N | Abeceda knihomola


Ahojky!
Je úterý, takže přicházím s dalším článkem do nového projektu, který pořádám spolu s Kristý. Pokud byste se chtěli přihlásit, instrukce najdete tady. (Nemusíte začínat souběžně s námi... Můžete si vytvořit vlastní abecedu, nebo můžete začít až od dalších písmen, abyste měli své články stejných písmen ke stejnému datu.) Tentokrát tu mám písmeno N, na které jsem pro změnu vymyslela asociací až moc a měla jsem problém vybrat jen tři...

Nedostatek
V životě knihomola se skrývá sousta nedostatků. Tím nejhorším je stoprocentně nedostatek času. Kdybych měla před sebou sto let života, které bych mohla (a byla schopna) strávit čtením, stejně bych nejspíš nepřečetla všechny knihy, které bych chtěla... To známe všichni. Nebo třeba nedostatek kapesníků po dočtení některých knih - nebudu spoilerovat. A co třeba takový nedostatek peněz - noční můra studentů knihomolů (jako jsem já)? Nedostatky nám knihomolům ničí život, ale pořád jsme na tom dobře. Netrpíme totiž nedostatkem knih.

I don't understand a life without books!to many books to little time

Nároky, nespokojenost, nedokonalost, nenávist, nuda...
Taky tak zbožňujete, když přečtete knihu a ona se vám nelíbí nebo vás dokonce nudí? To jste asi jediní. My knihomolové (tedy aspoň já) bychom nejraději četli dokonalé a originální knihy a jakoukoli drobnost, která se nám nelíbí, nemůžeme vystát. Je nám líto nedokonalostí. Je nám líto, když se nám kniha nelíbí nebo ji dokonce nenávidíme (chudák knížka, nezaslouží si to)! Jenže čím více čteme, tím větší klademe na knihy nároky a tím více jsem nespokojení, když se nám do ruky dostane nějaká neperfektní kniha. No, ale to už by (ne)stačilo.

book Amo leer quien no? 👌Books♥

Názory
Od čeho jsou knižní blogeři? Od toho, aby psali recenze, ne? Od toho, aby vyjadřovali své názory a tím buď knihu propagovali nebo shazovali. Jenže občas se stane, že nemáte "mainstreamový" názor a někdo by vás za to málem ukamenoval... Střety názorů jsou v našem světě zkrátka běžné... Dalším fenoménem je třeba také strach z vyjádření vlastního názoru. Typická situace: Dostanete recenzní výtisk, ale nelíbil se vám. Vy napíšete recenzi ve stylu "Bylo to děsné, ale líbí se mi obálka.", protože se bojíte, že ztratíte spolupráci. To je blbost. Pokud by se to opravdu stalo, tak za to ta spolupráce opravdu nestála.


Jak to vidíte vy? Čeho máte nedostatek?
Máte na knihy velké nároky? Báli jste se někdy vyjádřit svůj názor?
Marky

Komentáře

  1. Někdy bych si přála, abych dokázala přečíst i dvě knížky za den, jenže je tak málo času... i když má člověk po zkouškách, tak sice tu je hodně času navíc, ale ne zase tak moc, když je tu práce a podobně.
    A s těmi nároky a nespokojeností... snažím se jim vyhnout, i když to občas moc nejde, zrovna v poslední době mě dvě knížky nudili, musela jsem se prokousat do půlky, někdy až skoro na konec, něž to bylo nějak zajímavé... asi jsem náročný čtenář :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, času bude málo vždycky... To ale není nic špatného, být náročná. Já kvůli tomu třeba nemůžu dočíst Drahokamy - už je to na mě moc jednoduché a vím, že kdybych je četla před půl rokem, budou se mi líbit... Škoda, ale jsou i jiné knihy ;)

      Vymazat
  2. Výborné asociácie, najmä ten nedostatok času to krásne vystihuje, to je u mňa také najčastejšie a najaktuálnejšie :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To asi u všech... So many books, so little time :D

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.