B | Abeceda knihomola


Ani se to nezdá, ale od začátku tohoto projektu uběhl už týden. Proto jsem tu s dalším písmenem mé knihomolské abecedy, které mi, musím říct, dalo docela zabrat. Měla jsem úplné okno a vůbec se mi na "B" nic nevybavilo... Ale nakonec se přece jen tři hesla našla :)


Bradavice
Snad každý, kdo četl Harryho Pottera čeká na svůj dopis do Bradavic, ne? A každý, kdo ho nečetl, by to měl rychle napravit, protože to je elementární mezera ve vzdělání! Teď už ale k samotným Bradavicím... Vždycky jsem se tam chtěla podívat, protože lepší škola neexistuje. Má vlastní vlak, pravidla a vůbec všechno je tak specifické, že by mi popis zabral asi... několik knih? Hrad se spoustou tajemství, která se dají objevovat, ale také spoustou milých lidí je podle mě ideální internát. I když tedy je pravda, že něco bych radši neobjevila...

Untitled

Blog(osféra)
Tak tohle je, myslím, taky jasné. My knihomolové nejsme žádní sobci a rádi se o své názory a tipy na knížky podělíme... Proč taky ne? Vždyť jsme na tom vlastně všichni podobně. Spojuje nás láska ke čtení a potřeba si o knihách s někým popovídat. V budoucnu bych ráda napsala článek ve stylu "Co mi (knižní) blog dal a vzal", ale pořád si na to připadám moc málo zkušená... Beztak mi ještě zbývá spousta věcí k prozkoumání, takže se mám no co těšit!

•

Březen - měsíc knih
Nevím, proč zrovna březen je měsícem knihy (když mám nejméně času na čtení), ale každopádně je tomu tak a už jen proto je třeba ho zahrnout do dnešního článku. Březen jako takový mám ráda, ale když to ještě znamená Velký knižní čtvrtek, premiéru Rezistence a spoustu nově vycházejících knih, jsem štěstím bez sebe. Je pravda, že jsem zatím tento měsíc mnoho nepřečetla, ale za to tak nějak může škola. Teď mě ovšem čekají dva týdny Velikonočních prázdnin (ne, nedělám si legraci, dva týdny), tak to dozajista budu mít čas napravit...

booksReading outside

Co na písmeno B napadá vás?
Marky

Komentáře

  1. Krásná hesla :)
    Taky mi přijde, že ten týden šíleně rychle utekl. Měla jsem velké plány, jak si článek napíšu předem, ale najednou už bylo úterý a já neměla nic. Stihla jsem to tak tak :)
    Dva týdny prázdnin? To jako vážně?? Nene! :D To chci taky! :D
    Taky jsem toho za měsíc knih moc přečíst nestihla na goodreads mi výzva hlásí, že jsem pěkně pozadu, tak mě to trochu rmoutí, ale co se dá dělat. Povinnosti volají :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky:)
      Já se už půl týdne chystám na report a vždycky na to zapomenu nebo nemám vůbec čas :D
      Jo, jako vážně. Jojo. A to je mi docela jasné :D
      Já jsem díky únorovým prázdninám o dvě knihy napřed, ale moc nechybí a budu pozadu i já...

      Vymazat
  2. Skvělý článek a výborná hesla :).
    Další kdo má dlouhé prázdniny? :D To není fér, tohle to :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. On je má někdo další? Já myslela, že jediný, kdo se může chlubit, jsem já! :O

      Vymazat
  3. Dneska ses mi všemi hesly trefila do vkusu :) A dva týdny prázdniny? To si děláš srandu? :O Já mám velikonoční prázdniny dva dny! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, skvělý výběr! S Bradavicemi můžu jen souhlasit. Jednou se tam prostě dostanu! :D
    Dva týdny? Vážně? My máme dva dny!! :( :D

    OdpovědětVymazat
  5. Přestože jsem se do projektu nezapojila, moc mě baví číst vaše příspěvky.. Náhodou si dobrá že tě vždy něco napadne ;)
    A to s březnem taky nechápu, vůbec nemám čas číst..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tentokrát mi pomohla rodina, protože jsem měla naprostý blackout, ale tak podařilo se... Viď? :)

      Vymazat
  6. Super seznam! Ani jedno nemáme stejné, ale o tom to asi je, že? :) A je pravda, že taky v březnu nemám vůbec čas na čtení... :)

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý výběr :) Na dopis do Bradavic asi taky pořád čekám :) Jinak, březen moc jako měsíc knihy nevnímám, je pravda, že jiné měsíce by se na to hodily líp. Pro mě taky blog hodně znamená, před tímhle jsem měla ještě jeden jiný, taky o knihách.

    OdpovědětVymazat
  8. Písmeno B je vážně hooodně obsáhlé - napsala jsem svůj článek a přiznám se, že jsem musela dlouho zvažovat a některé knihy a hesla prostě odsunout stranou - navíc jsem tak přidala ještě Babičku a Bibli :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.