J | Abeceda knihomola


Ahojky!
Je úterý, takže přicházím s dalším článkem do nového projektu, který pořádám spolu s Kristý. Pokud byste se chtěli přihlásit, instrukce najdete tady. (Nemusíte začínat souběžně s námi... Můžete si vytvořit vlastní abecedu, nebo můžete začít až od dalších písmen, abyste měli své články stejných písmen ke stejnému datu.) Tentokrát tu mám písmeno J.



Jonas Jonasson
Skandinávský autor Stoletého staříka, a taky Analfabetky, kterou teď právě čtu, mi přinesl do života spoustu smíchu... Jho humor sice nejspíš nesedne každému, ale mě sedl výborně a Stoletého staříka u nás četla celá rodina (teta, mamka, sestřenka). A protože se mi humor tohoto autora tolik líbil, zkrátka jsem ho do této abecedy zahrnout musela, i když o něm nemám nic moc víc co říct...


Jedinečnost
Tohle slovo by se asi dalo interpretovat různě, ale já v něm vidím to, že každá kniha je jedinečná, svá a něčím originální. A na každé někdo pracoval a dal do ní všechno, takže i kdyby byla sebehorší, zaslouží si aspoň trochu respektu (ano, mluvím o knize, ne o autorovi). Nikdy mě nepřestane překvapovat, kolik různých a skvělých knih existuje, a jak je každá jedinečná a svým způsobem krásná.

They Laugh At Me Because I'm Different; I laugh At Them Because They're All The Same.

Ješitnost
Tady se zase trochu přiblížíme knihomolům. Všichni jsme tak trochu (hodně!) ješitní. Jsme hrdí na sbírku svých knih, knižních suvenýrů, na uspořádání své knihovny, na podpis od autora... Nebo na spoustu jiných věcí. A je to dobře, protože díky svému chvástání se vlastně navzájem seznamujeme a poznáváme... Knihomolství je totiž velmi užitečný a smysluplný koníček, i když jsme všichni svým způsobem jenom ješitní blázni...

Home Dream Home - Part 4 | SortratureThe Fault in Our Stars Miniature Book Necklace by LittleLiterature

A co vy? Četli jste Staříka nebo Analfabetku?
Myslíte si, že je každá kniha jedinečná?
Jste správně knihomolsky ješitní?
Marky

Komentáře

  1. Každá kniha je unikátní a jedinečná! Knihy mají pro mne podstatný význam v mém životě a jsou jedinečnou částí mého každodenního života!
    A ješitná jako knihomol určitě jsem, ale to asi každý !!

    Mě na toto písmeno napadlo první jméno John Green :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, každá je jedinečná :) Ano, John Green už má své místo u G ;)

      Vymazat
  2. Od Jonassona jsem ještě nic nečetla, ale mám ho už nějakou dobu v merku :) S ješitností a jedinečností naprosto souhlasím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jonnason mě popravdě řečeno vůbec neláká :)
    U jedinečnosti nebo spíš respektu bych si dovolila lehce nesouhlasit. Myslím, že spíš každý autor si zaslouží aspoň tu špetku respektu, ačkoli napsal sebeblbější knihu, kdežto samotná kniha si to u mě prostě pokazila navždycky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně ne? Tak to se divím... Já si myslím, že ta kniha za to, chudák, nemůže. Může za to autor :D

      Vymazat
  4. Jé díky za připomenutí J. Jonassona, od něj jsem si něco chtěla přečíst a úplně na to zapomněla :D.
    Jinak pěkný článek :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.