10 důvodů proč si přečíst Pekáč buchet


Krásný pondělní večer,
protože mě sepisování deseti důvodů proč si přečíst Esej o tragédii opravdu bavilo (a doufám, že vám se čtení líbilo), dnes jsem si pro vás připravila další podobný článek. Tentokrát jsem si vybrala knihu Pekáč buchet od Kateřiny Petrusové.

22472610Informace o knize:


Název:Pekáč buchet
Autor: Kateřina Petrusová
Nakladatelství: Fragment
Žánr: romantické a oddychové čtení
Série: -
Počet stran: 160
Anotace: ONA
Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára.

ON
Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš.

Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem, a že láska hory přenáší.

Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, které smlsnete jako pralinku. Najdete v něm všechno, co na jejích knížkách máte rády: svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky. Vtip, romantiku i napětí.





Proč si knihu přečíst:

1) Jídlo
Tohle musím dát jako první bod. Ještě jsem nečetla, knihu, kde by jídlo hrálo takovou roli jako v Pekáči buchet. Na začátku každé kapitoly najdete recept, který pak hlavní hrdinka Klára vaří nebo ochutná. To samo o sobě je úžasné a vzhledem k tomu, že se kolem jídla točí skoro celá kniha, vám můžu slintání zaručit.

Be yourself, by yourself | via Tumblr2) Humor
Kateřina Petrusová se kromě výjimečných znalostí jídla může pochlubit i dokonalým humorem. Při čtení mi často smíchy tekly slzy a v autobuse jsem se dostala hned do několika trapných situací (Například když mi nějaká starší ne zrovna hubená dáma koukla přes rameno a prohlásila, že to četla taky a jestli se mi to prý líbí a já jsem měla co dělat, abych se nerozchechtala :D). Nevím, jestli si humor nezaslouží první místo, protože to je hlavní důvod proč stojí za to si knihu přečíst.

3) Romantika
A jako bychom těch dokonalostí neměli dost, je třeba ještě zmínit romantiku, které v knize také najdeme požehnaně. Sama netuším, jak Katka dokázala do 160 stran nacpat tolik humoru, jídla i romantiky, ale budiž jí to jen a jen k dobru.

4) Dokonale vykreslené postavy
Klára i Kopřiva mi přirostli k srdci hned od začátku a to jsem ani nezmínila Míšu, kterou jsem si nejspíš oblíbila dříve, než stihla vůbec promluvit. Všechny osoby měly svůj pevný a osobitý charakter a aspoň jednu z nich si zamilovat musíte, i kdyby jste nechtěli...

5) Odpočinkové čtení
Kniha vás nerozdrtí svou náročností, délkou ani odbornými pojmy. Pekáč buchet je odpočinkové čtení na jedno či dvě odpoledne (pokud tedy nechcete hned všechno vařit), u kterého vám můžu zaručit dokonalý relax. Zkrátka a dobře čtení této knihy vás stojí minimum času a vytěžit z ní můžete mnohem víc než z dlouhých románů...

6) Naprosto neočekávaný zvrat
Ano, v takové knize, jak jsem Pekáč buchet popsala (a on takový opravdu je) by si člověk moc napínavosti a překvapení v ohledu děje moc nesliboval, ale opak je pravdou! Kateřina Petrusová na nás hází jedno překvapení za druhým a závěrečný zvrat je opravdu... překvapivý. A překvapivě skvělý!

7) Bezkonkurenční obálka
Vím, že se většina lidí snaží nesoudit knihu podle obalu, ale přiznejme si, že obálka Pekáče buchet je skutečně nádherná. A koho neudolala k přečtení obálka, toho snad udolám já :D

8) Dvojsmysly
Dvojsmysly si zaslouží svůj vlastní bod, protože ne každý se smyslem pro humor umí tak úžasné dvojsmysly vytvářet. Mimo jiné i samotný název knihy má dva významy, ale na to buď přijdete sami, nebo vás nechci ochuzovat o jedno z nejmilejších překvapení...

KOKINO PICS – Misa Lipenska – Webová alba aplikace Picasa9) Naprosto vám nebude stačit!
Řekla jsem už, že 160 stránek je opravdu málo? Tak to opakuji znovu! Až knihu dočtete, zaručeně vám to nebude stačit a honem poběžíte získat další Katčinu knihu. Protože nic jiného se od vás ani čekat nedá. Takže pokud už budete stát u police s knihami této spisovatelky, vezměte si je rovnou všechny a ušetříte se mučivého čekání, které jsem si musela prožít já.

10) Perfektní.

Bohužel už jsem v devíti bodech všechno shrnula, aloe řekla jsem, že bodů bude deset, tak přidávám ten nejdůležitější. Žádný knihomol si přece nenechá ujít perfektní knihu, ne? A můžu vám zaručit, že Pekáč buchet perfektní je.

Pokud jste Pekáč  buchet četli, jak se vám kniha líbila?
A pokud ne, přesvědčila jsem vás k jejímu přečtení?
Marky

P.S. Kamarádce vyšla kniha! Nemůžu tomu uvěřit!
A vy dokonce máte to štěstí, že ji můžete společně s dalšími knihami vyhrát v soutěži (http://pandavis.webnode.cz/soutez/)

Komentáře

  1. Leží ode mně asi 2 metry a já ho pořád nečetla :/ Aaaa co mi to děláš, mám velké nutkání běžet ho číst, ale musím se učit ._.
    Ale božský článek :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chichi, to se teda nemáš... Ale díky, jsem ráda, že jsem Tě navnadila :D

      Vymazat
  2. Knížku mám přečtenou asi třikrát! Miluju ji stejně jako všechno čtivo od Katky! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Všechny knížky od Kateřiny P. se čtou jedním dechem, je to moje nejoblíbenější česká spisovatelka a Pekáč buchet nezklamal, miluju její styl humoru a tady jsem se tedy hodně zasmála, knížku jsem přečetla za večer a moc ráda se k ní vracím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se Ti kniha líbila stejně jako mně. Také se k ní vracím ráda :)

      Vymazat
  4. Když se mi narodil syn, nějak jsem neměla čas moc číst. A když jsem se konečně odhodlala, jaké bylo mé překvapení, že Kateřina vydala mezitím tři - Zakázaná přitažlivost, S hlavou v pejru a Pekáč buchet a všechny byli naprosto úžasnééé. Moc se těším na nášup.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že ses nakonec odhodlala, protože všechny tyto knihy (jak sama píšeš) stojí a to :)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.