Pokémon a slzy smíchu | Papírová města - filmová recenze

Možná jste si na Facebookové stránce blogu všimli, že jsem vyhrála lístky na středeční předpremiéru filmu Papírová města, který byl natočen podle stejnojmenné knihy od Johna Greena. A pokud jste četli moji recenzi na tuto knihu, tak také víte, že mě zrovna neuchvátila a u čtení prostřední části jsme se docela nudila. Ale protože vím, že do filmu se nedá nacpat všechno, doufala jsem, že film bude lepší. A řeknu vám k tomu jen jedno: byl!

Pokud se bojíte na film jít, protože jste nečetli knihu, nemáte proč. Příběh vás možná ohromí dokonce víc, protože nebudete tušit, jak to dopadne. A myslím, že budete opravdu mile překvapení, protože tohle není jen tak nějaký film, u kterého spotřebujete moře kapesníčků...

Pokud se ale bojíte na film jít právě proto, že jste knihu četli, ani tak nemusíte míst strach. Jestli se vám totiž kniha nelíbila (stejně jako mně) nebo jste se u ní nudili, věřte mi, že film je mnohem lepší, protože ty nudné části se do něj zkrátka nevešly.

Papírová města mají například oproti Hvězdám jednu velkou výhodu, a tou je legrace. Nebojte se, že u filmu budete brečet, protože jediné, co vás může potkat, jsou slzy smíchu. Nejdřív se člověk zasmál jednou nebo dvakrát, a pak už následovaly jen záchvaty smíchu a proudy slz. Ještě jsem v kině nikdy takové výbuchy smíchu nezažila - až tentokrát. A víte, kdo za to může? Pokémon!

Taky s herci jsem tentokrát byla vážně spokojená. Margo si zahrála modelka Cara Delevigne a můžu říct jenom to, že se do její role perfektně hodila jak vzhledem,tak povahou. Quentina neboli Q ztvárnil Natt Wolf, který si také zahrál Isaaca ve filmu Hvězdy nám nepřály. Stejně jako Cara se i Natt na svoji roli opravdu hodili a s jeho výkonem jsem navýsost spokojená.

Nejvíce mě ovšem dostali Quentinovi kamarádi Radar a Ben, ale také Lacey - kamarádka Margo, která se spolu s nimi vydala po své přítelkyni pátrat. Vedlejší postavy se zkrátka povedli, stejně jako ztvárnění jejich cesty a stejně jako vlastně celý film. Myslím, že nemám vůbec co vytknout!

A ještě něco: Na konci je to trochu jiné než kniha. Ale ačkoliv je to možná mírné zklamání pro některé zaryté knihomoly, mně to vůbec nevadilo. Poté, co jsem vyšla z kina jsem se totiž musela usmívat a cítila jsem se dobře. Rozhodně nelituji času stráveného sledováním tohoto filmu, protože je to jeden z nejlepších, které jsem za poslední dobu viděla.

Vy můžete film shlédnout už příští týden - premiéra je 23.7. a já jsem moc zvědavá, jak se vám bude snímek líbit. A pokud film ještě bude v kinech až se vrátím z tábora, zvažuji, že bych se na něj zašla podívat znova. A domů si ho pořídím na sto procent!





Marky

Komentáře

  1. Šíleně se na ten film těším! :) Kniha se mi zatím ze všech Greenovek líbila nejvíc (ale stále jsem nečetla Hvězdy) a věřím, že film bude skvělý! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli se ti líbila kniha, tak se máš rozhodně na co těšit :)

      Vymazat
  2. Podle traileru se mi film hodně líbí a těším se na něj. Knížku mám rozečtenou tak do půlky, možná ani ne, tak snad to stihnu přečíst, než se na to budu chystat do kina, i když to datum už celkem hoří :D

    OdpovědětVymazat
  3. Mě se knížka líbila až na ten konec :D Ale na film se těším a chci jít na premiéru ♡.♡

    OdpovědětVymazat
  4. No nevím, kniha se mi opravdu vůbec nelíbila... tak ale šanci tomu dám :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jééé..ty jsi tam byla?? :O Já taky!! :D Škoda, že jsme si to neřekly dřív, konečně bychom se mohly vidět naživo... no tak nic, příště!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je teda fakt škoda, tak snad příště - no :/

      Vymazat
  6. Ačkoliv mě kniha spíš zklamala, tak filmovému zpracování rozhodně šanci dám! :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.