Perfektní oddechovka | S hlavou v oblacích (pejru) - RC recenze

18148943Název v originále: S hlavou v oblacích pejru
Autor: Kateřina Petrusová
Nakladatelství: Fragment
Žánr: romantika, humor
Série: -
Počet stran: 120
Čteno: 29. května 2015

Sebevědomá Markéta si vyjede na víkend z Prahy, jenže se jí do cesty připlete kůň a osud jí do cesty vmete Marvina - vidláka, který sice do Markétina života vůbec nezapadá, ale dokáže jí během jediného víkendu změnit život. Jenže co bude pak?


Jak už jste si jistě přečetli, tuhle knihu napsala Kateřina Petrusová. A pokud mě jen trochu znáte, víte, že na její knihy nedám dopustit. I když se mi občas nezdá příběh, stylu psaní téhle autorky se nemůžu nabažit. U této knihy tomu nebylo jinak...

Katka píše jednoduše skvěle. Svým osobitým humorem se špetkou sarkasmu dokáže rozesmát snad každou čtenářku a nehrozí, že byste se u jejích knih nudili. Ve svých knihách autorka dokáže ukázat několik různých pohledů na svět a to s takovým nadhledem a vtipem, že je ve většině případů přejmete za své.

S hlavou v oblacích pejru je skvělá oddechovka, kterou máte za hodinku přečtenou, ale to neznamená, že je to nějaká méněcenná literatura. Naopak! To, co autorka vměstnala do stodvacetistránkové knihy, někteří popisují v několika knihách. Kupodivu není v knize nouze ani o akci, ačkoliv byste to možná nečekali.

Nesmím ovšem zapomenout ani na romantiku. To je stoprocentně Katčina nejsilnější stránka. Její romantické scény jako by plynuly úplně samy, až s u nich ani nestíhám červenat nebo uculovat (jak mám obvykle u Katčiných knih zvykem). Zkrátka smekám nad tím, co tahle autorka dokáže.

Kromě tohoto všeho ale tato autorka disponuje i velkou empatií pro své čtenářky. Do jejích postav se může vžít každý a zrovna při čtení této knihy jsem se s hlavní hrdinko ztotožnila více než jindy. Jmenuje se Markéta, mrznou jí ruce... A vůbec je mi dost podobná, i když samozřejmě ne ve všem (třeba je o minimálně deset let starší)! Marvin byl ale také skvělý a sdílela jsem s ním spoustu názor na svět, ve kterých se s Markétou neshodli. A musím říct, že příjmení obou protagonistů jsou naprosto trefná.

Nebylo to perfektní a dokonalé, ale skvělé rozhodně ano. Na 120 stránkách vás toho totiž rozhodně nečeká málo! Osobitý humor, spousta romantiky, akce, zvraty, propracované postavy, se kterými se můžete sžít... Co víc si přát? Perfektní oddechovka je na světě.

Kniha: 4,5/5
Obálka: 3,5/5

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. Knihu můžete zakoupit zde.

Marky

Komentáře

  1. Jako každou Katčinu knihu, i tuhle opravdu zbožňuju :) A máš naprostou pravdu, její styl psaní je úžasný a já se neustále směju. Ona těmi hláškami prostě oplývá, nemusí je zdlouhavě vymýšlet (jako třeba já :D). Chodíš na její oficiální stránky na facebooku? Některé její příspěvky by vydaly na další knihu, vždycky se nasměju :D

    OdpovědětVymazat
  2. Recenze jsi napsal sice výbornou, ale kniha mě svým tématem neoslovila. Na druhou stranu má kamarádka brzy narozeniny a já si myslím, že by se jí mohla líbit =)
    http://fantasyalatriel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že může potěšit každého... nebo tedy spíše každou ;)

      Vymazat
  3. Skvělá recenze :-) Asi si jipřečtu.. až někdy :D Však ty víš ;-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.