Author-a-thon | Shrnutí


Ahojky!
Od 18. do 24.4. se konal další zahraniční read-a-thon, kterého jsem se zúčastnila. Tentokrát to byl takzvaný Author-a-thon, který se (jak vám název už napovídá) týká autorů. Pořadatelé si pro knihomoly připravili celkem šest výzev... A já je výjimečně všechny splnila!


Výzvy:
1) Přečti knihu od jednoho ze svých oblíbených autorů.
25322449Tohle byla nejjednodušší výzva ze všech: při tomhle read-a-thonu jsem se totiž nejvíc těšila právě na čtení Radio Silence, knihy od mé milované Alice Oseman (napsala taky Solitaire). Hrozně moc se těším, až budu na knihu moci napsat recenzi, protože jsem z ní naprosto nadšená a s klidem ji prohlašuji za to nejlepší, co jsem zatím letos četla.

2) Přečti si knihu od autora, od něhož si ještě nic nečetl/a.
I do téhle výzvy by se hodilo hned několik knih, které jsem za minulý týden přelouskala, ale nakonec jsem vybrala Dorothy Must Die od Danielle Paige. Čistě teoreticky jsem od této spisovatelky ani nic číst nemohla, protože kromě této série zatím nic nenapsala. Ale abych jí nekřivdila, musím přiznat, že se mi retelling Čaroděje ze země Oz moc líbil a nakonec obdržel tři hvězdičky.

238309903) Dej nějakému autorovi druhou šanci.
Tady jsem si výzvu sice trochu interpretovala, ale co... Každopádně jsem si vybrala titul The Rest of Us Just Live Here od Patricka Nesse. Tuhle knihu jsem totiž začala číst druhého ledna, ale stále jsem ji odkládala a byla jsem si jistá, že už ji nikdy nedočtu. Nakonec jsem se do ní ale ponořila a byla jsem příjemně překvapená - nebyla to hrůza, ale tři hvězdičky si zaslouží.

4) Přečti si autora, jehož první kniha vyšla v roce 2015 nebo 2016.
Tady přichází jediná výzva, u které jsem tak trochu podváděla obešla pravidla. Započítala jsem sem Radio Silence, které sice skutečně vyšlo v roce 2016, ale není autorčinou první knihou. Tou je Solitaire, které vyšlo v listopadu 2014 - ale já recenzi psala a knihu četla v lednu 2015, takže zas tak mimo nejsem, ne?
23093359

5) Přečti knihu napsanou více než jedním autorem.
Pro tenhle bod jsem zvolila komiks s názvem The Wicked + The Divine vol. 1: The Faust Act od Kierona Gillena, Jamieho McKelvie, Matta Wilsona a Claytona Cowlese. Fuj, už nikdy nebudu skloňovat anglická jména, dá to zabrat... Ale abych se vrátila ke komiksu: čtení jsem si sice celkem užila, ale často jsem se ztrácela v příběhu, ačkoliv umění bylo naprosto překrásné. Každopádně jsem těch 144 stran zhltla jako nic.

180530606) Přečti knihu od autora, který pochází z jiného kontinentu než ty.
A do poslední výzvy jsem pět dosadila Dorothy Must Die od Danielle Paige, která pochází z USA, kde momentálně i žije. Ovšem neřekla bych, ž tahle výzva byla pro většinu účastníků read-a-thonu příliš těžká. Pokud jste z Ameriky, vyberete si anglického autora a kdekoliv jinde amerického. 

Zúčtování:
Tentokrát jsem se sebou naprosto spokojená, protože jsem v nabitém školním týdnu zvládla splnit všech šest výzev read-a-thonu. A ačkoliv jsem nepřečetla šest knih (což byl můj sen spíše než plán), výsledky jsou skvělé: za sedm dní jsem zvládla čtyři knihy o počtu 1332 stránek! To je skoro nemožné! Klaňte se mi, protože tentokrát jsem se skutečně překonala.

Co pěkného jste v poslední době četli vy?
Marky
P.S. Nejsem egoista, jenom si ze sebe dělám legraci. Jestli se teď vážně klaníte, tak si dám pozor, abych vám příště neřekla, ať se jdete bodnout... To by špatně dopadlo.

Komentáře

  1. Páni! :) Tak to klobúk dolu. :) Ja za sedem dní prečítam knihu (300 strán) a pol z ďalšej.
    Gratulujem ti a dúfam, že aj nabudúce sa ti bude tak výborne dariť. :) Prajem pekný večer. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji - to já většinou taky tak, ale strašně to záleží na situaci, protože většinou čtu aspoň tři knihy naráz. Ještě jednou díky :)

      Vymazat
  2. Wow, gratuluji k výkonu. Já se teď snažím dočítat rozečtené, což mi docela jde. Do dubna bych aspoň tři knížky ráda dočetla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a držím ti palce, snad se ti to podaří :)

      Vymazat
  3. Já se teda klaním, neskutečný výkon! :) Já zjistila, že readathony pro mě asi nejsou to pravé ořechové, takže Tě o to více obdivuji :) Hezký pátek přeji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! To je mi líto, ale každý hledá motivaci jinde...

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.