Zkouknuto - květen 2016


Ahojky!
Charmedky na blogu jsem narazila na skvělý projekt, ve kterém ukazuje filmy, které za poslední dobu shlédla. Já bych z takových článků ráda udělala pravidelnou měsíční rubriku a ještě bych k nim ráda přidala i zkouknuté seriály. Někdy jich nejspíš bude méně, někdy více, ale každopádně se už moc těším, až si o nich popovídáme, protože zkrátka nezvládám psát recenzi na každý film (už tak jsem ve skluzu u těch knižních). Tak jdeme na to!


Poster undefined 
								Pátá vlna
							
						
					Pátá vlna
Hodnocení: 5/5
Na filmové zpracování stejnojmenné knihy od Ricka Yanceyho jsem se vážně nemohla dočkat, ale v místním kině ho dávali jen v 22:30, takže jsem ho nakonec viděla doma na notebooku. A musím říct, že jsem byla docela dojatá. Chloë Grace Moretz jako herečku zbožňuji a nemohla jsem se na ni vynadívat. Z dějové stránky se pochopitelně nedalo obsáhnout všechno a vzhledem k tomu, že jsem knihu četla poměrně nedávno, jsem si to při sledování plně uvědomovala. Nakonec jsem ale zklamaná nebyla. Sice se mi zdálo, že bylo ve filmu málo Evana, ale jinak se scénáristům podařilo vyškrtnout vesměs jen ty nudnější části knihy, takže zůstalo jen to nejlepší. Moc se těším, až si přečtu druhý díl v knižní podobě!

Poster undefined 
								Lovec: Zimní válka
							
						
					Lovec: Zimní válka
Hodnocení: 4,5/5
Na film jsem šla do kina naprosto náhodou, takže jsem neměla tušení, že existuje první díl. A nakonec se ukázalo, že to bylo dobře. Příběh o dobru, zlu a lásce se mi moc líbila a ačkoliv se mi občas zápletky zdály typicky filmově ploché a nerozpracované (což se v knihách většinou nestává), dokázaly mě nakonec postavy svými činy a existencí překvapit. Co ovšem filmu zvedlo úroveň o 200% je grafické zpracování. Provedení tohoto snímku je zkrátka dokonalé a krásnější zážitek byste si snad už nemohli přát. Pokud ten film ještě v českých kinech běží, nemohu jinak než doporučit, a pokud ne, rozhodně si ho kupte protože díky provedení se na něj budete rádi koukat znovu a znovu - aspoň já určitě!

Poster undefined 
								Sněhurka a lovec
							
						
					Sněhurka a lovec
Hodnocení: 1,5/5
Po návratu z kina jsem si hledala informace o výše zmíněném filmu a nakonec jsem neodolala a i přes negativní recenze jsem zkoukla první díl. A bohužel jsem už tak nadšená nebyla. Stmívání jsem sice neviděla, ale Kirsten Stewart mi do role Sněhurky zkrátka nesedla a vůbec mi její postava přišla taková podivná a nerozhodná. Děj se mi zdál nijaký a nezaujal mě a jediné, co mě u filmu drželo, byl Chris Hemsworth. Jsem dokonce ráda, že se druhý film úplně odchýlil od děje toho prvního, ačkoliv jsem v tom občas měla guláš a nechápala jsem, o se stalo před tím nebo potom. Nelituji, že jsem Zimní válku viděla před Sněhurkou a myslím, že by se od sebe oba dva filmy mohly úplně odpoutat.


Babovřesky 1, 2, 3
Hodnocení: 4/5
Po tolika fantasy a sc-fi jsem potřebovala něco na odreagování, a tak jsem v průběhu května zkoukla všechny tři díly populární komedie Zdeňka Trošky. Možná je moje hodnocení až příliš pozitivní, jenže mě to zkrátka bavilo a bylo to přesně to, co jsem v danou chvíli potřebovala. Český humor mi tady v Belgii chybí, ani si nedokážete představit jak, takže ocením i sebehorší vtipy. a i když jsou tyhle filmy občas pěkně přitažené za vlasy, rozhodla jsem si je užít bez předsudků a tak jsem i udělala. Výsledkem bylo příjemných pár hodin s úsměvem na rtech.

Poster undefined 
								Babovřesky
							
						
					Poster undefined 
								Babovřesky 2
							
						
					Poster undefined 
								Babovřesky 3

Poster undefined 
								Pocahontas
							
						
					Pocahontas
Hodnocení: 3/5
Tak jsem se konečně po dlouhé době dostala k další Disneyovce, která mi v dětství utekla. No, musím říct, že tohle bych nejspíš neocenila ani jako dítě. Nejenže je ten film hrozně krátký, ale ještě ke všemu se v něm nestihne skoro nic stát a konec zůstává naprosto otevřený, což jsem jako dítě nesnášela až do morku kostí a vlastně se to nezměnilo. Na druhou stranu musím uznat, že se mi staré Disney filmy svým nestínovaným stylem líbí, ani nevím proč - když jsem na nich nevyrostla. A nesmím zapomenout ani na píseň "Just Around the River Bend", kterou nejenže jsem si oblíbila, ale dokonce mi zůstala v hlavě a naučila jsem se ji zpívat, což se mi od shlédnutí Frozen ještě u žádného filmu od Disneyho nestalo!

Poster undefined 
								Alenka v říši divů: Za zrcadlem
							
						
					Alenka v Říši divů: Za zrcadlem
Hodnocení: 10/5 (vážně!)
Alenku od Burtona miluji a nenechala bych si ji ujít ani za nic na světě! Sice mi nebylo souzeno vidět ji v angličtině (místní kino ji promítá pouze francouzsky), ale i tak jsem si film automaticky zamilovala po prvních třech sekundách. Vážně. Je mi líto, že nemám čas psát na blog všechny články, které bych chtěla, jinak byste se určitě dočkali filmové recenze plné nadšení ale ve zkratce to bylo prostě perfektní! Nejvíce ze všeho mě ovšem dostalo věnování na konci: drahému příteli Alanu Rickmanovi. Málem jsem se rozbrečela (jako předtím už několikrát během filmu a to jenom proto, že se mi to tak líbilo, ne smutkem!)... Zkrátka dokonalost sama!

Viděli jste některý z těchto filmů? Vyrostli jste na Disneyovkách?
Marky

Komentáře

  1. Minulý týden jsem akorát také viděla s kamarádkou pátou vlnu:) Občas byly nějaké scény úsměvné i v nějakých vážných momentech, ale kvůli herečce jsem byla ochotna to opomenout XD Ale jinak to bylo super:)

    A na Alenku se teprve chystám, tak snad mě taky tak nadchne jako tebe:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, Chloë je skvělá :) Snad se ti bude Alenka taky líbit ;)

      Vymazat
  2. Z uvedených jsem viděla jen Sněhurku a Lovce, a to se mi tedy líbilo víc než tobě :D
    A na Alenku se moc těším!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? tak to se ti Zimní válka bude líbit ještě mnohem víc než mně ;)

      Vymazat
  3. Na Lovce se urco chystam mrknout, prvni dil se mi totiz hodne libil. To same na Alenku :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Mám to jako ty, také jsem viděla Lovec: Zimní válka, aniž bych se podívala na Sněhurku a Lovce. Na rozdíl od tebe jsem se k filmu ještě nedostala a obsazení se upřímně trochu děsím :D
    Pátou vlnu jsem viděla též :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neděs se, já bych tě nerada odradila jen obsazením :D A tvůj článek o Páté vlně jsem četla a moc se mi líbil :)

      Vymazat
  5. Na filmu Sněhurka a lovec jsem byla v kině a byla to opravdu tragédie, ale na druhý díl se možná podívám.
    Babovřesky nejsou úplně nejhorší, je to sice blbost, ale člověk se u toho nasměje. :)

    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. TO věřím :D Druhý vážně stojí za to, už jen kvůli zpracování. A blbosti jsou občas potřeba :D

      Vymazat
  6. S Pátou vlnou naprosto souhlasím! :)
    Jo a Zimního lovce i druhý díl Alenky určitě plánuji!! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.