Měsíční shrnutí - září 2015

Beatrice Guerrini | via FacebookOctober♡

Ahojky!
Vítám vás u dalšího nevšedního měsíčního shrnutí, kde vám kromě přečtených a získaných knih ukážu i zrecenzované tituly. Od teď do neurčita se budete muset obejít bez fotek, protože skoro všechny tituly, které tady zmíním mám ve čtečce a především nemám na focení vůbec čas, takže se pokochejte krásnými obálkami z Goodreads... Už vás nebudu déle napínat, jdeme na ty knihy!

Jaké knihy jsem přečetla?
V září jsem sice přečetla méně knih než v předchozích měsících, ale zato to byly samé tlusté knihy - kalkulačka sice tvrdí že průměrná zářijová kniha měla 351 stran, ale podařilo se mi přelouskat hned 4 knihy nad 400 stran, což považuji za obrovský osobní úspěch. Září jsem tedy začala třetím dílem ze série Měsíčních kronik od Marissy Meyer - Cress. Zůstala jsem u třetích dílů a konečně zdolala Zelenou jako smaragd od Kerstin Gier, načež jsem se nadšeně vrhla na Kruh (to zní vážně divně, ale není to tak myšleno, nebojte!), který je jedinou knihou, na kterou jsem doteď napsala recenzi. Další na řadě byla moje první recenzní audiokniha - Hvězdy nám nepřály od Johna Greena. Po ní jsem zhltla další dílo Marissy Meyer, které je věnované zlé královně Levaně - Fairest (česky Nejkrásnější), a protože se této autorky nemůžu nabažit, hned jsem si přečetla i novelu The Little Android založenou na pohádce Malá mořská víla. A září jsem zakončila románem S láskou Rosie od Cecelie Ahern, který jsem přečetla ve slovenštině. Áno, VJEM, už bolo na čase.

21797327157612111604974825568667224891071920810323446956

Jak jsem na tom byla s psaním recenzí?
Tento měsíc jsem napsala chabé čtyři recenze, a to na tři knihy čtené v červenci (ne, vůbec nejsem ve skluzu) a jednu knihu čtenou v srpnu. Ano, jsem líná tady vypisovat názvy - hezky se kochejte názvy!

160805892555914716049748

A co moje recenzní e-knihy?
V září jsem dostala svou první recenzní audioknihu - Hvězdy nám nepřály, které mi poskytla audiotéka. Jinak jsem k recenzi obdržela ještě tři e-knihy - Etta a Otto a Russela a James od Knihcentra, už zmíněný Kruh a 100 přání od Palmknih.

S radostí se přiznávám, že jsem si v září nic nekoupila, ale bohužel jsem ani žádnou knihu nevyhrála či nedostala.

Já jsem za září sama se sebou spokojená. Jaké knihy si našly vás?
Marky

Komentáře

  1. Nepřečetla si toho zas tak málo :D Já jsem za září moc nečetla. Mám asi jenom tři knihy :/
    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mě je to poměrně málo, ale pro ostatní je to třeba hodně - já čtu celkem rychle, takže normálně zvládám tak dvě až tři knihy týdně, což vychází 8-12 knih za měsíc :D

      Vymazat
  2. Na Cress se moc těším :) Nedávno jsem dočetla Scarlet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těš se, je úžasná! Už se nemůžu dočkat, až napíšu recenzi :)

      Vymazat
  3. Super článek! :)
    No ke mně přistálo 11 knih a začínám zjišťovat,že mi jaksi dochází místo v knihovně (moc se těším až napíši článek na blog :) )
    Každopádně žádnou z těchto knih jsem nečetla,ale série Měsíční Kroniky (doufám,že je to ten správný název) mě začíná lákat čím dál tím víc :)
    Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já bych normálně taky nakupovala knihy až hanba, ale s tím stěhováním to nebylo úplné blaho - a taky musím šetřit, knihy jsou tu drahé. A dokonce ani knihovna není zadarmo a anglickou sekci nemají :( Měsíční kroniky ti opravdu doporučuji, zatím jsme všem dílům dala 5/5. Ještě jednou díky :)

      Vymazat
  4. Vydarený počet prečítaných kníh, gratulujem. Čítala som z nich iba Kruh, Labyrint 3 mám práve rozčítaný :D V Mesačných kronikách som za dvojkou a zháňam trojku a zvyšné knihy poznám, ale nečítala som :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi na tom dobře, ale ještě máš co dohánět :D

      Vymazat
  5. Skvělý počet přečtených knih! Já v září moc knih nepřečetla a bohužel asi ani moc nepřečtu knih ani v říjnu. Chodím teď do školy během práce a je to dost časově náročné bohužel :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Nevím, co znamená moc a málo, ale podle mě to záleží na člověku - pro mě je třeba 7 knih poměrně málo, ale někdo třeba přečte jednu knih za tři měsíce a je to hodně! Nečteme pro počet, ale pro radost ;)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.