Předsevzetí na rok 2017


Ahojky!
V rámci projektu Vánoce s Books are my life... jsem loni sepsala pár typických knihomolských předsevzetí. Letos jsem to pojala trochu jinak a napsala se seznam toho, co bych v roce 2017 chtěla v oblasti knih a blogování zvládnout já. Nejsou jako obvykle nijak seřazené, tak vás možná čekají nějaká překvapení...


Číst více knih mimo mou komfortní zónu
Vlastně jde především o to, abych začala číst víc klasiky, beletrie pro dospělé a vůbec vyzkoušela všechny možné žánry a druhy literatury. Chtěla bych letos trochu vylézt ze škatulky YA, a to nejen kvůli povinné četbě.

Dovybarvit aspoň jedny omalovánky
Mám jich totiž doma hned několik a vážně bych se do nich měla vrhnout víc, protože si na ně neudělám moc často čas, ale přesto mě baví. Kompletní seznam teď zní: Sněhurka, Alenka v Říši divů, Tajemná zahrada, Každému jeho kočka a Kouzelné ornamenty. Takže pět - a žádné nejsou hotové ani z poloviny. To je vážně moc.

Přečíst Hru o trůny
Protože (nesuďte mě) první díl mě bavil a na seriál se koukat nechci, dokud to nedočtu - abych si něco nenaspoilovala. A navíc je to pro mě taky velká výzva, protože se občas bojím/nechci pouštět do tlustých knih - a to hodlám zkrátka změnit.

Každý měsíc přidat na blog seznamový článek
Moje seznamy nedočtených sérií, důvodů pro čtení YA románků a podobně se na blogu docela osvědčily. Baví mě je psát a vás podle počtu komentářů zjevně taky baví je číst, takže bych jich letos ráda psala víc.

Dočíst alespoň pět rozečtených sérií
Mám jich spoustu - až příliš. S dokončováním sérií jsem zkrátka špatná. Buď nechci příběh dočíst, protože se mi moc líbí a nechci aby skončil, nebo se bojím, že se všechno zhorší a já si zkazím dojem z prvního dílu. Anebo je tu prostě spousta jiných knih, které na mě čekají. A já si neumím vybrat.

Dokončit Wreck This Journal
Moje kreativní činnost se v tomto ohledu nezastavila, jen teď zkrátka nepřidávám články. Ale budou, nebojte. Každopádně do prosince bych svůj druhý deník mohla stihnout, a tak se o to chci pokusit.


Přečíst alespoň jednu knihu francouzsky
Proč? Protože jediné, co dělám, je, že čtu pořád dokola Malého prince. A už bych s tím mohla přestat a rozšířit si trochu slovní zásobu.

Zrecenzovat knihy přečtené do konce roku 2016
Protože jsem pozadu s recenzemi a víc než o rok s nimi pozadu být nechci, takže do prosince 2017 musím stihnout zrecenzovat všechno, co jsem přečetla v roce minulém. Ideálně ty recenze doženu, ale všichni víme, jak nereálná je to představa...

Přečíst dvě knihy z fyzické TBR než si jednu koupím
Momentálně mám na poličce 37 nepřečtených knih. Počítala jsem to. A to neberu v potaz e-knihy, recenzní výtisky ani povinnou četbu. Takže bych chtěla své knižní nakupování zredukovat jednoduchým principe, že nejdřív musím dvě knihy z poličky přečíst, a pak si můžu jednu koupit.

Více fotit na bookstagram
Poslední dobou mě focení knih začalo vážně bavit, ale udělat si na něj čas, to ne. Možná se ale časem dokopu i vlastním fotkám ke každé recenzi - kdo ví? (mimochodem, můj knižní instagram najdete tady.)

Jaká předsevzetí jste si letos stanovili vy?
Marky

Komentáře

  1. Samá krásná a zajímavá předsevzetí, budu Ti držet palce, ať jich co nejvíce klapne! Já bych se ráda přidala s tím omezením nakupování, ale nevím, zda jsem toho schopná... :) Měj se moc krásně a přeji báječný rok 2017 - nejen po stránce knih a čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, i tobě :) A určitě to zkus, za to nic nedáš ;)

      Vymazat
  2. No ty sis toho teda naložila, držím palce, ať se ti to podaří splnit! :) Já si dala jediné předsevzetí a to nenakupovat knihy, dokud svůj seznam nepřečtených kousků nezredukuju (jsem na tom ještě hůř než ty, mám jich 74 nepřečtených a už to fakt přestává být vtipné, takže žádné nákupy!).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že bych úplný zákaz stejně při první příležitosti porušila, takže na to jdu raději takhle ;) Hodně úspěchů i tobě! :)

      Vymazat
  3. Jé, tak s předsevzetím držím moc palce!
    Číst jiné knihy, než je YA, schvaluji! Také se snažím sem tam zařadit knihy z žánrů, které moc nečtu, a téměř vždycky jsem z nich naprosto nadšená! :)
    Ha, tak s tou Hrou a trůny obzvlášť přeji hodně štěstí. :D
    Já ani nechci vědět, kolik těch rozečtených sérií mám. :D
    Možná bych si taky mohla zkusit přečíst něco francouzsky. Ale já bych asi celou dobu strávila se slovníkem. :D
    S tím čtením vs kupováním přeji hodně štěstí. :D Zkoušela jsem to, ale nikdy mi to nevyšlo. Asi nemám dostatečně pevnou vůli. :D
    A na fotky se těším! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych měla tolik štěstí, kolik mi přeješ, asi bych se musela zařadit mezi fantasy postavy :P Ale děkuji :)

      Vymazat
  4. S předsevzetím držím palce! :)
    Já jsem si pro tento rok dala předsevzetí, abych přečetla co nejvíce knih a přečetla všechny nepřečtené knihy co mám. :) Tak snad to zvládnu. :D :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkná předsevzetí, která asi trápí i více blogerů :) Nebo mě třeba určitě :) Ve skluzu s recenzemi jsem také, bylo by krásné to dohnat :) Anebo bych také mohla zkusit začít číst i jiné knihy než z YA škatulky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bys rozhodně mohla, přeji hodně štěstí ;)

      Vymazat
  6. Moc pěkná předsevzetí, vzhledem k tomu, že já nemám dostatečnou vůli k jejich plnění, radši si ani nic dávat nebudu :D Ale přeji, ať se ti podaří je dodržet :D

    OdpovědětVymazat
  7. Jen 37 nepřečtených knih? :D To já mám víc než polovinu knihovny nepřečtenou, i když je to i tím, že často dávám pryč knížky, které jsem četla, abych uvolnila místo těm nepřečteným. :)
    Malého prince mám doma v němčině a také si ho chci přečíst. Držím palce se čtením ve francouzštině a s překonáváním komfortních zón. A kdybys chtěla jó překonat sebe samu a pustit se do klasické francouzské bichle, zkus Bídníky. :D

    Držím palce a měj se pěkně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ně se to zdá hodně :D Bídníky si chci určitě přečíst, ale pravděpodobně česky - půjde mi to rychleji :)

      Vymazat
  8. Třeba pro mě je předposlední bod naprosto nereálný :D Ale snažím se s tím bojovat! Taky bych chtěla číst víc klasiky, už kvůli maturitě, která jednoho dne přijde. A také bych chtěla začít konečně pořádně číst v angličtině.
    Držím palce :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.