Měsíční shrnutí - říjen 2015

##Novembre

Ahojky!
Vítám vás u dalšího nevšedního měsíčního shrnutí, kde vám kromě přečtených a získaných knih ukážu i zrecenzované tituly. Od teď do neurčita se budete muset obejít bez fotek, protože skoro všechny tituly, které tady zmíním mám ve čtečce a především nemám na focení vůbec čas, takže se pokochejte krásnými obálkami z Goodreads... Už vás nebudu déle napínat, jdeme na ty knihy!

Jaké knihy jsem přečetla?
Průměrná říjnová kniha měla 338 stran, a podařilo se mi přelouskat hned 2 knihy nad 500 stran, což považuji za obrovský úspěch. Říjen se nesl především v duchu audioknih (6 knih přečtených v tomto měsíci byly ve formě poslechu), takže jsem s audioknihou měsíc i začala: poslechla jsem si Saturnina od Zdeňka Jirotky. Následně jsem přelouskala recenzní e-knihu Etta a Otto a Russel a James od Emmy Hooper a zároveň s ní jsem si přečetla i The Heir od Kiery Cass. Dále následovala povinná četba - Thérèse Raquin od Emila Zoly ve francouzštině. Po té jsem si musela trochu oddechnout, a tak jsem se zaposlouchala do Harryho Pottera a Fénixova řádu od J. K. Rowling. Pak přišlo na řadu nejlepší překvapení měsíce: Dárce od Lois Lowry a hned po něm největší zklamání: První láska od Jamese Pattersona a Emily Raymond. A měsíc jsem uzavřela čtyřmi audioknihami - šestým dílem Harryho Pottera a trilogií Záhada hlavolamu od Jaroslava Foglara.

245437332525572422918050176996246454644180082922506842064546994389347124983962246646

Jak jsem na tom byla s psaním recenzí?
Tento měsíc jsem napsala chabé pět recenzí, a to na tři knihy čtené v červenci (ne, vůbec nejsem ve skluzu) a dvě knihy čtené v srpnu. Opět jsem příliš líná na to, abych tu vypisovala názvy, takže vám sem dám pouze obálky. Při kliknutí na obálku přejdete na patřičnou recenzi.

Etta a Otto a Russe a JamesHvězdy nám nepřályDruhá stříbrná kniha snůLying Out LoudThe Perks of Being a Wallflower

A co moje recenzní tituly?
V říjnu jsem obdržela jen jednu recenzní e-knihu, a to 100 přání od Palmknih. Kromě ní jsem dostala ještě recenzní audioknihu - Malého prince, od Audiotéky.


23607771842578

S radostí se přiznávám, že jsem si v říjnu opět nic nekoupila.

Ovšem knihy jsem vyhrála hned tři!
A protože jsem dostala balík z Česka, mám je už tady u sebe v Belgii. A které to jsou? V prvé řadě Modré hlubiny, které jsem dostala od Ells, a poté Kdybychom se neviděli a Papírová města s filmovou obálkou, které mi zaslala Willinda. Ještě jednou díky vám oběma! 


258195252588956226630285js

Ve stejném balíku jsem také dostala dlouho očekávaného Mechanického prince od Cassandry Clare, za kterého můžu děkovat svým milovaným rodičům! Čekání je u konce, hurá!



Já jsem za říjen sama se sebou spokojená. Jaké knihy si našly vás?
Marky

Komentáře

  1. Uáááá, Mechanického anděla ti závidím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezáviď, ty si ho stejně můžeš přečíst až po Městu ze skla - jinak si toho moc naspoileruješ! Já plánuji Cassandřiny knížky číst podle data vydání - jak to doporučuje ona sama, protože spoilery vážně v lásce nemám ;)

      Vymazat
    2. Já už Město ze skla četla, takže Anděla číst můžu :D Četla jsem celé Nástroje smrti kromě posledního dílu, teď si jenom dávám re-reading.

      Vymazat
    3. Aha, tak to jo... Já myslela, žes četla jen první dva díly - koukala jsem na tvoje recenze :)

      Vymazat
  2. Páni tolik přečtených knih :O
    Já jsem měla čtecí krizi a tak doufám,že se to v listopadu zlepší :/
    Mě se tedy První láska líbila moc.Knihy Modré hlubiny,Kdybychom se neviděli a Mechanický anděl bych si chtěla strašně moc přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přečtených ne, spíš naposlouchaných ;) Držím palce se čtecí krizí a pokusím se o co nejdřívější recenze - třeba tě navnadí ;)

      Vymazat
  3. Dárce jsem taky četla, ale na film se teprve chystám :)
    Ty máš tedy pořádné štěstí! Vyhrát hned tři knihy, to se nestává každému :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Film jsem taky ještě neviděla. Většinou nevyhrávám nic, ale občas se poštěstí ;)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.