Měsíční shrnutí - listopad 2015

december, winter, and november image

Ahojky!
Vítám vás u dalšího nevšedního měsíčního shrnutí, kde vám kromě přečtených a získaných knih ukážu i zrecenzované tituly. Od teď do neurčita se budete muset obejít bez fotek, protože skoro všechny tituly, které tady zmíním mám ve čtečce a především nemám na focení vůbec čas, takže se pokochejte krásnými obálkami z Goodreads... Už vás nebudu déle napínat, jdeme na ty knihy!

Jaké knihy jsem přečetla?
Upřímně řečeno se sebou za tento měsíc moc spokojená nejsem. Průměrná listopadová kniha měla 281 stran a z přečtených knih patří hned tři do kategorie audioknih, takže to vážně moc slavné nebylo. Začala jsem dočtením knihy Kdybychom se neviděli od Cynthie Hand, načež jsem se rovnou pustila do 100 přání od Ericy Berteligni (klik pro celou recenzi), která mě ovšem vůbec nebavila. Takže než jsem ji dočetla, zvládla jsem ještě novinku - Mechanického anděla od Cassandry Clare. Zároveň jsem také poslouchala audioknižní verzi mého milovaného Malého prince. Hned poté jsem se pustila do české knížky Česká služka aneb byla jsem au-pair od Petry Braunové, která jako by mi mluvila z duše. A listopad jsem zakončila dvěma audioknihami - znovu jsem si poslechla Divergenci a Alianci od Veronicy Roth.

2588956223607771267922498425781359999319376702

Jak jsem na tom byla s psaním recenzí?
V říjnu jsem lamentovala nad tím, že jsem napsala pět recenzí, ovšem v listopadu mlátím hlavou o stůl, protože tentokrát jsou pouze dvě. Naštěstí jsem k tomu zvládla ještě tři minirecenze, ale i tak jsem vážně pozadu: moje recenze patří jedné knize přečtené v červenci a druhé v listopadu, minirecenze jsem potom napsala na dva tituly přelouskané v srpnu a jeden v září.

172089242362780422489107
2360777113420925

A co moje recenzní výtisky?
V listopadu jsem obdržela jen jednu recenzní e-knihu, a to Jsou světla, která nevidíme od Palmknih. Neptejte se mě, proč jsem ji ještě nepřečetla - sama nevím, ale hrozně se na ni těším! 


27218689

S radostí se přiznávám, že jsem si v tomto měsíci opět ani jednu knížku nekoupila, ale bohužel ani nevyhrála.

K narozeninám (3. listopadu, kdybyste se ptali, na přání je trochu pozdě) jsem dostala knihu Česká služka aneb byla jsem au-pair od Petry Braunové, kterou jsem také hned přečetla a moc se mi líbila!


Listopad byl trochu chabým měsícem, a to nejen kvůli učení, ale také oslavám narozenin a spousty jiných zážitků, o kterých si můžete přečíst na mém druhém blogu...
Jak se čtení tento měsíc dařilo vám?
Marky

Komentáře

  1. Já si tedy myslím, že na to, že bys měla studovat a pořádně se odvazovat v Belgii, jsi toho přečetla víc než dost. :D :) Já mám na kontě jen tři knížky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořádně se odvazovat jsem asi nějak ze seznamku činností vynechala, ale díky :D Ale ty píšeš ;)

      Vymazat
  2. Náhodou to není vůbec špatné skóre:) Já jsem se dostala do jakéhosi bloku a napsala asi jen 2 recenze za celý podzim... :D A jak píše Vlasta - na to, že jsi v Belgii, klobou dolů, že jsi toho zvládla tolik! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No můj blok asi vypadá jinak než tvůj blok :D A moc děkuji :)

      Vymazat
  3. Pěkné knížky. :) Tenhle měsíc na sebe opravdu nejsem pyšná. Jsem neustále v jednom kole a musím přiznat, že jsem přečetla asi jenom tři knížky. Ani jsem si nevšimla, že listopad začal a on už zase skončil. :) Škoda. Ale jsem ráda, že je tu prosinec a Vánoce, nejhezčí období roku. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Mně listopad taky utekl opravdu rychle, ale Vánoce jsou moje nejoblíbenější období v roce, takže se už taky těším ;)

      Vymazat
  4. Jsi hodně aktivní, já tolik knih ani nepřečetla :)
    Divergenci jsem sice četla, ale nějak se mi nelíbila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš a na mě je to málo :D Nojo, mně už teď taky neimponuje tolik jako dřív... Ale každý něčím začínal a u mně to nebylo Stmívání...

      Vymazat
  5. Krásné přírůstky! :) Jaké je Kdybychom se neviděli? Stále přemýšlím, zda do toho jít - přecejen už mě YA nebaví tolik co dřív. Ale autorku mám ráda, líbila se mi ta její andělská série, ale je pravda, že už jsem ji četla dost dávno :D Tak se hodí každé info!
    To samé Mechanický anděl! :) Obálka krásná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Nadpozemskou jsme nečetla, tak to nedokážu srovnat, ale já hodnotila pěti hvězdičkami - stejně jako Mechanického prince (i když to si ještě rozmyslím) - kdybys chtěla, moje reakce po dočtení najdeš na mém profilu na goodreads: https://www.goodreads.com/user/show/35391948-marky

      Vymazat
  6. Obdivuju tě, že jsi toho stihla tolik! Ja mám za listopad sotva 2 knížky a i to pro mě byl záhul! :) Jinka moc pěkný článek.

    http://bookslifelover.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.