Hřejivá výzva 1 - Místo, které miluji


A tak jsem tam seděla.
A seděla.
A seděla.
A seděla.
A nehodlala jsem se hnout. Pode mnou asi kilometr volného prostoru. Pak asfalt.

🌆🌌Mohla bych se zabít, kdybych chtěla. Ale já sem nechodím předstírat sebevražedkyni. Kvůli tomu tu nejsem. Spíš kvůli tomu pocitu. Pocitu svobody. Zkoušeli jste někdy kinklat nohama nad kilometrovou propastí? Já si nemyslím, že je to adrenalin. Nebojím se výšek, vždyť pracuji za prosklenou stěnou v jednom z nejvyšších pater. Ten pocit, ten pocit se jmenuje svoboda. Ne, nemám jí dost. Kdyby jí dost měla, jela bych někam, kde nejsou lidi. Nebo bych spíš koupila tohle úžasné místo a žila tu do konce života. To nejde. Bohužel. Ano, můžete si o mně myslet, že jsem blázen, jako všichni ostatní. Mně je to fuk. Je mi jedno, že vedu úplně obyčejný život. Je mi třiadvacet, mám spoustu přátel, se kterými se scházíme každý druhý pátek v kavárně, většinu dní strávím v práci. V kanceláři nebo před soudem, na tom nesejde. Když je člověk advokát, nemůže jen tak ve čtyři odpoledne zavřít desky a odejít. Tak to nefunguje. Po večerech žehlíte kostýmky, studujete spisy a máte schůzky s klienty. Ale já mám i svůj život. Občas. Když jsem tady, tak ano. Tohle je moje místo. Nikdo jiný sem nikdy nechodí. Hlavně ne moji seriózní spolupracovníci - ti by sem po žebříku nevlezli, a spolupracovnice s patnácticentimetrovými podpatky.
Nikdy jsem sem nikoho nevzala.
A nikdy nevezmu.
Je to moje místo.
Jenom moje.
Moje svoboda.
Svoboda.

Toto byl můj první příspěvek do Hřejivé výzvy na téma Místo, které miluji.
Snad se vám líbil :)
Marky

Komentáře

  1. Jsem moc ráda, že ses zapojila a doufám, že se ti výzva bude líbit a že se ti podaří ji dokončit. Byla by škoda, kdyby ne, píšeš opravdu pěkně. :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je krása, moc dobře se mi to četlo. Jsem opravdu ráda, že ses zapojila (stejně jako Vlasta) a těším se na všechny tvé další práce :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji, díky Tobě jsem objevila skvělý projekt! A moc pěkně napsáno, také bych ráda byla takto kreativní, budu pozorně sledovat a učit se :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, jsem moc ráda, že se Ti líbí :) Já se naopak zase učím od Tebe....

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.