Měsíční chvástačka - březen 2015

Ew5wlhwhlqyxt1351he9kx31nnxbpnkn

Ne, to není žádný aprílový vtip, ale skutečná Měsíční chvástačka za březen (aneb jak mi jdou úvody)! Nakonec jsem i svůj čtenářsky mizerný měsíc knih dokázala vytáhnout na slušné číslo, ačkoliv duben zatím vypadá slibněji.. Ale dost řečí, jdu vám ukázat ty knihy.

Jaké knihy jsem přečetla?
První přečtenou březnovou knihou byla povinná četba z angličtiny - kniha Walkabout od J. V. Marshalla, na kterou jsem napsala svou úplně první minirecenzi. Následně jsem přelouskala První stříbrnou knihu snů od Kerstin Gier (recenzi najdete zde). Poté přišla na řadu další povinná četba, tentokrát česká - Othello od Williama Shakespeara (moje minirecenze je tady). Po vysilujícím dramatu jsem si odpočinula u rereadingu Rezistence od Veronicy Roth (moje rereadingová recenze tady) kvůli srazu, na který jsem nakonec nešla, a také kvůli filmu, který jsem ovšem viděla až tuto sobotu. Dále jsem přečetla recenzní výtisk Serafína od Rachel Hartman (moje recenze se nachází zde). Vzápětí následovala další povinná četba - kniha Tři kamarádi od Ericha Maria Remarqua, kterou jsem zvládla v němčině. Ke konci měsíce jsem zdolala ještě e-knihu Čistý od Julianny Baggott (klikněte na mou recenzi). V prvních dvou dnech prázdnin jsem stihla ještě recenzní e-knihu - Na útěku od Rachel Ward (moje recenze se skrývá na tomto odkazu), a nakonec ještě knihu Lola a kluk od vedle od Stephanie Perkins.

 

Jaké knihy jsem si půjčila?
V březnu jsem si prodloužila lhůtu u dvou knih vypůjčených v knihovně, což byla Loď mezi hvězdami od Beth Revis a Nadpozemská od Cynthie Hand. Také jsem v knihovně objevila první díl Školy dobra a zla od Somana Chainaniho a od kamarádky jsem si půjčila knihu Najít Sky od Joss Stirling.

 

A co moje recenzní výtisky a e-knihy?
Od Fragmentu jsem tento měsíc dostala hned dva recenzní výtisky, a to Serafínu od Rachel Hartman a Zakázanou přitažlivost od Kateřiny Petrusové. Od Knihcentra jsem obdržela recenzní e-knihu Na útěku od Rachel Ward. A Knihy.idnes mi za článek, který brzy vyjde na jejich blogu, poslali e-knihu Čistý od Julianny Baggott, takže jsem si jako recenzní e-knihu vybrala druhý díl s názvem Splynutí.


V březnu jsem si koupila jen jednu knihu, a to Dceru kostí a dýmu od Laini Taylor. Tu knihu už si chci přečíst hodně dlouho a jsem na ni moc a moc zvědavá! Šetření na Svět knihy se mi tedy celkem daří...


V březnu jsem přečetla celkem 9 knih o počtu 2792 stran, s čímž jsem naprosto spokojená vzhledem k počtu testů a písemek, na které jsem se v "měsíci knihy" musela učit...


Ještě bych chtěla připomenout, že můj pokrok můžete sledovat v mé Velké knižní výzvě na rok 2015, kam knihy zapisuji hned po dočtení, nebo prostřednictvím mého účtu na Goodreads.

Jak jste si v březnu vedli vy?
Marky

Komentáře

  1. Skvělé přírůstky :) Na Dceru kostí a dýmu si taky brousím zuby.

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné přírůstky:)) Lolu ti závidím:D Už si jí taky potřebuju koupit!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, ulovila jsem poslední pražský neoluxorský kus, ale možná už přivezli další várku :D

      Vymazat
  3. Krásné přírůstky. Ale Loď mezi hvězdami se mi nelíbilo a asi v polovině příběhu jsem ji odložila :/ Ale jinak opravdu moc pěkné knihy ( a to není apríl !) :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) To je škoda, snad se mi bude líbit víc...

      Vymazat
  4. Skvělé knihy :) Loď mezi hvězdami a Zakázanou přitažlivost si chci přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělé přírustky, většinu knih jsem četla. Lola se mi moc líbila, jinak s přečtenými knihami na tom jsme stejně.. avšak teď naše učitelky přímo šílí kvůli přijímačkám a už máme naplánovanou kupu testů, tak myslím že duben bude krizový měsíc.. Držím ti palce jak se čtením, tak se šetřením na svět knihy.. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, u nás bývá duben jeden z těch klidnějších... Taky držím palce :)

      Vymazat
  6. vzdycky kdyz vidim ty vase hromadky, tak si trham vlasy... ja s maximalne tremi knihami :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však to má každý jinak, čteme pro radost, ne? :)

      Vymazat
  7. Slušné číslo, co se týče přečtených stránek ;) To já ty svoje nepočítám, ale řekla bych, že se mu ani zdaleka neblížím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš? Tak si to někdy zkus spočítat třeba ne Goodreads ;)

      Vymazat
  8. Přečetla jsi opravdu velké množství knih! A koupila sis jen jednu, to jsi dobrá :) to já se tento měsíc docela rozšoupla :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jsem na to hrdá, i když jsem si nechtěla koupit ani tu jednu...

      Vymazat
  9. Hezká hromádka knih. Dcera kostí a dýmu vypadá hodně zajímavě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím a hned po skončení CooBoo maratonu se na ni vrhnu ;)

      Vymazat
  10. Lola a kluk od vedle! Raději se v noci pořádně zamkni, určitě přijdu loupit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nééé, já Ti ji půjčím dobrovolně, chceš? :D

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.