Pokémon Book TAG


Ahojky!
Ells byla tak hodná a nominovala mě na Pokémon Book TAG, který bych vám teď chtěla představit. Ovšem předem vás varuji, že mě Pokémon jaksi minula a nemyslím si, že jsem viděla jeden celý díl. Takže zkrátka budu jen odpovídat na otázky a tvářit se, že vůbec nevím, že nějaký Pokémon existuje... Ale už dost sebekritiky, pojďme se podívat na otázky!

252557241) Pikachu – Kniha, která vás šokovala
Asi bych uvedla poslední knihu, kterou jsem přečetla: Etta a Otto a Russel a James od Emmy Hooperové. Tahle kniha mě svým osobitým kouzlem naprosto odrovnala, dostala, šokovala, překvapila a především rozplakala, což se žádné knize už dlouho, dlouho nepodařilo. Naposledy to byly, myslím, Hvězdy  nám nepřály, ale to už bylo opravdu hodně dávno... Každopádně této knížce jsem naprosto podlehla a budu ji asi opěvovat ještě hodně dlouho. Pokud vás moje nadšení zaujalo, můžete si více áchání a óchání přečíst v recenzi



193767022) Squirtle – Kniha, která vás rozplakala
Mno, tak tady jsem trochu vyčerpala repertoár u předchozí otázky. Abych tedy uvedla ještě nějakou knihu, která mě rozplakala (a to ne smíchy), můžeme si bez spoilerů popovídat třeba o Alianci od Veronicy Roth. Je to taková klasika mezi slzavými tituly a myslím, že si u ní pobrečely i silnější povahy. Přesto ji však neodsuzuji jako většina ostatních. Ano, tento díl měl o něco nižší úroveň než ostatní, ale epické finále bylo skutečně epické a dostatečně zakončené, ačkoliv se velkému množství čtenářům nelíbilo. A pokud vás nerozplakal konec, měli byste se rozplakat nad tou nádhernou obálkou.



172089243) Meowth – Kniha, kterou už byste si znova nekoupili
Knihy, které se mi nelíbí, většinou posílám dál nebo (když si jimi nejsem jistá ani před nákupem), si je pořizuji v elektronické formě, takže moc takových titulů v mé knihovničce nenajdete, ale jednoho kandidáte bych přece jen měla: Je to Will Grayson, Will Grayson od Johna Greena a Davida Levithana, které jsem dala 2,5/5 hvězdiček. Neberte si to špatně, styl psaní je úžasný, perfektní a dokonalý. Ale příběh mi zkrátka nesedl a nemyslím si, že bych si knihu někdy znova přečetla, natož koupila. Když už ji ale mám, ráda si ji ponechám ve své sbírce knížek od Johna Greena, která se krásně a postupně rozrůstá...

173720394) Pidgey – Místo z knihy, kam byste si s chutí zaletěli
Ehm, těch je moc. Moc. Moc. Moc moc moc. Ale dobře, nebudu vám lhát. Jsem prostě tuctový Potterhead a letěla bych (všimněte si slovesa letět!) do Bradavic. Protože to jsou zkrátka Bradavice! Je to potřeba vysvětlovat? Jsem si jistá, že ne. A pokud jste ještě Harryho Pottera nečetli, běžte si ho přečíst a nevracejte se dřív, než ho dočtete. To je rozkaz.




25956570

5) Charizard – Kniha, která vás tak naštvala, že byste ji nejraději zapálili
Žádná. Taková. Neexistuje. Kolikrát mě ještě v nějakém TAGu budou nutit ničit knihy? Jestli vás pálení knih zaujalo, přečtěte si 451 stupňů Fahrenheita od Raye Bradburyho, ale pro slabší povahy nedoporučuji. Já osobně jsme viděla jen film a dost mě to vyděsilo, ale na druhou stranu pokud mě znáte, víte, jaký jsem šílený strašpytel. Ovšem připomínám, že tuhle knihu bych nespálila, jen o pálení knih vypráví!!!




82849326) Jigglypuff – Vyber postavu, která je považována za slabou, ale ty si nemůžeš pomoci a miluješ ji
Těch je taky příliš mnoho, protože já osobně se se slabými postavami ztotožňuji nejvíc (sama jsem "slabá"). Ovšem jako první se mi vybavil můj milovaný Peeta z trilogie Hunger Games od Suzanne Collins. Já vím, že to není příliš originální odpověď, ale jsem zkrátka Team Peeta, vždycky jsme byla a vždycky budu. Neodsuzuji Hurikána/Galea, ale prostě mám radši milého, ochranářského malíře a pekaře Peetu než sebestředného a náladového revolucionáře Hurikána. Chápu, že každý má jiné preference, tak mě, prosím, neukamenujte. Jenom jsme Team Peeta...



108030967) Garbodor – Kniha, u které jste vzhledem k obálce očekávali, že se vám nebude líbit, ale nakonec se vám zalíbila
A jdeme opět propagovat moji oblíbenou knihu: Mravenci od Bernarda Werbera. Dokud si ji všichni nepřečtete, vychvalovat ji nepřestanu, protože je zkrátka a dobře úžasná. Vypráví o mravencích z pohledu lidí i samotných mravenců, ale kromě vědecké části (které si ani nevšimnete, jak budete zabraní do příběhu) vás čeká napínavý sci-fi příběh s detektivní zápletkou hodnou Agathy Christie. A pokud víte, jak ze šesti sirek složit tři trojúhelníky, budete mít možná trošku výhodu... Ale dost už prozrazování, padejte si přečíst Mravence.

224726108) Metapod – Jednoduchá a přesto efektivní kniha
Teď už tu sice nezůstal nikdo, kdo by četl odpovědi na moje otázky, ovšem přesto mám na tuhle otázku dobrého kandidáta: Pekáč buchet od české autorky Kateřiny Petrusové. Moji recenzi si můžete přečíst zde, ovšem myslím, že tuhle knihu snad ani nemá smysl představovat, protože ji v naší malé české zemičce zná snad každý správný knihomol. Přestože jde o opravdu krátký a jednoduchý příběh s předvídatelným koncem, knížka je naprosto kouzelná a vyčaruje vám úsměv na tváři dřív, než dočtete první kapitolu. A ještě varování: Nečtěte v dopravních prostředcích, hrozí náhodné výbuchy smíchu (vyzkoušeno a potvrzeno minimálně jedno čtenářkou).

9) Togepi – rozšiřte lásku k Pokémonům označte další blogery, kteří by podle vás měli udělat tento tag
Vzhledem k tomu, že už tento TAG všichni vyplnili, nevím, koho dalšího bych ještě nominovala. Ale pokud jste TAG ještě nepsali, právě jsem vás označila a honem ho vyplňte!

Jak jste na tom s Pokémonem vy? A co knihy, které jsem vybrala?
Marky

Komentáře

  1. Veľmi zaujímavý tag a zaujímavý výber kníh. S Experimentom (Alianciou) súhlasím, bolo to smutné, i keď neviem či som plakala :-)
    HG mám rada, ale z mužských postáv nefandím ani jednému :D
    A HP úplne sa zhodujeme! :D Zvyšné knihy som nečítala, takže neviem posúdiť :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Tak třeba můžeš některé z těch ostatních vyzkoušet ;)

      Vymazat
  2. Team Peeta je většina lidí, ne? Aspoň já mám takový pocit :D Hurikán mi lezl hrozně na nervy, takže já tvůj názor sdílím. A strašně jsi mě potěšila Pekáčem buchet! Já tu knížku miluju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ano, většina lidí, ae většina mých kamarádek je Team Gale :P Já vím, že ji miluješ :D Já taky ;)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.