Ilustrovaný atlas roztomilosti na druhou



Každé zvíře na planetě má nějaké svoje tajemství... nebo aspoň tak to působí v knížkách Maji Säfström, švédské výtvarnice a architektky. Tyhle knížky jsou kombinací zajímavých faktů ze světa zvířat a neskutečné roztomilosti v podobě nádherných ilustrací. Zajímá vás víc a chcete se podívat dovnitř? Pak si přečtěte celý článek!



Jako první se mi do rukou dostal Ilustrovaný atlas legračních faktů o mláďatech, docela náhodou. Ale kombinace naučné literatury pro děti a výtvarného zpracování mě zaujala natolik, že jsem neodolala a knížku si přečetla. A pak jsem samozřejmě zjistila, že autorce předtím vyšla ještě jedna kniha - Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech. No a tu jsem samozřejmě musela mít taky!



Obě knihy mají společná pozitiva: určitě si je zamilují čtenáři všech věkových kategoriích. Děti se z nich spíše dozví nové informace, dospělé spíš pobaví humor, ale všichni jistě ocení nádherné ilustrace! Překvapilo mě, že jednoduché černobílé kresby dokonale stačí k tomu, aby ukázaly, jak zvířata vypadají. A zároveň jsou samozřejmě šíleně roztomilé, ale to už jsem zmiovňala aspoň pětkrát.


Kdybych měla obě knížečky porovnat, jednoznačně vyhrají mláďata. Překvapivě ne kvůli roztomilosti, ale díky většímu množství zajímavých informací. Mnohem víc faktů pro mě totiž bylo nových, a především vtipně podaných. Tenhle humor možná dětští čtenáři ne vždy ocení, ale dospělé pobaví určitě!


Pokud jste někdy toužili mít doma roztomilou knížku, nebo hledáte dárek pro někoho ve vašem okolí, tuhle dvojku ilustrovaných atlasů vám rozhodně můžu doporučit! Mně mezitím nezbývá než se těšit na cokoli dalšího, co Maja Säfström vymyslí a vytvoří!



Název v originále: Fantasticka fakta om djurungar/The Illustrated Compendium of Amazing Animal Facts
Autor: Maja Säfström
Překladatel: Kateřina Stupková
Nakladatelství: Albatros
Žánr: nonfiction, dětská
Série: -
Počet stran: 120/112
Čteno: v květnu 2020, v češtině
Hodnocení: 4,5/5

Za poskytnutí obou knížek děkuji Albatrosmedia, vy si je můžete pořídit zde.

Jakou knihu jste naposledy dali někomu jako dárek?
Marky

Komentáře

  1. Tieto atlasy sú najroztomilejšia vec na svete!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak teď si mi dala výborný tip na dárek pro syna a synovce. Vůbec jsem o něčem takovém nevěděla . Pro mě velmi užitečná a skvěla recenze. Děkuji Klára

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ten je nádhernej! Asi ho potřebuju domů O:)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.