Všechny spojuje jediné. | Žít jako single

Nejsem největší fanoušek povídkových sbírek, ale když jsem viděla jména autorů knížky Žít jako single, navíc v kombinaci s takovým tématem, neodolala jsem a pustila si do uší audioverzi. A jak jsem byla spokojená?

Každý pes, jiná ves.
Tohle sousloví - bohužel, nebo bohudík - vystihuje knížku úplně přesně. Vzhledem k tomu, že svou povídkou přispělo do poměrně krátké knížečky celkem devět autorů a každý téma pojal úplně jinak, nenajdete tu dva podobné příběhy. Protagonisty jsou muži i ženy, staří i mladí, spokojení i nespokojení... ale všechny spojuje jediné: jsou single.

Všichni spolu single
Vzhledem k tomu, že každou povídku psal někdo jiný, je pro mě dost těžké je hodnotit dohromady. Líbilo se mi, že spojovací prvek držel společnou linii příběhů, ale našly se i povídky, které mi stylem psaní vůbec nesedly. Nejvíc mě asi zaujal hned první příběh z pera Petry Soukupové.

Divadelní hra do uší
Zatím to trochu zní, jako bych si na knihu stěžovala, ale ve výsledku mě mile překvapila - právě proto, že jsem ji poslouchala v audioverzi. Nadchly mě hudební přechody, které vždy navodily vhodnou atmosféru před začátkem dalšího příběhu. Každá z povídek se taky dočkala vlastního interpreta nebo interpretky, takže celý poslech na mě trochu působil jako divadelní hra.

Závěrečné doporučení
Pokud holdujete povídkám, sbírku Žít jako single byste určitě neměli minout - stejně jako pokud rádi čtete české autory. A pokud byste jednomu či druhému rádi dali šanci, tahle povídková sbírka by vás určitě neměla minout. Zvláště pak můžu doporučit audioknižní verzi!

Název v originále: Žít jako single
Autor: kolektiv autorů
Vydavatel: Témbr, Radioservis
Žánr: sbírka povídek
Série: -
Délka: 3 hodin 47 minut
Posloucháno: v květnu 2020, v češtině
Hodnocení: 3,5/5*

Děkuji Audiotéce za poskytnutí audioknihy k recenzi, vy si ji můžete pořídit zde.

Čtete povídkové knihy?
Marky

Komentáře

  1. Po knize bych určitě sama od sebe nesáhla, ale nakonec to nevypadá jako úplná ztráta času O:) Připisuju na seznam.

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.