Měsíční chvástačka - říjen 2014

3rpf98rc6fsb67cftxja8o1xl1rg8plc
Zdravím :)
Po prvním úspěšném měsíci mého blogování (září) jsem si začala psát seznam knih, které jsem si koupila, půjčila, dostala a hlavně přečetla. Ke svému překvapení jsem zjistila, že jich je poměrně dost. Tak jsem se rozhodla napsat October Book Haul - Měsíční chvástačku za říjen.

Takže jaké knihy jsem přečetla?
První tři knihy tohoto měsíce jsem četla na čtečce. Nejprve Jestli zůstanu od Gayle Forman (recenze tady), pak Město z kostí (první díl série Nástroje smrti od Cassandry Clare) a nakonec Schachnovelle od Stefana Zweiga - povinnou četbu do němčiny. V druhé polovině měsíce jsem se vrhla na papírové knihy. Nejprve jsem zhltla Labyrint: Útěk od Jamese Dashnera (recenze tady), potom Selekci od Kiery Cass (recenze tady).

Následují knihy, které jsem si koupila.
Jako první mi do školní knihovny přišla povinná četba do němčiny - divadelní hra Der Besuch der alten Dame. Teď jsem zhruba na straně 70 a děj by se dal shrnout třemi větami... Dále jsem si v Dobrovském koupila Labyrint: Útěk od Jamese Dashnera, čímž jsem se zadlužila kamarádce. (Už jsem jí naštěstí peníze vrátila, přišlo kapesné na listopad.:) A při jedné "náhodné" návštěvě Neoluxoru na Václavském náměstí jsem neodolala a koupila si i Selekci od Kiery Cass.

V říjnu jsem si také poustu knížek půjčila.
Povinnou četbu do němčiny (ano, další!) Ich muss los od Annette Pehnt a Sofiin svět od Josteina Gaardera jsem si vypůjčila od kamarádky, která si všechny knihy,co čte, kupuje. Naštěstí nečte tolik, jako já. To by už byla v dluzích až po krk. Krysaře od Viktora Dyka jsem si půjčila od babičky. Nejvíc se určitě těším na Sofiin svět :)


 Celkem jsem přečetla 5 knih, o počtu 1290 stran. Většinou jsem ale četla rychle - knihu za dva dny, a pak jsem měla kvůli učení velkou mezeru. Přesto jsem se sebou docela spokojená... Teď, ke konci měsíce mám totiž rozečtenou knihu Der Besuch der alten Dame a Sofiin svět. 

Nakonec ještě fotky všech říjnových knížek pohromadě :)


Kolik jste toho přečetli vy? 
Marky

Komentáře

  1. Krásky.. Selekci a Labyrint mám taky a jsou to skvělé knihy :)

    OdpovědětVymazat
  2. Selekci jsem si totálně zamilovala a jsem moc nadšená, že ji mám doma. a světe div se, i Labyrint mám už doma :-) chystám se na jeho čtení a moc se těším :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Selekce je skvělá, napsala jsem o ní už tři články :D A vůbec mě nepřestává bavit vymýšlet další. Recenzi na Labyrint jsem psala taky, tak kdyby ses chtěla podívat, budu jenom ráda... zdá se, že máme na knížky podobný vkus :)

      Vymazat
  3. Ta Selekce je úplně boží :3 Už bych si ji taky měla přečíst :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.