H | Abeceda knihomola


Ahojky!
Je úterý, takže přicházím s dalším článkem do nového projektu, který pořádám spolu s Kristý. Pokud byste se chtěli přihlásit, instrukce najdete tady. (Nemusíte začínat souběžně s námi... Můžete si vytvořit vlastní abecedu, nebo můžete začít až od dalších písmen, abyste měli své články stejných písmen ke stejnému datu.) Tentokrát tu mám písmeno H, které se mi kupodivu podařilo vymyslet celkem rychle a nemám pro vás připraveného jediného autora nebo název knihy - dneska jedeme abstraktní asociace ;)

Hudba
U čtení poslouchám hudbu jen tak napůl... Nerozumíte tomu? Nejdřív vám tedy musím vysvětlit, kdy vlastně čtu. Začínám cestou do školy a pokračuji cestou ze školy (to poslouchám hudbu a cesta tam i zpět trvá v součtu skoro dvě hodiny). Potom čtu ještě večer před spaním, kdy hudbu neposlouchám. Jenže někdy čtu čtyři minuty a někdy čtyři hodiny, takže se můj čas poslouchání hudby dost liší. I tak se mi u hudby čte pomaleji než bez ní. A proč ji tedy poslouchám? Abych neslyšela rozhovory lidí kolem, které mě ruší ještě víc.

Nothing better. ...lovely..

Hromadění knih
Tohle asi známe všichni. Kupujeme si více knih, než jsme reálně schopni přečíst, a pak se divíme a lamentujeme, že to nemáme kam dát. Ale když jdeme příště do knihkupectví nebo knihovny, rozhodně se nevracíme s prázdnou. Mám takovou teorii, že za to může nějaká nadpřirozená síla a my knihomolové jsme byli vybráni k rozšiřování moudrosti na zemi. Jenže to by chtělo nekonečno času a peněz - škoda, že to ta nadpřirozená síla nedomyslela, že? Kdyby vás můj názor na hromadění knih zajímal více, přečtěte si mou úvahu na toto téma.

UntitledYeah cause you can never have to many books.


Hodně, ale opravdu hodně času
U č jsem čas nezmínila, tak je tu teď. Všichni známe tu nejpravdivější větu ve světě knihomolů: "So many books, so little time." A věřte mi, že ani já nemám Herminonin obraceč času (jak se někteří domnívali při mé dubnové chvástačce), abych stihla přečíst všechny knihy, které bych chtěla, protože to bych nestihla vlastně nikdy. Čím více knih přečtu, tím více nových objevím, takže je to čím dál tím horší. Ale není to vlastně lepší? Představte si, kdyby vám někdy knihy došly!

add a captionBooks 📚📖 By Frank Zappa

A co vy? Poslucháte při čtení hudbu?
Jak bojujete s hromaděním knih? A jak stíháte čtení?
Marky

Komentáře

  1. Hudbu ti závidím, to já ji při čtení určitě poslouchat nesmím, úplně nejlepší je, když je jenom ticho :D Hromadění jsem se ještě nedávno úspěšně vyhýbala, ale od té doby, co mám blog, to se mnou jde z kopce :D A nedostatek času znám jako své boty!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, když nečteš e-knihy, tak se není co divit :D

      Vymazat
  2. Já taky občas poslouchám, ale ne moc často. Já knížky nekupuju, ale vždycky si jich v knihovně půjčím víc, než když dokážu přečíst a pak mě ničí, když je nepřečtené vracím zpátky.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to jsi dobrá! Já při čtení musím mít klid, jinak se nedokážu plně soustředit. Někdy mi to docela leze na nervy :D
    Jinak hromadění knih - to je jasné! Každý problém knihomola. A ano, ten citát! Naprostá pravda :)
    Hezký článek!

    OdpovědětVymazat
  4. Mně při čtení hudba vadí, ale mojí sestře vůbec. :) Já mám spíše problém s tím, že mi knihy dojdou. :D Ale hodně málo času znám... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počkej, jak ti můžou dojít knihy? To neexistuje! To nejde! To je apokalypsa! :D :O

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.