Jeden splněný sen a spousta vzpomínek. | Pan Davis - kapitola mého života - recenze

23569290Název: Pan Davis - kapitola mého života
Autor: Michaela Červenková
Nakladatelství: Nová forma
Žánr: povídka, ze života
Série: -
Počet stran: 106

Malá Kathleen odjíždí. Mění se jí celý život a všechno jde ke dnu. Jeden obyčejný příběh z neobyčejné doby ovlivní životy několika lidí, na kterých závisí Kathleenin život a pohled na svět. Musí ale zásadní změna vždycky znamenat změnu k horšímu?


Jak už určitě víte, moje kamarádka Míša napsala knihu. Ano, je to jenom povídka a má zhruba sto stránek, ale stejně! Splnila si sen a já si toho hrozně cením! Tím spíš, že mi knihu poskytla a já ji teď můžu před vámi vychválit - ne kvůli reklamě, ale protože se mi skutečně líbila, z čehož jsem opravdu šťastná.

Pan Davis - kapitola mého života je milá povídka, která vypráví o dětství dívky Kathleen v době války. Už to téma samo o sobě je působivé a Míše se skutečně povedlo ho krásně rozvést a propracovat. Sice by se našlo pár nerozvedených námětů, ale - jak už název praví, jde jen o kapitolu Kathleenina života, takže proč všechno rozvádět do detailů, že?

Míša má opravdu milý styl psaní, i když pár chybek by se našlo. Ovšem každý někdy začínáme a já osobně si nedokážu představit, že bych takovouto knihu dokázala napsat. A kdyby, tak rozhodně ne na takové úrovni, kterou Pan Davis může nabídnout.

Příběh i postavy působí velmi autenticky a každá kapitola či dokonce stránka přináší moudro nebo něco, co bychom si mohli a měli do života odnést. Pokud tedy hledáte knihu, která pohne vaším srdcem a nad kterou budete dlouho přemýšlet, je Pan Davis přímo pro vás. Také prostředí, do kterého je příběh zasazený, vám přiroste k srdci hned po první stránce.

<3 | via TumblrKathleen je... Zkrátka malá a roztomilá holčička a já mám pro malé a roztomilé holčičky slabost. Oblíbila jsem si ji, ale rozhodně ne víc než pana Davise. Na začátku na mě moc sympaticky nepůsobil, což byl nejspíš záměr, ale nakonec mě naprosto dostal. Protože konec... je tak krásně a smutně a nádherně a pohádkově pravdivý, až se mi nedostává slov.

Je ovšem možné, že na mě kniha působila víc, než bude působit na vás. Je v ní totiž zahrnuta spousta vzpomínek, které mám s Míšou společné, ale vás možná tak neuchvátí (viz bouda budka). To ovšem nemůžu posoudit - na to je třeba vás!

Pan Davis - kapitola mého života je okouzlující kniha vyprávějící obyčejný a zároveň neobyčejný příběh s nádherným koncem. Hlavní hrdinka Kathleen vám zaručeně přiroste k srdci a budete litovat, že kniha končí a vy už se o ní víc nedozvíte. Pan Davis - kapitola mého života vám zaručeně zvedne náladu, kdykoliv budete smutní. Obsahuje nejednou velké životní moudro a já jsem opravdu ráda, že jsem dostala možnost si knihu přečíst.

Kniha: 5/5
Obálka: 3/5

Pokud byste měli zájem, knihu lze zakoupit zde, nebo si o ni spolu s dalšími dvěma knihami můžete až do 26. dubna zasoutěžit tady.

Díky, díky, díky, Míšo :)
Marky

Komentáře

  1. Tahle knížka mě moc neláká, ale možná na ni jednou taky dojde, když se ti tak líbila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že to bude brzy, protože mně se opravdu líbila moc :)

      Vymazat
  2. Skvělá recenze :) O téhle knížce už jsem něco málo slyšela a docela mám chuť si ji zkusit přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, opravdu jsi už o ní něco slyšela? To jsem ráda, já ji ale vidím tak trochu z jiného úhlu, tak snad to vychvalování nevypadá uměla :D

      Vymazat
  3. Jééé! Jsem moc a moc ráda, že se ti knížka líbí. Chybek by se určitě našla celá hromada, ale snažím se je minimalizovat. Jsem ráda, že někdo má pana Davise tak rád, jako já.
    PS: Boudu budku jsem si nemohla odpustit (viz. tvůj povedený strýček ;D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zase ráda, že jsi mi tu knížku poslala :)
      P.S. Nejen strýček, i když povedený je to správné slovo :D

      Vymazat
  4. Krásná recenze :)... Autorku znám už z jejího předchozího blogu a kniha mě láká... Nejspíš si ji objednám, opravdu mě zajímá, jak Majkí píše :). A navíc mě celkem oslovil i námět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://karolina-kahounova.blog.cz/

      Vymazat
    2. Děkuji :) Píše krásně a námět je skvělý... Jsem zvědavá, jak se bude kniha líbit Tobě. Kdybys chtěla, budu ráda, když mi pošleš odkaz ;)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.