C, Č | Abeceda knihomola


Ahojky!
Je úterý, takže přicházím s dalším článkem do nového projektu, který pořádám spolu s Kristý. Pokud byste se chtěli přihlásit, instrukce najdete tady. (Nemusíte začínat souběžně s námi... Můžete si vytvořit vlastní abecedu, nebo můžete začít až od dalších písmen, abyste měli své články stejných písmen ke stejnému datu.)
Tentokrát (protože postupujeme bez háčků) tu máme písmena C a Č. Předem upozorňuji, že všechno, co začíná na slova "čtení" nebo "čtecí" atd. jsem vypustila, protože to bych nikdy nedokázala vybrat jenom tři asociace...

Cass, Kiera
Ano, čtete správně. Do své abecedy zahrnuji spisovatelku, od které jsem četla jenom jednu knihu. Jenže tahle milá dáma  napsala Selekci - knihu, ve které nebyl skoro žádný děj, zato vám skvěle zahrála na city a představila velmi detailně popsané postavy. Každý si někdy potřebuje oddychnout a mně Selekce zrovna padla do noty. Od Kiery Cass si tedy určitě přečtu i všechny její další knihy a klidně i její nákupní seznam. (Už jsme u toho zase... můj oblíbený citát!)


Citáty
Jak už jsem se zmínila u Kiery Cass, z knih cituji opravdu často. Nejvíce asi z "Greenovek" a Hunger Games, ale i z jiných známých i méně známých knih... Nedávno jsem si dokonce musela založit sešit, do kterého si píšu knižní citáty. Je mi totiž vždycky líto, když nějakou tu krásnou větu zapomenu, a ráda si sešitem jen tak listuji, čtu si citáty a mám zkrátka takovou tu nostalgickou knihomolskou náladu... Fotky mého sešitku a jeho obsahu občas zveřejňuji i na blogovém Instagramu, tak se třeba i vy můžete podívat :)


Čtečka knih
Od té doby, co jsem si pořídila čtečku, se pro mě pomalu otevřela nová dimenze knižního světa. Vzhledem k tomu, že za den strávím zhruba hodinu a půl na cestě do školy a ze školy, mám spoustu času na čtení. Dřív jsem s sebou ale tahala těžké bichle (a teď z toho mám skoliózu), teď mi stačí čtečka. Na ní mám třeba sto knih a záda si neztrhám... Nemyslete si ovšem, že mám čtečku radši než knihy v papírové podobě - to ani náhodou. Jenže na cesty si zkrátka nemůžu vzít kufr plný knih a do školy už vůbec ne.


Četli jste Selekci? Citujete Johna Greena? Máte čtečku knih? A co na C a Č napadne vás?
Marky

Komentáře

  1. Selekce je super, právě proto že i s mizerným dějem je to super kniha..
    Greenovy citáty prostě miluju! :3
    Čtečku nemám, používám tablet, ale to je dosti podobné :D
    No mně napadá: Čtení a Čtenářský deník :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, čtečka je zdravější pro oči... A vidíš, na čtenářský deník jsem úplně zapomněla... Naštěstí se taky dá popsat pod pojmem povinná četba :D

      Vymazat
    2. No mám v tabletu čtecí režim, obrazovka jakby zezelená a je to příjemnější takže snad alespoň nějak ulevuju očím :D

      Vymazat
    3. No, to určitě jo, ale na čtečku to zkrátka nemá :D

      Vymazat
  2. Selekci jsem nečetla, ale hodně mě láká. Co se týče čtečky, tak se mi více líbí kniha, protože se v ní dá listovat. Já jsem měla tablet a v tom knihy, ale ten příběh mě v tom tabletu nebavil a tak jsem si koupila knihu a tam mě už bavil. (Doufám že to je alespoň trošku srozumitelné) :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A knížku hlavně voní a máš je před sebou a... O tom bych měla napsat článek :D Je to srozumitelné, ale mně se nic takového zatím nestalo...

      Vymazat
  3. Kiera Cass je bezva, taky Selekci můžu :D. Jinak co se týče čtečky, mám radši knihu v papírové formě (ano tahám se s ní i do školy). Ale ten obrázek na konci mě dost pobavil :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to věřím, že můžeš :D Já si bohužel nemůžu to tahání dovolit, jinak bych skončila ve stáří kdovíjak :/

      Vymazat
  4. To je šílenství, jak to letí!!! Se nikdy ani nestihnu vzpamatovat a sepisuji další písmenko! :D
    Super asociace :) Selekce se mi nijak zvlášť nelíbila a už vůbec neplánuji pro mě ne moc sympatickou autorku (po její eskapádě) podporovat dál a její knihy si pravděpodobně nekoupím...
    Citáty z knih jsou super věc a když jsou tak nádherně zpracované, jako tyhle Greenovské...to je lahoda pro oči a pro duši :)
    Čtečka je nejskvělejší vynález a pořád nechápu, proč je má někdo sklon odsuzovat, když je ani nezkusil a pořád si mele své o fyzických knihách a jak je to jediný správný způsob. Taky je mám radši, ale ani na čtečku nedám dopustit :) Moje asociace najdeš v článku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? Taky se mi zdá! :D Díky... To je škoda, že se Ti Selekce nelíbila :/ A jo, tyhle Greenovské mám nejradši. Ne, to ne, že bych čtečku neměla ráda a jasně, knihy jsou lepší, ale čtečka je taky dobrá... Hlavně když mám aspoň jedno z toho :D

      Vymazat
  5. Citáty - to je vážně super asociace! :) A sešit na citáty je zase super nápad, vždycky v papírnictví obdivuji krásné bločky, ale nikdy si žádný nekoupím, protože si vždy řeknu, že by mi byl k ničemu. Že bych našla správné využití? :)
    Čtečka knih mi vyhovuje hlavně v tom, že se výborně drží. :D Sama na ní čtu hlavně anglické knížky a tak nějak mám pocit, že na té čtečce čtu rychleji, no. A když jsem začala čtečku častěji tahat do školy, přišlo mi docela vtipné, jak byli mí spolužáci fascinovaní tím, že to není podsvícené a vypadá to fakt jako papír. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, díky :) Určitě jsi našla. Aspoň mě citáty vypisovat opravdu baví, takže jsem rozhodně pro každou špatnost :P Já čtu na čtečce taky rychleji, protože má většinou menší stránky a já se v nich dokážu lépe orientovat. A ano, to jsem si taky zažila :D

      Vymazat
  6. S Kierou Cass to mám stejně jako Melinda, potom co předvedla se svoji agentkou mi je značně nesympatická :( Ale Selekci si jednou určitě přečtu, jenom na to zatím nijak nespěchám.
    Citáty si sice nikam zapisuju, ale ráda si je třeba na goodreads pročítám :)
    Čtečku mám a miluju ji. Osobně knížku a čtečtku nesrovnávám, protože každé má své pro a proti. Čtečku využívám na cestách do školy a celkově když někam jedu :) Na druhou stranu čtečka v knihovničce zas tak dobře nevypadá :D :D Takže stejně, když se mi knížka líbí a četla jsem ji třeba jenom ve čtečce, musí si ji nutně koupit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ta aféra asi nějak obešla... O co vlastně přesně šlo? A určitě nespěchej, je to odpočinková četba ;) Já je naopak na Goodreads moc nečtu, spíš si čtu ty svoje. A máš naprostou pravdu, když oni se mě na to všichni ptali a já už mám odpověď skoro předem nacvičenou. Vlastně jsi ji možná i slyšela...?

      Vymazat
    2. Se svoji agentkou nazvaly na twitteru jednu holku, co psala recenzi na goodreads a ta nebyla zrovna pozitivni, slovem bitch :D Přišlo mi to dost neprofesionální, takhle by se autoři opravdu chovat neměli..
      Je to super nápad se zapisováním citátů, ale já když čtu tak jsem strašně líná si něco zapisovat :D
      Jojo, vím, že se to řešilo i na srazu :D Ono se to mezi knihomolama řeší skoro pořád :D

      Vymazat
    3. Aha, tak to jo. To je hodně hodně neprofesionální :/
      Jo, prokrastinace všude :P
      Přesně tak, je to omílané pořád dokola. Tak že bych na to v sobotu napsala článek? :D

      Vymazat
  7. Selekce se mi také moc líbila. Už se těším, až vyjde pokračování :) navíc ty krásné obálky - ach :)
    Svoje oblíbené citáty si ukládám na GoodReads, jinam si je nezapisuji, popravdě mě to ani nenapadlo. Ale je pravda, že mám takový pěkný zápisník s obrázkem Muchy, pro který jsem zatím nenašla využití :D
    Čtečka! To je téma na samostatný článek! :D Já jsem je dřív hrozně odmítala a teď jsem přišla na jejich kouzlo a svůj Kindlík bych už nedala z rukou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, já jsem tady inspirovala už několik lidí k psaní citátů - to je super pocit :P
      Žádný Kindlík, PocketBook! :33

      Vymazat
  8. Ta jsem jedna z mála těch, které Selekci nečetly a ani jí asi číst nebudou :) Bohužel to není můj šálek kávy, a tak jsem musela paní Cass vynechat. Ale i tak už mám konečně třetí článek v Abecedě uveřejněný :) a těším se na další

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.