Měsíční chvástačka - únor 2015

0oag7mc1oolpxnx1elfa2iz0gvhdszx0

Zdravím vás u další Měsíční chvástačky!
Únor byl skutečně úspěšný měsíc. Na to, že je nejkratší v roce, jsem stihla přečíst víc než kdy předtím!
Pojďme se tedy podívat, jaký byl můj druhý letošní měsíc v knižním světě!

Jaké knihy jsem přečetla?
Na začátku února jsem přelouskala Saeculum od Ursuly Poznanski (moji recenzi najdete zde) a Modrá jako safír od Kerstin Gier (moje recenze se skrývá tady). Poté jsem se pustila do recenzní e-knihy Dědictví od Tilly Bagshawe (mojí recenzi si můžete přečíst na tomto odkazu). Dále jsem stihla přečíst knihy Dokonalý pár od Ally Condie (moje ne zrovna kladná recenze se nachází zde) a Hledání Aljašky od mého milovaného Johna Greena (mou velmi pozitivní recenzi můžete najít tady). A pak už přišel Týdenní read-a-thon, ve kterém jsem přelouskala recenzní e-knihu Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel od Jonase Jonassona (má recenze se nachází na tomto odkazu) a recenzní výtisk Procitnutí od Kaie Meyera (mou recenzi najdete tu). Kromě toho jsem za ten týden přelouskala ještě knihu Reset od Amy Tintera (recenzi chytám už brzy!) a Pan Davis - kapitola mého života, kterou napsala moje kamarádka Michaela Červenková.



Všechny přečtené knihy pohromadě :)

Jaké knihy jsem si půjčila?
V únoru jsem si v knihovně půjčila knihy Nadpozemská od Cynthie Handové a Loď mezi hvězdami od Beth Revisové, z nichž jsem ještě ani jednu nepřečetla. Také jsem si od kamarádky půjčila knihu Reset od Amy Tintera, kterou jsem úspěšně dočetla...


A co moje recenzní e-knihy a výtisky?
Únor byl mimořádně štědrý i v tomto ohledu. Získala jsem dvě recenzní e-knihy: Dědictví od Tilly Bagshawe mi poslal portál Knihy.idnes a e-knihu Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel jsem obdržela od internetového knihkupectví KNIHCENTRUM. Také mi poštou přišel recenzní výtisk knihy Proctinutí od Kaie Meyera, který mi poslalo milé nakladatelství Fragment. Všem tímto ještě jednou děkuji!


I v únoru jsem si samozřejmě koupila knihy.
Ale tentokrát to byly jen dvě. První byla povinná četba do angličtiny: Walkabaout od J.V. Marshalla a druhá neodolatelná První stříbrná kniha snů od Kerstin Gier s překrásnou obálkou.


V lednu jsem přečetla celkem 9 knih o počtu 3063 stran, na což jsem celkem hrdá. Samozřejmě nečtu pro rychlost, ale úspěch vždycky potěší.


Ještě bych chtěla připomenout, že můj pokrok můžete sledovat v mé Velké knižní výzvě na rok 2015, kam knihy zapisuji hned po dočtení, nebo prostřednictvím mého účtu na Goodreads.

Jak jste si v únoru vedli vy?
Marky

Komentáře

  1. Saeculum, Reset, Loď mezi hvězdami. To jsou knihy, které jsem četla. A moc se mi líbily.
    Na Dokonalý pár se těším, mám ho doma. A Hledání Aljašky ti vážně závidím, taky bych si ho chtěla přečíst :) Pěkná chvástačka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, na Loď mezi hvězdami se opravdu těším :) Dokonalý pár mě až tolik nenadchl, ale to se u Tebe může lišit - každý máme jiný vkus. A Hledání Aljašky je skvělá kniha, co nejdřív si ji přečti! :)

      Vymazat
  2. Krásné přírustky :3 Hledání Aljašky, Loď mezi Hvězdami, První stříbrná kniha snů i Nadpozemská se mi líbily.. Saeculum teď čtu, a Dokonalý pár bych si ráda přečetla i přes negativní recenze.. Tak uvidíme.. i když Silber (je to kratší) bych také ráda měla doma :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se Ti podaří všechny ty knihy sehnat a přečíst, držím palce :)

      Vymazat
  3. Pekné nové knihy :-) pár co máš ty mám doma taky ale ještě jsem je nečetla :-( Závidím První stříbrnou knihu snů :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Kamarát si chce strašne prečítať Reset, tak som zvedavá na recenziu :) Potom mu poviem, či si ju má kupovať či nie :D A prvú striebornú knihu snov by som si tiež veľmi rada niekedy kúpila :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že se chceš rozhodovat podle mé recenze. Moje první dojmy, které později rozpracuji do recenze si můžeš najít na mém profilu na Goodreads :)

      Vymazat
  5. Stříbrná je boží kniha! :3
    A Reset ti možná trochu závidím, u nás v knihovně nejsou totiž moc vybavený. :D
    Gratuluju k tomu počtu stran. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás v knihovně nemají skoro nic, všechno je v centru :/ Ale zase člověk objeví krásné a neznámé knihy, takže něco za něco. Děkuji :)

      Vymazat
  6. Na Hledání Aljašky se hodně těším už ji mám doma od vánoc a ještě jsem se k ní nedostala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těš se, já ji taky dostala k Vánocům a lituji toho, že jsem se k ní dostala až teď...

      Vymazat
  7. Pěkná kupka :) Četla jsem jen Arkádii a chystám se na Seaculum a na Aljašku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem nečekala, že jich bude tolik :D Chystej se ;)

      Vymazat
  8. Takových pěkných knih a hlavně Hledání Aljašky! Vážně skvělá kniha. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Saeculum je tak krásné :) Mám ho jen jako e-knihu, ale hned jak bude možnost, pořídím si ho i v papírové podobě, protože jsem ho zařadila na můj seznam oblíbených knih :)
    Reset a Hledání Aljašky mě těžce zklamalo...Loď mezi hvězdami na druhou stranu byla dobrá, takže doporučuji nevracet nepřečtenou :)
    První stříbrnou bych číst chtěla, ale bůhví, kdy na ni dojde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Saeculum jako kniha je skvělé, určitě si ho pořiď :) Mně se Reset i Hledání Aljašky líbilo, obojí tak na 4 hvězdičky, ale každý máme jiný vkus... A neboj, na Loď mezi hvězdami si čas udělám. A nepřečtené knihy nevracím, to je plýtvání! Se Silber jsem si to taky říkala, ale najednou jsem ji měla doma :D

      Vymazat
  10. Skvělé kousky :) První stříbrná kniha snů má úžasnou obálku <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, právě kvůli té obálce jsem si ji pořídila :)

      Vymazat
  11. Dobrý článek a spoustu fajn knížek ;) Klára..
    A už mám ten blog. :D jako předtím ;)

    PS: ty víš, která ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, budu se těšit na další články :)
      P.S. Né, vůbec. A jsem jednorožec :D

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.