Vandr knižních blogerů (23. - 25.8.)


Ahojky!
Doufám, že o téhle akci už víte a že se jí s námi zúčastníte, ale pokud ne, všechno se dozvíte v tomto článku. Po jednom reportu na blogu Wayll jsme se totiž s Jackelin Mandrgor rozhodly uspořádat první Vandr knižních blogerů v dějinách... A bude to přesně tak velkolepé, jak to zní!


Jak je již jistě jasné z názvu článku, jedná se o třídenní vandr/túru/výlet, který je určený pro knižní blogery a případně pro další knihomoly. Během pár dnů vás čeká nejen trasa krásnou přírodou a stanování, ale také povídání s lidmi, které baví to, co vás, několik her a aktivit zaměřených na knihy a spousta dalších skvělých zážitků...

Pro jistotu tady všechno sepíšu pokud možno jasně a stručně, aby nevznikaly nějaké komplikace či nejasnosti, ale případně mě neváhejte kontaktovat mailem (marky48dsp@gmail.com) nebo na sociálních sítích.

Kdy se vandr koná?
Jde o třídenní výšlap, který potrvá od 23. do 25. srpna 2016.

Kdo se může zúčastnit?
Kdokoliv s knižním blogem nebo kdo sleduje knihoblogerskou komunitu. Zkrátka a obře byste měli mít rádi knihy, protože převážně o nich si pravděpodobně po ty tři dny budeme povídat. Také musíte být samozřejmě fyzicky zdatní, abyste vydrželi třídenní pochod. A od mladších účastníků budeme chtít případně i souhlas rodičů, jen abyste věděli...

Kam půjdeme?
Trasu ve svém článku krásně popsala Jackelin, tak jsem si dovolila vypůjčit si její popis trasy:

Černé jezero
První den se sejdeme v obci zvané Prášily. Protože budeme přijíždět z různých částí republiky, botanické zahrady, výběhu s bizony či archeoparkem. Samozřejmě nás čeká i první cesta a to k jezeru Laka. První noc přespíme v nocovišti Hůrka, což je jedno z mála míst, kde můžeme v Národním parku beztrestně tábořit, pod vlastními stany.

Druhý den nás čeká 14,6 km dlouhá trasa Národním parkem, vedoucí přes Železnou Rudu (odkud můžete napsat například nadšené pohlednice domů) až po Špičák, kde nás čeká další přespání. Protože se nacházíme stále v NP, muselo se nocování nějak vyřešit. Aktuálně jsou dvě možnosti - přespání v jedné tělocvičně (200Kč/noc) nebo horská chata Kamzík (216Kč/noc pro osoby nad 18, mladší sleva), ke které se aktuálně přikláním více.

Třetí den uvidíme Čertovo jezero, Černé jezero a vodopád Bílá strž. Skončíme v Hamrech, odkud se vydáme zpět do svých domovů.

Celou 38,9 km dlouhou trasu si můžete prohlédnout na mapě. (kliknutím na fotku se dostanete přímo na mapy.cz).



Další informace
Všechny aktualizace, možnosti přihlášení a další informace můžete sledovat na Facebookové stránce události. Tam se také časem objeví přihláška, rozdělíme si stany a tak podobně. Pokud Facebook nemáte, napište mi mail a domluvíme se jinak.

Snad vás projekt zaujal, pokud jste o něm ještě neslyšeli, a doufám, že se 23. srpna uvidíme!
Marky

Komentáře

  1. Hrozně mě to láká, ale trochu se bojím :o

    OdpovědětVymazat
  2. Ach, tohle zní pěkně, ale zrovna na tyhle dny mi vychází English camp. Škoda. I když... můžu se uklidňovat tím, že s knižním blogery bych nejspíš moc nepokecala. :D Zase tak sečtělá zatím nejsem.
    Ale škoda, že se neuvidíme.

    OdpovědětVymazat
  3. Sice to zní krásně, ale dostat se až na Šumavu v mých necelých 16 je trochu problém :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však mě je taky šestnáct a jedu sama vlakem ;) Můžeš se zkusit poptat jestli třeba někdo nepojede ze stejných končin abyste mohli jet ve dvou ;)

      Vymazat
  4. Zní to skvěle, ale já rozhodně nejsem přírodní typ :D Na výšlapy a stanování mě neužije, ale rozhodně vám přeju, abyste si to užily! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Wow, to je super nápad.:) Jen škoda, že v tu dobu nemůžu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, tak snad bude příště zase druhé kolo ;)

      Vymazat
  6. Nemít zákaz od doktora chodit dlouhé pěší túry, přidám se. :D Užijte si to! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem se původně účastnit chtěla, ale mám už na tento termín něco jiného, bohužel. Takže zase nic. :D

    OdpovědětVymazat
  8. Hodně mě to láká :) Ale přesně v ty dny budu mít státnice :D Tak snad za rok :) Jinak všem přeji ať vám vandr krásně vyjde :)

    OdpovědětVymazat
  9. Zní to hrozně zajímavě, ráda bych jela, protože mám ráda turistiku a stanování, ale ještě nevím na kdy máme naplánovanou rodinnou dovolenou a upřímně poslat mě vlakem z Moravy na Šumavu není úplně nejlepší nápad, protože já jsem schopná se ztratit i v rodném městě :D nejel by kdyžtak někdo aspoň z Brna nebo okolí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se zkus zeptat ve skupině, ale i my organizátorky se scházíme z celé republiky, takže budeme jen ráda, když se k nám připojíš ;) Tím spí, že to vypadá, že nás přespříliš nebude, by byla škoda si to nechat ujít, ne? ;) Já osobně bohužel jedu z Prahy, takž v tomhle směru ti nepomůžu :/

      Vymazat
  10. Vzaly byste mě s sebou? :)) Zatím to na moc lidí nevypadá, tak nevím. Bude se to nakonec konat? Jinak, jela bych s Prahy, tak by nás mohlo jet více společně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konat se to bude určitě, i kdybychom měly být třeba jen tři ;) Takže určitě budeme rády, když se k nám přidáš :)

      Vymazat
    2. Rozhodně pojeď! A jestli se chystáš z Prahy, mohly bychom se domluvit na společnou cestu vlakem? :) Kdyžtak napiš ;)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.