Posuď knihu podle obalu #2 | Sofiin svět

Název: Sofiin svět
Název v originále: Sofies verden
Autor: Jostein Gaarder
Nakladatelství: Albatros
Žánr: filozofický román
Počet stran: 430
Anotace: 
Román o dějinách filosofie. Norský učitel kombinací zdánlivě neatraktivních témat, jako jsou dějiny filosofie a příběh dospívání patnáctileté dívky, vytvořil knížku, která slaví mezi čtenáři neuvěřitelný úspěch. V roce 1995 se stala nejprodávanější knihou na světě.







Můj názor na obálku:
Velmi jednoduchá obálka s obálkou :D Musím pochválit moc krásný font a barvu. Vzhledem k tomu, že Sofiin svět je filozofická kniha, která se soustředí hlavně na témata, jenž se zobrazit nedají. Přesto si myslím, že by se z tak úžasné knihy dalo vytěžit víc.  Ale nápis "Světově nejžádanější dějiny filozofie" mi do celého vzhledu nějak nezapadá. Je červený a hlavně zní hrozně vychloubačně a obálka vypadá jinak velmi skromně a díky fontu a tmavě modré barvě působí velmi uklidňujícím dojmem. Přesto dávám 3/5 hvězdiček :)

Marky

Komentáře

  1. Na tuhle knížku jsem koukala dnes v knihovně! :D Jsem zvědavá, jak se ti bude líbit. Možná si ji pak půjčím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jsem přečetla asi jen 30 stran, ale líbí se mi moc :) A Jostein Gaarder je úžasný, kromě téhle knihy jsem snad četla všechny, co od něj v češtině vyšly. Ale ukořistit v knihovně Sofiin svět... To mi dalo dva roky práci :D Jestli ho máš k dispozici, půjč si ho, za týden už tam určitě nebude!

      Vymazat
    2. Teď toho mám na čtení dost, takže další kniha by byla asi katastrofou :D Ale určitě si ji někdy půjčím, už jsem si ji napsala do mého wish-listu, kam si píšu všechny knihy z knihovny, co si chci přečíst :D

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.