Minirecenze #7

Xonl08naf8vmy6bu22umf0qmqak7b8rv

Ahojky!
Jsem tu s další várkou minirecenzí! V tomto článku si posvítíme na Stínadelskou Trilogii od Jaroslava Foglara, dvě knížky od Roberta Fulghuma a jeden komiks.Takže jdeme na to...

Záhada hlavolamu (Stínadelská trilogie, #1)12498396Tajemství Velkého Vonta (Stínadelská trilogie, #3)

Stínadelská trilogie

Jaroslav Foglar | Goodreads

Po dlouhé době jsem se znovu ponořila do své oblíbené série z dětství a pan Foglar opět nezklamal. Audioknižní podobu s trochou tajemna jsem si užila a jsem si jistá, že se k ní ještě několikrát vrátím. První dva díly jsem hodnotila pěti hvězdičkami, třetí poté jenom čtyřmi. Nedávno jsem také viděla film, který mám taky moc ráda. Zkrátka není nad chvilky nostalgie...

Celkové hodnocení: 4,5/5




12421528

Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce
Už hořela, když jsem si do ní lehal

Knihy Roberta Fulghuma také patří mezi mé srdcovky. Jde o krátké povídky k zamyšlení, kterými vám autor ukazuje naprosto běžné věci z jiného pohledu. Uvědomíte si třeba, jak takové shrabání listí nebo pavouk na stěně můžou být důležité... Fulghumovy knihy však neslouží pouze k zamyšlení, ale také k pobavení, protože u některých příhod se zkrátka nesmát nelze. Do v knize popisovaných situací se může vžít každý a až jimi budete procházet příště, třeba si na knížku vzpomenete... Já byla opět nadšená!

Celkové hodnocení: 5/5


26121663Comment devenir belge ou le rester si vous l'êtes déjà
Gilles Dal, Frédéric Jannin | Goodreads

Tenhle komiks jsem dostala od své belgické hostitelské rodiny k Vánocům. Název už mluví sám za sebe: Jak se stát Belgičanem nebo jím zůstat, pokud jím už jste. Zní vám to vtipně a šíleně? Tak přesně takový tenhle komiks je a Belgičané jakbysmet. Jediný háček asi bude v tom, že vyšel pouze francouzsky, ale pokud se někdy do Belgie chystáte, před příjezdem ho rozhodně doporučuji - vyvarujete se spousty chyb. Co mi ovšem uniklo byl veškerý humor skrytý mezi řádky a nesnášenilivost mezi Belgií a Francií. Teď už tomu roumím, ale při prvním čtení jsem dost tápala.

Celkové hodnocení: 2,5/5


Jaké jsou vaše oblíbené knížky z děství? A co víte o Belgii?
Marky

Komentáře

  1. Ty jo, četla jsem Záhadu hlavolamu a zbytek jsem nedočetla, měla bych to v rámci nostalgie na časy, kdy jsem milovala Foglara, napravit. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na Stínadelskou trilogii se chystám z jednoho prostého důvodu: Je to letošní téma na tábor, takže si ji musím podrobně nastudovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to budete mít skvělý tábor! My máme letos Zaklínače, to je trochu jiné kafe :D

      Vymazat
    2. A víte holky ze existuje ještě čtvrty díl Stínadel?? Ve kterým i vystupujou holky a napsal ji Jaroslav Velinský alias Kapitán Kid.
      Dozvíte se tam třeba jak se ve Stínadlech oocitl nalezenec Jan Tleskač.. Je to trochu jina stinadelská kniha ale mne se to velmi libila. A kdo se stane Velkým Vontem, to budte fakt zvedavy..

      Vymazat
  3. "Vše, co jsem potřeboval vědět, jsem se naučil v mateřské školce" jsem četla v angličtině a moc se mi to líbilo, hlavně taková krátká povídka o domovu, nebo prostě o vracení se domů, ač je domov třeba nudný. Sama totiž takové pocity často prožívám. :)
    O Belgii toho vážně moc nevím. Nikdy jsem se tou zemí nezabývala, asi jsem prostě neměla důvod. Mluví se tam tedy francouzsky - a ještě nějak, předpokládám. (Vygooglím si to :))
    Měj se hezky a doufám, že situace u vás se brzy uklidní ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mluví se tu francouzsky a vlámsky a v jedné zapadlé části i německy, ale tam nejsem... Když víš tohle, víš toho dost - díky.

      Vymazat
  4. Záhadu hlavolamu bych si jako audioknihu dala, to musí být fajn nostalgie. Od Fulghuma jsem četla asi jen jednu knížku povídek a nějak mi neutkvěla v paměti - ani pozitivně ani negativně. Láká mě zkusit od něj něco znovu, mám teď takovou povídkovou vlnu :) Jinak si pamatuji, že různé kulturní narážky mi byly taky v době pobytu v Anglii cizí, ale časem se člověk dostane i do toho. Tam zas hodně frčelo Anglie x Skotsko.

    OdpovědětVymazat
  5. Minirecenze mě moc baví, super příspěvek! :)
    Jinak z knih, které zmiňuješ, je mým jasným favoritem Fulghum. Je to zlatíčko :), naprosto boží spisovatel, miluji jeho knížky a z té hromady, kterou jsem od něj přečetla, mě malinko nebavila jen jediná.

    OdpovědětVymazat
  6. Fulghum píše moc dobře. Knihu Už hořela jsem četla a strašně moc se mi líbila. Čte se to lehce a zároveň je to velmi poučné.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.