The Sick Book TAG


Na internetu jsem našla opravdu zvláštní knižní TAG, který jsem u českých blogerů ještě neviděla: The Sick Book TAG. Jeho pointou je přirovnat knihy k nemocem. Ještě než se tedy pustím do odpovědí, ráda bych nominovala Kristý, Jackelin Mandragor a Melindu. Kdo chcete, samozřejmě se můžete zúčastnit... Odpovědi těchto tří blogerek bych si však moc ráda přečetla.


135562791) Cukrovka (Diabetes) - opravdu, ale opravdu sladká kniha (rozuměj romantická).
Do této kategorie na sto procent patří kniha Polibek pro Annu od Stephanie Perkins (moji recenzi najdete tady). Ačkoliv jsem četla spoustu sladkých a romantických knih, Polibek pro Annu byla moje první asociace. Je to totiž kniha založená na romantice. A dobrých romantických knih jsem poslední dobou četla poskrovnu.

Papírová města2) Plané neštovice (Chicken Pox) - kniha, kterou jsi četla jednou a už ji číst nebudeš.
Nechala jsem se přesvědčit a od kamarádky si půjčila Papírová města od Johna Greena (moje recenze je zde). I když se tato kniha spoustě lidem zalíbila, mne zas tak nenadchla. Netvrdím, že je to nejhorší kniha, kterou jsem četla! To rozhodně ne! Přesto jsem si jistá, že si ji znovu nepřečtu.

Mravenci (Mravenci, #1)3) Chřipka (Influenza) - kniha, která je nakažlivá.
Mravenci. Jednoznačně Mravenci od Bernarda Werbera (mou recenzi najdete tady). Když si ji přečtete, budete ji na potkání doporučovat každému. Ke mně se mimochodem dostala docela zvláštním způsobem. Na táboře jsme seděli u ohně a povídali si o knihách. Jedna moje kamarádka začala mluvit o tom, jak ji nadchli Mravenci. Já jsem na rozhovor později zapomněla a o rok později mi ho připomněla sestřenice, která u něj tehdy byla taky. Přečetla si Mravence a pak mi je doporučila. Já jsem je následně doporučila mamce, mamka své kolegyni v práci... A Mravenci se úspěšně šíří dál. Přidáte se o řetězu?

Matylda4) Cyklus (Cycle) - kniha, kterou čteš každý měsíc rok, nebo často.
Sem musím jednoznačně zařadit Matyldu od Roalda Dahla. Tuto knihu jsem jako malá milovala a dnes ji dokážu ocenit snad ještě více. tato kniha vypráví o malé opravdu chytré dívce jménem Matylda, která... Ale to si vlastně můžete přečíst sami :)

Spáleniště: Zkouška (Maze Runner, #2)5) Nespavost (Insomnia) - kniha, která tě udržela vzhůru celou noc.
Takových knih by se v mém seznamu přečtených našlo hned několik, ale poslední taková byla Spáleniště: Zkouška od Jamese Dashnera (moje recenze je zde). Od tohoto skvělého díla jsem se nemohla odtrhnout a hltala jsem každé slovo. 

Město z popela (Nástroje smrti, #2)6) Amnézie (Amnesia) - kniha, která je zapomenuta a neuspěla v zanechání kladné vzpomínky.
Sem musím bohužel přiřadit knihu Město z popela od Cassandry Clare. Četla jsem ho dlouho, ale ničím mě nepřekvapilo (více v mé recenzi). Tato kniha bude nejspíš brzy zapomenuta a ztratí se v seznamu přečtených knih, kde si na ni už nevzpomenu...

Solitaire7) Astma (Asthma) - kniha, která ti vzala dech.
Jednoznačně Solitaire od Alice Oseman (moji recenzi najdete tady). O této knihy jsem moc neočekávala a když jsem si ji kupovala, věděla jsem jen to, že hlavní hrdinka je blogerka. Při čtení začátku jsem si říkala, že by to mohlo být dobré. A konec mi doslova vyrazil dech - mnohem víc, než například konec Labyrintu.

S tebou už nikdy
8) Podvýživa (Malnutrition) - kniha, ve které chyběla výživa pro tvůj mozek.
Do této kategorie s čistým svědomím zařazuji román Alexandry Potter S Tebou už nikdy (má recenze k přečtení zde). Můžu s klidem říci, že tato kniha mi nic nepřinesla a jediný důvod, proč si zasloužila jednu hvězdičku je to, že nejspíš není určená pro čtenáře mé kategorie. Někdo z ní možná může být nadšený, ale já to každopádně nejsem.

Hvězdy nám nepřály9) Nevolnost při cestování (Travel sickness) - kniha, kterou sis vzala na cestu.
Tady bych chtěla připomenout první e-knihu, kterou jsem si kdy vzala na cesty: Hvězdy nám nepřály od Johna Greena (moje recenze je tady). Hvězdy mě jako většinu ostatních zkrátka uchvátily...




Jaké knihy byste přiřadili vy? Jaké další nemoci vás napadají ve spjitosti s knihami?
Marky

Komentáře

  1. Super TAG, je fakt že ho vidím poprvé :) každopádně zajímavý nápad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, kdyby ses chtěla zapojit, budu moc ráda :)

      Vymazat
  2. Opravdu zajímavý tag :) Pokusím se ho co nejdříve vyplnit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemusíš spěchat, hlavně si dobře rozmysli své odpovědi :)

      Vymazat
  3. Zajímavý tag, tenhle jsem ještě nikde neviděla :).

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavý tag, který vidím poprvé :) Pobavil mě :) Asi se přidám do cyklu a budu šířit Mravence dál :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to jsem ráda :) Určitě napiš, jak se Ti Mravenci líbili :)

      Vymazat
  5. To vypadá suprově! :) Proč jsem ho nevymyslela já :D :D Rozhodně se zapojím, díky za nominaci :)
    Anna je určitě romantická, ale pro mě určitě ne přeslazená :) Možná ale čtu romantiku častěji, než ty, tak mám větší výběr :D
    O Mravencích jsem nikdy neslyšela, ale vypadá to dost schizofrenně :D
    JAko další nemoc, která se často spojuje s knihami mě napadají zkažené oči (není pravda, že se čtením kazí, jen unavují) - jakou knihu jsi jako malá musela číst s baterkou pod peřinou, protože byla zajímavá, ale už bylo pozdě a správně bys měla spát :D případně infarkt - která kniha ti přivodila infarktové stavy :D Asi bych jich vymyslela spousta :D So své verze možná nějaké přidám :) Těším se na vyplňování :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nějaké přidej, budu jen ráda :) Jinak Mravenci nejsou schizofrenní kniha, náhodou jsou skvělí! :D A taky si nemyslím, že Polibek pro Annu je přeslazený, ačkoliv romantický je rozhodně :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.