Měsíční chvástačka - květen 2015

♡ Hello June ♡

Ahojky!
Další měsíc je pryč a já jsem tu se svou upgradovanou chvástačkou, která je vlastně Wrap Up a Book Haul v jednom... Tento měsíc vám mám rozhodně co ukázat a to jsem na fotkách ani nezahrnula e-knihy... Vybila se mi totiž baterka u foťáku.
Tak teď už ale hurá na knihy!


Jaké knihy jsem přečetla?
V květnu jsem přečetla hodně knih, ale pokud chci o prázdninách přečíst celou svou TBR poličku, budu se muset ještě překonat... Měsíc jsem začala povinnou četbou z němčiny - Tote Mädchen lügen nicht od Jaye Ashera (recenze je zde) a pokračovala jsem recenzním výtiskem Nepřítel mého nepřítele od Kateřiny Petrusové (recenzi najdete tady). Pak přišla na řadu dlouho očekávaná Elita od Kiery Cass (mou recenzi si můžete přečíst tu) a následoval další recenzní výtisk  - Zakázaná přitažlivost opět od Kateřiny Petrusové (moje recenze je na tomto odkazu). Dále jsem přelouskala oba dva díly grafického románu Stmívání od Stephanie Meyer (moje minirecenze se skrývá zde) a hned nato recenzní e-knihu Moře klidu od Katji Millay (má recenze na vás čeká tady). Pak jsem konečně dočetla Fangirl od Rainbow Rowell (moji recenzi hledejte tu) a Eden od Helen Douglas (recenzi chystám). Následně jsem se vrhla na další povinnou četbu - Krysaře od Viktora Dyka (minirecenze tady) a prokousala se (doslova) Jablečným koláčem naděje od Sarah Moore Fitzgerald (recenze bude). Potom přišla na řadu dlouho odkládaná Kniha všeobecné nevědomosti od Johna Lloyda a Johna Mitchinsona, pak další recenzní výtisk - S hlavou v oblacích pejru od Katřiny Petrusové a nakonec ještě jedna recenzní e-kniha, a to Analfabetka, která uměla počítat od Jonase Jonassona.


Jaké knihy jsem si půjčila?
Z knihovny jsem si přinesla celkem dvě, a to Half Bad - Napůl zlý od Sally Green a Prozření Mary Dyerové od Michelle Hodkinové. Od kamarádky jsem si ale ještě půjčila Erilian od Terezy Janišové, na jejíž besedě jsem na Světe knihy byla.



A co moje recenzní výtisky a e-knihy?
Tentokrát jsou to e-knihy Kostičas (od Knihy.idnes) a Analfabetka, která uměla počítat (od Knihcentra). Také jsem dostala recenzní výtisk knihy S hlavou v oblacích pejru (od Fragmentu).


Co jsem vyhrála?
V květnu s pyšním knihou, na kterou jsem ale patřičně hrdá. Je to Amy & Roger: Na cestě, kterou jsem vyhrála ve víkendovce u CooBoo. Na Světě knihy jsem taky dostala svou druhou výhru, kterou je pátý díl Nástrojů smrti - Město ztracených duší.


A jaké knihy jsem si koupila?
Nejprve seznam titulů, které jsem si pořídila na Světě knihy: Eden, Jablečný koláč naděje, Tím všechno začíná, Druhá stříbrná kniha snů, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, Šepotání, celá trilogie Hex Hall, Ostrov lhářů a Morantologie. Také jsem si pořídila 101 mandal pro krásný den, Etiketu a špionáž a The Perks of being a Wallflower. Ano, vím, že jsem nakupovala hodně.



V květnu jsem přečetla celkem 14 knih o počtu 3811 stran, s čímž jsem naprosto spokojená, i když doufám, že to bude v létě ještě lepší, když mě čeká uzávěrka známek...

Na závěr fotka všech knih pohromadě (bez e-knih a těch, které už nemám)... I tak je toho pěkná hromada - tedy vlastně dvě, protože jsem se bála, aby se mi ta jedna velká nesesypala.

Marky

Komentáře

  1. Nádherné prírastky, vidím, že nie som jediná, ktorá to na Svete kníh prehnala :-D
    http://kmkbookworld.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to nepřehnala! Neměli mít takové slevy, za to já nemůžu! :D

      Vymazat
  2. Wow, super počet a ještě krásnější kousky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale koupila jsem jich méně než přečetla, takže úspěch :D I když domů jsem jich donesla víc :D

      Vymazat
  3. Je toho fakt moc :o kde to bereš tyjo.. A 14 přečtených knih.. kdy to zvládáš?
    Moc pěkné přírustky :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A víš, že ani nevím? Vlastně můžeš odečíst dva grafické romány a jednu knihu o 80 stranách, takže to zas tolik není :D

      Vymazat
  4. Ako tak pozerám všade po blogoch, tak tento mesiac bol dosť úspešný pre mnohých :D Naozaj pekné kúsky, uži si čítanie. Elita už čaká aj mňa :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, to bude tím Světem knihy... Elita je skvělá :)

      Vymazat
  5. Já nebyla zklamaná vůbec, Analfabetka se mi moc líbila - i když na Staříka nemá :)

    OdpovědětVymazat
  6. V té hromadě vidím spoustu knih, které bych si taky ráda přečetla! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Veľmi pekné kusky.Elitu aj knihy od Kateřini Petrusovej si chcem prečitať.Teším sa recenzie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Elitu jsem už recenzi psala a na S hlavou v pejru bude brzy... Těším se, že si je přečteš :)

      Vymazat
  8. Parádní přírůstky :) Na spoustu z nich mám taky zálusk a ráda bych si je přečetla :) Ze světa knihy máš pěknou kupičku :)

    OdpovědětVymazat
  9. To je tedy obrovské množství knih! Krásné, závidím Ti sérii Hex hall, protože nikde nemohu sehnat chybějící druhý díl bohužel :-(

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.