Měsíční chvástačka - duben 2015

1n4obxs8ko553qxk2ix0axc519ljhv7c

Ahojky!
Další měsíc je pryč a já jsem tu se svou upgradovanou chvástačkou - dozvíte se, jakém knihy jsem přečetla, dostala , koupila a půjčila... A že jich je opravdu hodně!
Tak se na ně pojďme vrhnout...

Jaké knihy jsem přečetla?
V dubnu jsem přečetla celkem deset knih (pokud tedy dnes žádnou nedočtu). Začala jsem svými úlovky z knihovny, a to knihou Škola dobra a zla od Somana Chainaniho (recenzi najdete tady) a knihou Loď mezi hvězdami od Beth Revis (moje recenze se nachází zde). Dále jsem přeslouskala půjčenou knihu Najít Sky od Joss Stirling (moje recenze je tu) a recenzní výtisk Splynutí od Julianny Baggot (klik na recenzi). Potom následovala další recenzní e-kniha, a to Hrej hráčem od Emmy Hart (pro recenzi klikněte sem). Hned nato Dcera kostí a dýmu od Laini Taylor (mou recenzi najdete zde) a recenzní kniha Nebezpečná láska od Kateřiny Petrusové (moje recenze se nachází tady). Také jsem zhltla Zloděje blesku od Ricka Riordana (má recenze je tu) a miniknížku Fantastická zvířata a kde je najít od Mloka Scamandera. Poslední přečtenou knihou je pak Dalajlamova kočka od Davida Michieho (recenze bude brzy).


Jaké knihy jsem si půjčila?
Tahle kategorie je tentokrát početnější než jindy. Z knihovny jsme si tento měsíc přinesla tři modré knihy: Milion sluncí, Za zrcadlem a Dokonalý sen. Od kamarádky jsem si pak půjčila Alchymistu, Erebos a Tote Mädchen lügen nicht. Sestřenka mi také půjčila knihu Dalajlámova kočka.

 

A co moje recenzní výtisky a e-knihy?
Tentokrát jsou to dva ve fyzické podobě, a to první dva díly série Bavettovi od Kateřiny Petrusové, které mi zaslal Fragment. Také jsem dostala dvě e-knihy - od Knihcentra titul Hrej hráčem a od Knihy.idnes Moře klidu.


A co ještě jsem dostala a vyhrála?
V rámci swapu s Jackelin Mandragor jsem obdržela tři knihy - My 2, Bílý kůň a Monument 14. Také jsem dostala výhru ze souteže u Kristie - Muže jménem Ove.

 

Za svoje peníze jsem si nekoupila žádnou knihu - šetření na Svět knihy se daří, ale včera mi mamka pořídila anglické paperbacky knih Will Grayson, Will Grayson od Johna Greena a Fangirl od Rainbow Rowell.


V dubnu jsem přečetla celkem 10 knih o počtu 3240 stran, s čímž jsem naprosto spokojená, i když doufám, že to bude v květnu ještě lepší, když nás čeká tolik volna.


Jak jste v dubnu uspěli vy?
Marky

Komentáře

  1. Recenzi na Will Grayson, Will Grayson musíš napsat! Moc se na tuto knížku těším, ale zatím se zdráhám ji číst v angličtině, do vydání v češtině je ale bohužel ještě daleko. :) Pěkné přírůstky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě napíšu, neboj... A pochopitelně ho čtu taky anglicky - kdo ví kdy česky vyjde. A díky :)

      Vymazat
  2. Wau, to je naozaj veľa kníh :D Čítala som Alchymistu a veľmi sa mi páčil a Erebos mám práve požičaný z knižnice, už sa teším na čítanie, ak sa ku knihe vôbec niekedy dostanem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda, většinou se mi na fotkách vejdou pod vypínač :D Alchymistu i Erebos mám v plánu hodně brzy, tak uvidíme ;)

      Vymazat
  3. Velká a krásná kupka :D Kdybych se koupeným knihám měla dát i přečtené tak to nevím no.. :D Mě čtení Willa zatím moc nejde, co tobě? Jinak jsem zvědavá co řekneš na Oveho, podle mě to je zatím dost mrzout..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem vlastně ještě ani nezačala, ale to už asi víš...

      Vymazat
  4. Úžasná hromádka! :) Spoustu z těch knih jsem četla a na další spoustu se chystám, tak uvidím, kdy se k nim dostanu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem hlavně zvědavá, jak se ti budou líbit ;)

      Vymazat
  5. To je pořádná spousta knih! Ani nebudu psát, které knihy bych si ráda pořídila :)

    OdpovědětVymazat
  6. Wow, to je teda hodně vysoký sloupec knih! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělá hromádka! :) Hrozně moc knih co tam máš bych si chtěla přečíst, tak to sem radši rozepisovat nebudu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, ale příště klidně můžeš - mě to zajímá :)

      Vymazat
  8. Celkom veľká kopa :D Ale dobrých kníh.

    OdpovědětVymazat
  9. Pěkná kupa knížek :D Vypadá to, že polovinu knih jsem četla a tu druhou bych si ráda pořídila :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že máme obecně docela podobný vkus na knihy...

      Vymazat
  10. No ty jo! Počítám dobře,žes přečetla celkem deset knih?Jsi fakt parádní! Do toho se pravidelně věnuješ blogu...že ty máš Hermionin obraceč času? :D A taky ti závidím,ale zároveň přeji ty nádherné vyhrané knížky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vzhledem k tomu, kolik jsem měla prázdnin, bych jich teoreticky mohla stihnout ještě mnohem víc, jenže já radši dělám i jiné věci ;) A nemám, i když by se mi docela hodil :D Díky :)

      Vymazat
  11. Pěkná hromadka super knih a přečetla jsi toho tolik!to já bohužel nemám tolik času na knihy , co bych chtěla. Moc ti gratulzju! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ježiši, to je knížek. Ty jsi četla Loď mezi hvězdami? Já taky, ale neznám moc lidí, co by to četli. Jinak, Erebos čtu teď a na Fangirl se moc těším. Stejně jako na Svět knihy, nevíš, jestli tam bude nějaký sraz?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spousta lidí to četla už dávno (třeba Willinda, Laurdes, Zavk...). Já pro změnu čtu Fangirl a těším se na Erebos... Nevím, ale kdyby ne, určitě se tam, stejně všichni potkáme :D

      Vymazat
  13. Celou sérii Loď mezi hvězdami mám moc ráda, asi si někdy dám re-reading.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kéž bych na to měla čas... Já re-readingy stíhám málokdy...

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.