10 knih, které by byl hřích si nepřát pod stromeček! | Saturday supposing

😊
Existují knihy, které prostě musíte mít. Jednou jste se rozhodli být knihomolem, tak to zkrátka musíte zvládnout. Na Ježíška se přece těšíme! Přinese nové knihy! A ještě stále není pozdě na to napsat mu nějaké to doporučení :) Pojďme se tedy podívat, jaké knížky vám v knihovně nesmí chybět:


1) Hunger Games
Ano, vím, že to omílám pořád dokola, ale Hunger Games jsou klasika. Nemůžete jen tak zbožňovat YA a dystopii a nevlastnit tuhle skvělou trilogii od Suzanne Collins. Jestli ji tedy ještě nemáte, neváhejte a pořiďte si ji.
hunger games series - Google Search - image #2299963 by Maria_D on Favim.com

2) Divergence
Další klasika YA. Trilogie Divergence, Rezistence a Aliance od Veronicy Roth je dalším strhujícím příkladem dystopie.
I am "divergent"

3) Esej o tragédii
Tento krásný zimní a romantický příběh se nejvíc hodí právě pro zimní čtení s hrnkem čaje... Elizabeth LaBan se povedlo vytvořit krásnou atmosféru tohoto sněhového období. 
20813561

4) Hvězdy nám nepřály
Tento román od Johna Greena doslova otřásl celým světem. A to, co nedokázala kniha, dokončil stejnojmenný film. Pokud si tedy nechcete pořizovat knihu, měli byste aspoň shlédnout film. A nezapomeňte, že svět není továrna na splněná přání.
Reading deep story tfios

5) Selekce
Tahle romantická pohádka od Kiery Cass se možná do zimní nepohody hodí ještě víc než Esej o tragédii... Ohromí vás svou romantickou aurou a ačkoliv dějem možná nepřekvapí, rozhodně vám zahraje na city.
The Selection 👑

6) Jestli zůstanu
Další v řadě romantických knih, které dodají tu tolik potřebnou romantickou zimní atmosféru, je Zůstaň se mnou od Gayle Forman. Film, který byl podle této knihy natočen a do kin vpuštěn teprve nedávno s názvem Zůstaň se mnou, se vám určitě bude líbit také...
Untitled

7) Harry Potter
Na mou milovanou J.K. Rowlingovou bych málem dočista zapomněla. Harryho Pottera zkrátka a dobře musí mít každý. Potěší v jakémkoliv věku.

8) Hobit, Pán Prstenů a Silmarilion
Když už jsem zmínila Rowlingovou, nesmím zapomenout ani na J.R.R. Tolkiena, který mi otevřel bránu do světa fantasy. Pokud jste jeho slavné knihy ještě nečetli, měli byste to rychle napravit.
Marjolein - ☽♡☾ Pagan, Viking, Nature and Tolkien things ☽♡☾ | via Tumblr

9) Mravenci
Moje oblíbená kniha od Bernarda Werbera, která se dle mého názoru dá čít v jakémkoliv ročním období. Je zkrátka perfektní a já ji nepřestanu doporučovat.
837039


10) Pýcha a předsudek
Myslí, že všichni, kdo už na mém blogu někdy byli, moji lásku ke knihám Jane Austenové už odhalili... Není co dodat - kdo nečetl Pýchu a předsudek, jako by se naučil jen půlku abecedy...
Book

Jaké knihy považujete za klasiku nutnost vy? Jaké si přejete pod stromeček?
Marky
P.S. Písemky a čtvrtletky mě až do Vánoc budou trestat malou aktivitou na blogu... Snad podle toho boudou vypadat i známky...

Komentáře

  1. Stopro souhlas s prvními třemi :) Na Hvězdy se chystám, ale mám z toho trochu strach, John Green mě zatím moc nezaujal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hvězd se určitě neboj, nedělej si přehnané iluze a prostě si je přečti :) Myslím, že se Ti budou líbit :)

      Vymazat
  2. Hunger games, Divergenci, Esej o tragédii a Jestli zůstanu si přeji k vánocům, tak jsem zvědavá jestli mi je Ježíšek přinese. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufej, že ano! Všechny ty knihy jsou skvělé a něčím zvláštní :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.