Minirecenze #2 | Tři kamarádi, Fantastická zvířata a kde je najít

Xonl08naf8vmy6bu22umf0qmqak7b8rv

Ahojky!
Vsadím se, že jste si ještě ani nestačili všimnout, že něco takového jako minirecenze publikuji. Ale to nevadí, protože tentokrát jsem tu teprve s druhou várkou. Ještě připomínám, že minirecenze píšu především na knihy z povinné četby, cizojazyčné knihy, krátké knihy nebo knihy, které se mi nelíbily. (Čtyřikrát knihy v jedné větě? Jsem vážně obsessed.) Tentokrát ale budou i pozitivní recenze, takže se nemáte čeho bát...


15852404Tři kamarádi - Erich Maria Remarque
Příběh o třech kamarádech, kteří se vrátili z fronty a snaží se žít normální život, by měl pohnout každým... Jenže u mně se to bohužel nestalo. Vím, že Remarque je chlouba německé (a v překladu i české) literatury, ale vážně bylo v knize víc popisů než samotného děje, s čímž jsem se nějak nedokázala smířit. U některých knih mi to nevadí, ale tady jsem ty nekonečné popisy ve spojení s nicneděláním hlavních hrdinů nemohla vystát. Na druhou stranu chápu, proč je Remarque klasika - atmosféru poválečného Německa popsal vážně dobře a já měla pocit, jako bych tam opravdu byla... Proti žádné z postav jsem nic neměla, ale všichni se mi zdáli takoví patetičtí a zvláštní. Celkově to byl určitě nadprůměr, i když bych u nadprůměrné knihy neměla usínat.
Kniha: 3/5
Obálka: 2/5


7112506Fantastická zvířata a kde je najít - Mlok Scamander
Kdo tuhle knihu nezná, nečetl Harryho Pottera. Kdo nečetl Harryho Pottera, ten nechť odejde a nevrací se, dokud si neobstará a nezačne číst první knihu. Díky... Upřímně řečeno nevím, co k téhle knize dodat. Napsala ji Rowlingová, takže není co řešit - vtipné, skvělé a... fantastické. (P.S. Víte o tom, že má vyjít film?)
Kniha: 5/5
Obálka: 5/5









Četli jste některou z těchto knih?
Marky

Komentáře

  1. Ráda bych si jednou od Remarqua něco přečetla, ale stále nevím, u čeho začít a kdy si udělat čas...
    Tuhle od Rowlingové jsem nečetla a zatím to neplánuji, ale na film se kouknu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych si teď mohla vybrat, se Třemi kamarády bych nezačala, ale zkusila bych to přeslavnou západní frontu. No, napravit se to dá vždycky :) A i já se na film těším...

      Vymazat
  2. Četla jsem Fantastický zvířata a bylo to fantastický ^^ :D

    OdpovědětVymazat
  3. Od Remarqua jsem četla na Západní frontě klid, což je kniha, která mi úplně zmněnila pohled na život. Ale nějak nemám potřebu číst od něj víc. Nechci si kazit dojem. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ni se ještě chystám, i když nevím, kdy se k ní dostanu... A chápu tě, nekaž :)

      Vymazat
  4. HP jsem četla, ale knihu neznám...teda teď už jo! :) Myslím, že se teď bude něco podobného natáčet jako film...něco, souvisejícího s HP, teď nechci kecat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě existuje kniha o Famfrpálu a ano, film bude :)

      Vymazat
  5. Mě se od Remarqua hodně líbilo Na západní frontě klid. :)
    Super minirecenze! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Fantastická zvířata a kde je najít je to nejlepší, co se kdy stalo. Ty ilustrace a poznámky, jako kdyby to fakt psal Harry... Prostě dokonalost :3. Na film už se těším, tuším, že má vyjít letos v listopadu :).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.