Září s CooBoo | Zúčtování


Ahojky!
Měsíc září se chýlí ke konci a já jsem su se shrnutím skvělého projektu z Knižního Světa, který nese název Září s CooBoo. Šlo jednoduše o to, číst po následujících třicet dní převážně knížky z tohoto nakladatelství. A protože CooBoo patří mezi moje nejoblíbenější nakladatelství vůbec, rozhodla jsem se taky se zúčastnit. Tak jak se mi to povedlo?


Nejdřív přidávám seznam knih, které jsem měla v plánu přečíst (celý článek najdete zde):
2312238926243995294367662270235016033018157597063061478224826777


Než vám ovšem ukážu, jak se mi vedlo, musím se k něčemu přiznat, nebo se spíš pochlubit. Tenhle projekt mě natolik nakopnul do čtení, že jsem přečetla skoro dvojnásobek normálního počtu knih, jaký měsíčně mívám. Sice nebyly všechny od CooBoo (spíš jenom polovina), ale i tak mi to udělalo obrovskou radost a mám skutečně chuť číst...

3061478216033018První knížkou, kterou jsem v rámci projektu přelouskala, bylo Svůdné zlo od Wendy Higgins. Knížka se mi navzdory očekávání vážně líbila. Přes 400 stránek jsem zdolala za pouhé dva dny a ani mi to nepřišlo divné, protože čtení šlo zkrátka samo. Všimněte si ještě něčeho: První knížka, a hned je ze seznamu - to u mně nebývá časté!

Jako druhá skončila dlouho očekávaná sbírka povídek od Kierry Cass - Šťastně až navěky. Ta se četla snad ještě rychleji než předchozí titul, ani se mi tomu nechtělo věřit. Ještě ke všemu tu máme další úspěch: dvě ze dvou knih jsou ze seznamu!

2270235029436766Třetím kubulínským titulem, na který jsem si v září udělala čas, je Proč jsme se rozešli od Daniela Handlera s překrásnými ilustracemi Mairy Kalman. Musím se ale bohužel přiznat, že ilustrace jsou na knize vlastně to nejlepší a jinak pro mě byla velikým zklamáním... A zase se mi povedlo vybrat si knížku ze seznamu, všimli jste si?

Poslední zářijová v rámci projektu dočtená knížka není nikdo jiný než proslulé Léto na druhý pokus od Morgan Matson. Bohužel řadím tuhle knížku zatím jako nejhorší, co jsem od ní četla (po Amy a Rogerovi a Since You've Been Gone). Není špatná, to ne, ale ty další byly zkrátka lepší. Ne, nezapomínám: všechny knihy byly ze seznamu!

2482677726243995Ještě jsme měla v plánu dočíst Mezi dvěma světy od Scotta Westerfelda, ale je večer 30. září a mně chybí k dočtení ještě dvě třetiny té pětisetstránkové bichle. A to ještě mám jít do kina. Takže tenhle boj asi vzdávám a radši si knížku užiju naplno...

Sečteno a podtrženo jsme si podle mého vedla dobře - zvládla jsem čtyři a kus knihy z vytyčených sedmi, nějaké úkoly z Tohle není kniha jsem taky vyplnila a ještě ke všemu mě projekt nakopl ke čtení, jako už dlouho nic ne. A přichází podzim, takže je na to ten pravý čas!

Které kubulínské knihy jsou vašimi oblíbenci?
A co hezkého jste si přečetli v září?
Marky

Komentáře

  1. Za poslední dobu jsi už druhá, kdo říká, že ji Proč jsme se rozešli zklamalo, takže jsem nakonec fakt ráda, že jsem po knize nesáhla. Jinak gratuluju k výsledku a k tomu, že ses tak pěkně rozečetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, i tobě :) Jinak si to přečteš v recenzi, ale ten příběh je zkrátka průměrný, takže sice forma knížku hrozně vyzdvihuje, ale to mi nestačilo...

      Vymazat
  2. Šťastě až na věky jsem za září taky stihla. Je to děsivě čtivá knížka. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý výber kníh. Leto na druhý pokus bola krásna oddychovka, aj keď veľmi smutná.

    OdpovědětVymazat
  4. Mám velkou radost z toho, že se Ti podařilo takhle krásně rozečíst. Já se snažím, ale moc mi to nejde. Po letní krizi jsem v září stihla jen dvě knihy, a to mám pocit, že jsem četla docela dost. Tak snad se to postupně rozjede. Ať Ti čtenářské tempo vydrží a ať se další knihy jen a jen líbí. Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, i já mám radost :D Doufám, že se to podaří i tobě - ale neboj, všichni jsme lidi a stává se to každému... Mezitím si užívej mimoknižního života ;)

      Vymazat
  5. Zvládla jsi toho hodně, gratuluji :D A děkuji, že jsi se účastnila, pokud máš zájem, teď je na řadě nakladatelství Baronet :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, třeba se na něj taky dostane ;) Máš v plánu i YOLI? :)

      Vymazat
  6. CooBoo je kruté nakladatelství a většina knih z mé mini-sbírky je od CooBoo =D Číst podle plánu je pěkně na nic - většinou to plánuji tak dva měsíce dopředu a stejně se toho nikdy nedržím. Buď nemám čas nebo hold navštívím knihovnu xD =D Gratuluji ke splnění cíle ;)
    Nia, http://bookeers.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já neplánuji, dávám si seznam, ze kterého vybírám... Jenže z něj za normálních okolností nikdy nevybírám :D Děkuji.

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.