Romantika, akce i sarkasmus. | Zakázaná přitažlivost - RC recenze

17975483Název v originále: Zakázaná přitažlivost
Autor: Kateřina Petrusová
Nakladatelství: Fragment
Žánr: romantika, román pro ženy
Série: Bavettovi #3
Počet stran: 304
Čteno: 13. - 14. května 2015

Emily je dcera senátora, a proto je pod neustálým dozorem. Nemá šanci na normální život, kamarády, vztah ani práci. Nakonec uteče z domova do New Yorku, ovšem netrvá dlouho a otec ji najde. Emily ke svému vlastnímu překvapení dostává na výběr: Buď se sebere a vrátí domů nebo zůstane, kde je, ovšem pod dohledem bodyguarda Henryho Trovata. Emily si okamžitě volí druhou možnost, ovšem než se naděje, neudělá bez Henryho ani krok. Může takový vztah vydržet nebo je to jen zakázaná přitažlivost?

Od této knihy jsem po zklamání u předchozího dílu nečekala nic světoborného, ale to jsem se skutečně spletla. Příběh Emily a Henryho mě zaujal a zhltla jsem ho na jeden nádech. Katka jako by mě tentokrát přišpendlila ke židli a nepustila až do poslední strany. Zápletka byla promyšlená a věrohodné byly i další problémy, které se v knize vyskytly. Přestože jsem v této knize narazila na spoustu klišé, příběh jsem si užila naplno.

Katce se samozřejmě povedla i romantika... To ovšem není žádné překvapení, protože tuto autorku mám ráda právě pro její romantické scény, sarkasmus a popisování vztahů. Tentokrát se mi ovšem trefila do vkusu i akčními scénami, které se s těmi romantickými plynule střídaly, takže jsem měla o příjemný čtenářský zážitek postaráno.

"Budu dole pod sjezdovkou." Odmlčel se a dodal: "S ostřelovačskou puškou. Celou dobu vás budu mít v dalekohledu, a kdyby se k vám někdo přiblížil, prostě ho trefím."
Tentokrát už jsme zůstali s otevřenými ústy všichni tři. Dokud Henry suše neprohlásil:
"To byl vtip."
(~ str. 84)


Stejně jako příběh se mi líbila i forma knihy. Ve vyprávění se opět střídali oba protagonisté, ale oproti předchozím dílům byly jejich části nadepsané jménem, takže jsem nemusela hledat podle tvaru sloves, kdo vlastně mluví...

Emily jsem si zamilovala. Naprosto jsem se v ní našla - knihomol, obětavá, vtipná, vychytralá. Rozhodně žádná lolitka. Z téhle hrdinky jsem měla obrovskou radost a její vyprávění jsem hltala s mnohem větším nadšením než Henryho. Proti tomu jsem ale také nic neměla, i když to starosvětské chování k ženám mě občas trochu děsilo. 

Nejnadšenější jsem ale byla z postav z minulých dílů - Theresa, Johnny a oba předchozí párečky dodaly třetímu a závěrečnému dílu trilogie ten správný šmrnc a přiměřenou dávku nostalgie... Také nesmím zapomenout na rodinu Evansových, kteří nejenže se všichni jmenovali od E, ale byli naprosto excelentní. Správně zvrhlá, bohatá a fungující rodina - taková, jaká by měla být.

."Jak to mluvíš se sestrou?"
"Ona si začala."
"Miláčku? Kdy nám někdo vyměnil naše milé a vychované děti za tohle?"
"Fakt vtipný, tati."
"Nevím. Ale jsou docela milí. Jen toho strašně moc sežerou."
"No mami?!"
Miluju svou rodinu.
(~ str. 58)

Třetí a poslední díl Bavettových mě mile překvapil. Příběh mě pohltil a užila jsem si nejen romantické, ale i akční scény. S hlavní hrdinkou jsem se naprosto ztotožnila a postavy z minulých dílů přinesly krásný pocit nostalgie. Je mi až líto,že tahle milá série končí...

Kniha: 4/5
Obálka: 3,5/5

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Fragment. Knihu si můžete objednat zde.

Marky

Komentáře

  1. Tady se opravdu ukazuje rozdílný vkus každého čtenáře :D Zakázaná přitažlivost se mi líbila (ostatně jako všechno od Katky), ale předchozí dva díly se mi líbily mnohem víc. Nepřítel asi nejvíc, i když Nebezpečná láska mu dost dýchá na paty :)
    A ohledně ukončení, nikdy neříkej nikdy. Na křestu Pekáče buchet Katka říkala, že má v hlavě i možné pokračování, které by se soustředilo na Kevina. Neví se, jestli k němu dojde a pokud, tak kdy, protože Katka toho má naplánovaného spoustu, ale jednou se možná dočká ukončení i Idiot Palbot :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mně se zase Nepřítel líbil nejméně a první i třetí díl mi sedly oba stejně :D Je ale pravda, že na tuhle série existují hodnocení od 1 do 5 hvězdiček :D Jé, vážně? Palbot je super! A taky se těším na pokračování Pekáče :)

      Vymazat
  2. Skvělá recenze :) To vypadá opravdu dobře :) Jestli je tahle knížka stejně dobrá jako Nebezpečná láska, tak pro ni hned poletím do knihovny :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, no ano! Ale doporučuji nejdřív přečíst druhý díl - Nepřítel mého nepřítele, jinak se budeš ztrácet :D

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.