nemám. Knížka samotná je taky skvělá a padla mi do vkusu. Ještě jednou tedy děkuji za první balíček a těším, se, že vám přinesu i unboxingy těch dalších, které si vy budete moci pořídit taky!


Co na balíček říkáte? Kupujete v zahraničí knižní boxy?
Marky
P.S. Kliknutím na obrázky je můžete zvětšit.

Komentáře

  1. Box vyzerá naozaj super :-) Ja osobne si knižné boxy zatiaľ nekupujem, radšej si peniaze pošetrím na knihy, ale určite chcem nejaký vyskúšať :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, já je taky nekupuji pravidelně. Ze zahraničí se to prodraží, takže vždycky čkám na nějaké zajímavé téma :)

      Vymazat
  2. O tomto projekte som ešte nepočula a to je škoda. Knižné boxy milujem, k srdcu mi prirástol FairyLoot. Odkedy som si objednala svoj prvý, stále premýšľam o tom, ako a kde by som si mohla objednať ďalší. :D
    Projekt rozhodne budem sledovať. Ďakujem za super tip. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. FiuryLoot je taky můj oblíbený :) Není zač, jsem moc ráda, že tě projekt zaujal ;)

      Vymazat
  3. Knižní boxy jsem si zatím nekoupila, ale velmi nad nimi uvažuji. Tento mě velmi zaujal, že by to byl následně můj první knižní box? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že právě Yay BOOKS bude ten první - neměl by totiž vyjít tak draho jako zahraniční boxy ;)

      Vymazat
  4. Je senzační, jsem zvědavá jaký (a za kolik) bude první box v listopadu. Já jsem se registrovala včera.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, to jsem moc ráda :) Zatím nemůžu nic moc prozradit, ale všechno se včas dozvíš ;)

      Vymazat
  5. Vypadá to víc než dobře. S knižními boxy zkušenostmi zatím nemám. Na některé zahraniční si ale brousím zuby. Jen kdyby to poštovné nebylo přemrštěné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To poštovné mě taky štve - a právě tomu se snad u českého boxu vyhneme.

      Vymazat
  6. Vypadá to lákavě :) Otázka je, za kolik to bude :) Protože Fairyloot je přece jen ještě lákavější, tam jsou fakt krásné věcičky a je jich víc :) Ale jinak holkám moc fandím a doufám, že se jim s knižními boxy bude dařit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se uvidí podle finálního obsahu boxu, informace budou už brzy u holek na webu ;) A budou i speciální balíčky, které asi budou trochu dražší, ale taky předplatné s nějakou slevou :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.