Pohodářka a temnota | Hrej tajně - RC review

Název v originále: Playing for Keeps
Autor: Emma Hart
Nakladatelství: Galatea
Žánr: NA, romantika
Série: The Game #2
Počet stran: 198
Čteno: 9. srpna 2015
O čem to je?
"Hlavně si nic nezačínej s Astonem!" Megan svého nejlepšího kamaráda Bradena nechce zklamat, ale Aston není frajírek, jakým se zdá být - má za sebou děsivou minulost a Megan pro něj také není jen další holka v posteli. Když se z jedné noci zrodí vztah, je ale potřeba ho před Bradenem ututlat.

Hodnocení
Stejně jako u prvního dílu nám Emma Hart nabízí příběh, který je předem naprosto odhadnutelný. Přečtete si anotaci a hned je vám jasné, jak všechno dopadne a proč... Jenže stejně jako u prvního dílu to vůbec nevadí, protože autorka této série si rozhodně nehraje na moment překvapení. Je sice pravda, že hlavní zápletka je založená na naprostém klišé, ale oproti prvnímu dílu se tu vyskytují i vedlejší problémy a Astonovy strachy z minulosti, které už tak průhledné řešení nemají. 

Je vidět, že si Emma Hart dala na propletenosti příběhu dala více záležet, ale i tak vám můžu s klidem slíbit, že si u čtení odpočinete. Tento romantický příběh je perfektní na jedno deštivé odpoledne, kdy se člověk potřebuje uculovat a chvilku si užívat to, jak může být život jednoduchý.


Protože pokud ji nemůžu mít, tak k ní nemůžu nic cítit. A když k ní nemůžu nic cítit, tak jí nemůžu ublížit. Protože nakonec bych jí stejně ublížil. Zeď, kterou jsem si kolem sebe vytvořil, by ji ke mně nepustila a já bych stejně skončil u jediného pocitu, na kterém mi záleží. Na tom fyzickém.

A ještě něčím mě autorka opravdu mile překvapila: reálností. Teď si asi myslíte, že jsem padlá na hlavu, když tvrdím o klišé příběhu s předvídatelným koncem, že je reálný, ale to jsem vůbec neřekla! Reálnost této knihy (nebo spíše knížečky, protože je vážně kraťoučká) spočívá v Asonově temné minulosti a jeho démonech. I když tam nebyla popsaná tolik, jak bych chtěla a očekávala, přesto vyzněla skutečně a domnívám se, že nejednomu čtenáři nasadila husí kůži.

Megan jsem si oblíbila už při čtení prvního dílu a mojí oblíbenkyní zůstala i nadále. A čím si mě získala? No, uznejte: pohodářka se smyslem pro humor a žárlivým nejlepším kamarádem, se kterou se spousta čtenářek může ztotožnit... To je pro mě přesně to pravé ořechové! Aston mi tolik k srdci nepřirostl, ale protože ho měla ráda Megan, přetrpěla jsem ho i já...

Wish"Jo, chyběl bys mi asi jako hřebíky pod bosou nohou. Nebo počkej vlastně. Aha - ty by mi nechyběly!"
"Už vám někdy někdo řekl, jak zní vše dialogy?" přejede mezi námi Braden očima.
"Mám uši, Bradene," odseknu. "Takže to slyším. Fakt vtipné."
"Zníte jako staří manželé."
"Řekla jsme ti, že to slyším."
"Já vím, ale rozhodl jsem se tě ignorovat."
"No to je vážně překvapení."

Ocenila jsem návrat postav z prvního dílu a rozvinutí vztahu naší úvodní dvojice - Maddie a Bradena. Mimochodem autorka má podle mého vážně talent vymýšlet iritující mužská jména. Bradena bych přejmenovala na Brandona a Astona na Ashtona, a pak bych byla spokojená - ovšem to je nejspíš jen můj osobní dojem.

Názor na obálku
Česko, Anglie, Německo, Francie... Všude jsou lidi! Je potřeba to komentovat? Lidi na obálkách - to je prostě špatně! Chápu, že u knihy tohoto typu se tam možná hodí, ale to zkrátka nejde...

223812192082335223122068

Shrnutí
Pokud hledáte oddechovku, která je sice založená na klišé, ale rozesměje a možná i trochu vyděsí, rozhodně sáhněte po Hrej tajně. Nečekejte nic světoborného, udělejte si čaj, zalezte pod deku a užijte si příběh postav, které možná mají své mouchy, ale nejspíš vám (stejně jako mně) přirostou k srdci...

Celkové hodnocení: 3,5/5

Děkuji internetovému knihkupectví Palmknihy za poskytnutí recenzní e-knihy. V elektronickéé podobě knihu seženete tady.

Marky

Komentáře

  1. Hrozně ráda bych si přečetla všechny díly. Jsem zvědavá jak se mi knihy budou líbit a doufám, že mě nezklamou. :)
    Blog:Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
  2. Mne sa najviac páčil prvý diel tejto série. Tretí najmenej a teším sa ešte na štvrtý. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.