Nezařaditelný příběh | Řeky Londýna


Název v originále: Rivers of London
Autor: Ben Aaronovitch
Vydavatel: Tympanum
Žánr: detektivka, fantasy
Série: Peter Grant #1
Délka: 12 hodin 15 minut
Posloucháno: 28. listopadu - 9. prosince 2016, v češtině

Peter Grant byl obyčejný londýnský četník - tedy aspoň do té doby, než v rámci vyšetřování vyzpovídal ducha. Prostřednictvím podivného setkání a ještě podivnějšího případu se Peter stává spolupracovníkem vrchního inspektora Nightingalea, který se ukáže být skutečně výjimečným. Najednou to totiž vypadá, že existují nejen kouzla, ale také upíři, víly a duchové, a že řeky Londýna mají něco do sebe...

Řeky Londýna patří mezi knihy, které jsem si kvůli dobré pověsti chtěla přečíst, ale nevěděla jsem o nich zhola nic. Respektive jsem věděla, že: v knize má být magie, má to být detektivka, má to být neskutečně originální a potřebuju si to přečíst. Na základě této výpovědi jsem se tedy rozhodla, že si to skutečně přečíst musím, a tak se taky stalo.

Přiznávám, že prostředí detektivního Londýna mě opravdu bavilo. Autor dokázal vylíčit každé zákoutí tak přesvědčivě, že jsem měla pocit, jako bych ulicemi utíkala spolu s Peterem. Nemusíte se ale bát, že by snad kniha byla plná sáhodlouhých popisů. Z hlediska jazyka si totiž každý čtenář přijde na své: najdete tu Peterův slang, spisovnou mluvu inspektora Nightingalea a vůbec každá postava má svou charakteristickou řeč, takže hned poznáte, o koho se jednáZa tuto jazykovou rozdílnost jistě vděčíme panu překladateli Milanu Žáčkovi. Já ovšem Řeky Londýna četla v audioknižní podobě, takže musím poděkovat i skvělému interpretovi Tomáši Kobrovi, v jehož podání audiokniha skutečně nemá chybu.

To samé by se jistě dalo říct o zápletce a zapeklitém případu, který Grant s Nightingalem řeší - nemá chybu. Všechno je promyšlené do nejmenších detailů a autor nic neponechal náhodě. Jen možná trochu zapomněl, že my čtenáři jsme v jeho světě noví. V knize se objevuje několik linek magie, spousta nových postav a svět stojící na nových, nám neznámých, principech. A na mě toho bylo zkrátka moc. Po dočtení poslední věty jsem měla pocit, že bych tu knihu potřebovala proškrtat, protože toho na mě zkrátka bylo až příliš. A na první díl fantasy série už vůbec.

Taky se mi zdálo, že si autor nedokázal vybrat, pro jakou cílovou skupinu vlastně píše. Peter Grant působil jako hrdina pro dvanáctileté kluky, mluvil se spoustou slangu a děti by si ho určitě oblíbili. Jenže tu taky máme erotické narážky a sprostá slova, která si autor skutečně mohl nechat od cesty, alespoň co se mě týče. Já je tam rozhodně nepotřebovala. Zkrátka a dobře tuhle knihu nedokážu věkově zařadit, ať se snažím, jak chci.

Nesmím ovšem zapomenout ocenit drobnosti, které dělají knihu tak jedinečnou. Například jsem si zamilovala hudbu u audioknižního podání. Nebo se mi moc líbilo, že hlavní hrdina není běloch a musí snášet útoky kvůli barvě své pleti, což se v knížkách tak často nevidí. A v neposlední řadě tu máme nedocenitelný suchý britský humor, který v knížce o Londýně zkrátka nesmí chybět.
U obálek této knihy platí "každý pes, jiná ves". Najdete verze upomínající na Cobru 11, tajemné kabátky s Nightingalem a jeho holí, mapy Londýna a jeho řek a spoustu dalšího. Nakonec se mi ale nejvíc zamlouvá náš český kabátek. Barevně skvěle ladí, každý obrázek na něm má svůj význam a atmosférou vystihuje příběh Petera Granta do puntíku.

931745213554980114279278680417

Řeky Londýna patří mezi jedinečné knihy dnešní doby. Najdete tu skvěle popsané prostředí a propracovaný svět i zápletku. Může se sice zdát, že je příběh překombinovaný a potřeboval by proškrtat, a že si autor nedokázal vybrat cílovou věkovou skupinu, ale nevěšte hlavu. Tato kniha žije drobnostmi, které ji dělají nedocenitelnou: například skvělá hudba v audioknižním podání, hlavní hrdina, který není běloch, a suchý britský humor. Každý čtenář si tu zkrátka najde své.

Celkové hodnocení: 3/5

Děkuji Audiotéce za poskytnutí audioknihy k recenzi, vy si ji můžete poslechnout zde.

Byli jste někdy v Lodýně?
Marky

Komentáře

  1. Zdá se mi, že ty jsi na audioknihy expert! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych tedy netvrdila, ale díky :D Rozhodně mě baví ;)

      Vymazat
  2. Skvělá recenze, přesně jsi vystihla mé pocity po přečtení knihy :) Byla zajímavá, ale překombinovaná :) Hezké Vánoce :)

    OdpovědětVymazat
  3. Když jsem našel doktora Johna, zoufale jsem potřeboval přivést svého bývalého milence zpět. Nechal mě pro jinou ženu. Stalo se to tak rychle a já jsem v situaci vůbec neřekl. Prostě mě po 3 letech vyhodil bez vysvětlení. Kontaktuji Dr.Johna prostřednictvím jeho webových stránek a řekl mi, co musím udělat, než mi může pomoci, a udělal jsem, co mi řekl, poté, co jsem poskytl to, co chtěl, vrhl milostné kouzlo, aby nám pomohl dostat se zpět dohromady . Krátce poté, co udělal své kouzlo, můj přítel mi začal znovu posílat textové zprávy a cítil se hrozně za to, co mi právě dal. Řekl, že jsem nejdůležitější osobou v jeho životě, a to ví teď. Vstoupili jsme spolu a on byl vůči mně otevřenější než předtím a pak začal trávit více času než dříve. Od té doby, co mi Dr. John pomohl, je můj partner velmi stabilní, věrný a blíž ke mně než dříve. Vřele doporučuji Dr. John každému, kdo potřebuje pomoc. E-mail: drjohnsoco@gmail.com, zavolejte mu nebo přidejte jej na WhatsApp prostřednictvím: +2348147766277

    OdpovědětVymazat
  4. Po roce rozbitého manželství mě můj milenec opustil s jedním dítětem, měl jsem chuť to všechno ukončit, málem jsem spáchal sebevraždu, protože nám nic nezanechala, byl jsem po celou tu dobu citově na dně. Díky kouzelníkovi s názvem DR ISIKOLO, se kterým jsem se setkal online a který mi za 2 dny přinesl svého milence zpět, když mě ujistil. Jednoho věrného dne, kdy jsem procházel internet, jsem se dozvěděl o jeho práci. Narazil jsem na několik svědectví o DR ISIKOLO Někteří lidé svědčili o tom, že přivedl svého milence Ex zpět, někteří svědčili o tom, že obnovuje lůno, léčí rakovinu a další nemoci, a já jsem součástí těch, kteří od něj dostali řešení. můžete ho kontaktovat na jeho e-mailu: e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo WhatsApp číslo +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  5. Navždy budu dlužen velkému DOCTOROVI ISIKOLOVI (https://isikololovetemple.com) za napravení mého rozbitého manželství. Poté, co mě můj manžel nechal 3 měsíce pro svou milenku. Nikdy jsem nevěřil na kouzla, dokud mi ho můj přítel nepředstavil. Zpočátku jsem byl vůči němu skeptický, protože jsem toho slyšel hodně o falešných kouzelnících, ale pochybnosti jsem dal za sebe, protože jsem se zoufale snažil dostat svého manžela zpět a já jsem podle toho, co mi nařídil. Nyní je můj manžel zpět jen do 48 hodin od jeho kontaktu. Po 6 měsících rozvodu znovu žiju šťastně se svým manželem a nebudu odpočívat, dokud nebude znám po celém světě. Specializuje se také na ochranná kouzla, loterijní kouzla, elevační kouzla E.T.C. Připojte se nyní k DOCTOROVI ISIKOLOVI, jeho e-mail je isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také Whatsapp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  6. Slíbil jsem, že vypovím své svědectví po celém světě, jakmile se můj muž vrátí ke mně a můj manžel přišel, stejně jako mi DR ISIKOLO řekl, když mi pomohl. Rozhodl jsem se správně a kontaktoval jsem DR ISIKOLO, velkého sesilatele kouzel, který vám může pomoci vyřešit vaše problémy. Můj muž mě nechal trpět a nikdy jsem nevěřil, že se ke mně znovu vrátí, ale když jsem kontaktoval DR ISIKOLO, ujistil mě, že můj muž přijde znovu. dal mi nějaký seznam věcí ke koupi, ale nemohl jsem je získat v mé zemi, a tak jsem mu poslal peníze a on koupil věci a připravil dokonalé kouzlo lásky. Můj manžel za mnou běžel za 48 hodin a prosil o odpuštění TOTO JE SKUTEČNÉ A PRAVÉ. Byl jsem tak překvapen, že kouzlo fungovalo přesně tak, jak mi řekl. To je tak úžasné a chci, abyste věřili, protože DR ISIKOLO je tak skutečný a žádám vás, abyste ho kontaktovali nyní na jeho e-mailu, aby vám také mohl pomoci způsobem, jakým pomohl mně. e-mail je isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také Whatsapp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  7. Poté, co s ním byl ve vztahu sedm let, se se mnou rozešel, udělal jsem vše pro to, abych ho přivedl zpět, ale všechno bylo marné, tolik jsem ho chtěl zpět kvůli lásce, kterou k němu mám, prosil jsem ho o všechno „Slíbil jsem, ale on to odmítl. Vysvětlil jsem někomu svůj problém online a ona mi navrhla, abych se raději obrátil na sesilatele kouzel DR ISIKOLO, který by mi mohl pomoci seslat kouzlo, abych ho přivedl zpět, ale já jsem ten typ, který kouzlu nikdy nevěřil, neměl jsem jinou možnost, než to zkusit , Zaslal jsem kouzelné kouzlo a on mi řekl, že není problém, že všechno bude v pořádku do dvou dnů, že se můj bývalý ke mně vrátí před třemi dny, kouzlo seslal a překvapivě druhý den to bylo kolem 16 hodin . Můj bývalý mi volal, byl jsem tak překvapený, odpověděl jsem na volání a vše, co řekl, bylo, že ho tak mrzí všechno, co se stalo, že chce, abych se k němu vrátil, že mě tak miluje. Byl jsem tak šťastný a šel jsem k němu, tak jsme spolu začali znovu šťastně žít. Od té doby jsem slíbil, že kdokoli, koho znám, má problém ve vztahu, pomohl bych takové osobě tím, že ho odkážu na jediného skutečného a mocného kouzelníka, který mi pomohl s mým vlastním problémem a který se liší od všechny ty falešné. Kdokoli může potřebovat pomoc sesilatele kouzel, jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo jeho WhatsApp na: +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  8. Přečetl jsem si několik svědectví o sesilateli kouzel lásky od Dr. Isikola o tom, jak pomohl mnoha lidem přivést zpět své bývalé milence do 48 hodin. koho tolik miluji. Rozhodl jsem se ho kontaktovat, protože miluji svého přítele a jsme několik měsíců od sebe. Opravdu mi tolik chyběl, zkusil jsem všechny ostatní způsoby, jak ho dostat zpět, ale nemohl jsem. Kontaktoval jsem Dr. Isikola a on řekl mi, že se můj bývalý ke mně v příštích 48 hodinách vrátí, doktor Isikolo ho propustil, aby věděl, jak moc ho miluji a chci. A otevřel oči, aby si představil, kolik toho spolu sdílíme. Můj bývalý je teď zase ke mně. Když právě píšu toto svědectví, jsem nejšťastnější dívka na světě a já a můj přítel žijeme šťastným životem a naše láska je nyní silnější, než jaká byla ještě před naší Všechno děkuji dr. Isikolotovi za nadměrnou práci, kterou pro mě udělal tím, že mi pomohl vrátit se k mému bývalému příteli. Chtěl bych upustit e-mailovou adresu Dr. Isikolo a doufám, že uvidíte toto svědectví a kontaktovat ho, pokud máte milence, kterého opravdu chcete tak špatně, Jeho mail: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také WhatsApp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  9. TOTO NENÍ VTIP. DŮVĚRY VELKÝ DR ISIKOLO. Jmenuji se Senna Rayan. Skvělý DR ISIKOLO je opravdu silný a ví, jak dělat svou práci perfektně. Kdyby nebylo jeho, nedokázal jsem si představit, co by se stalo. Můj bývalý se mnou vždy hádal a vždy se mnou týral. Začal se chovat divně a zábavně a nechal mě bez důvodu pro jinou dívku. Myslel jsem, že veškerá naděje je pryč. Hledal jsem pomoc na internetu a narazil jsem na Great isikolosolutionhome@gmail.com. Viděl jsem o něm tolik svědectví. Byl jsem potěšen a kontaktoval jsem ho na jeho e-mailu a řekl mu, co se děje. Zasmál se a ujistil mě, abych se uklidnil, že mi pomůže a že se můj bývalý vrátí a prosí mě. Udělal svou práci a seslal pro mě kouzlo a za 2 dny se můj bývalý omluvil, jak mi řekl. Dnes oba žijeme společně a jsme ještě více zamilovaní, než jak jsme zvyklí být předtím, než odešel. Požádejte o pomoc Velkou DR ISIKOLO. Můžete ho kontaktovat na e-mailu: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete jej také WhatsApp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji, DR ISIKOLO, největší ze všech za to, co jsi pro mě udělal, jsem tak vděčný, můj milenec je zpět ke mně a nyní žijeme šťastně spolu. Kouzlo lásky DR ISIKOLO Leo je velmi silné a účinné a nemá žádné vedlejší účinky, jak slíbil. Rozhodl jsem se zkusit DR ISIKOLO vyzkoušet, když mě můj milenec opustil kvůli jinému. zpět ke mně ve 48 našich, jak mi slíbil a ujistil mě. to, co mě nejvíce vzrušuje, je to, že můj milenec ani nevěděl, že je pod kouzlem, pokud procházíte problémem lásky ve vztahu. Doporučuji vám kontaktovat DR ISIKOLO, aby váš problém vyřešil. Je velmi těžké ztratit lásku a já vím, jaké to je, takže nedovolte, aby vám někdo vzal milence. Kontaktujte DR ISIKOLO leo ještě dnes a získejte řešení problému. Pokud potřebujete jeho pomoc níže, je zde jeho web: https://isikololovetemple.com a e-mailová adresa. isikolosolutionhome@gmail.com nebo přímo WhatsApp +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  11. Po 5 letech manželství s mým manželem se 2 dětmi se můj manžel začal chovat divně a chodit s jinými dámami a ukazoval mi chladnou lásku, při několika příležitostech mi hrozí, že se rozvede, pokud se ho odvážím vyslechnout ohledně jeho aféry s jinými dámami, já byl úplně zničený a zmatený, dokud mi můj starý přítel neřekl o kouzelníkovi na internetu s názvem DR ISIKOLO prostřednictvím svého webu: (https://isikololovetemple.com), který pomáhá lidem s problémem vztahů a manželství pomocí kouzel lásky Zpočátku jsem pochyboval, jestli taková věc vůbec existuje, ale rozhodl jsem se to zkusit, když jsem se s ním spojil, pomohl mi seslat kouzlo lásky a do 48 hodin se ke mně můj manžel vrátil a začal se omlouvat, nyní přestal chodit s ostatními dámami a jeho se mnou v dobrém a skutečném. Obraťte se na toto skvělé sesilatelství kouzel lásky, aby váš problém ve vztahu nebo manželství byl vyřešen dnes, prostřednictvím: isikolosolutionhome@gmail.com nebo přímo Whatsapp +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji moc, DOCTOR ISIKOLO za to, že se můj bývalý přítel vrátil ke mně. Píšu toto úžasné svědectví o tomto muži. Splnil všechna moje přání. Můj přítel a já jsme spolu chodili déle než 3 roky a přestože jsme měli tolik hádek, ale nikdy nás nenapadlo, že se rozejdeme. Jednoho dne mi zavolal přes telefon a řekl mi, jak je unavený ze vztahu a nevidí nikam, kam míříme. Uplynuly měsíce a můj přítel mě už nekontaktoval a už jsem o něm neslyšel a jeho mobilní telefon byl odpojen. Věděl jsem, že musím vyhledat pomoc kvůli tolika lásce, kterou k němu mám. Kontaktoval jsem toto skvělé kouzelnické kouzlo, protože jsem nikdy předtím nikoho nekontaktoval a říkám vám, že po dvoudenním kontaktu mi zavolal můj bývalý přítel a požádal mě, aby mě viděl, a příštího rána nosil prsten na mém prstu. Jsem velmi šťastný, protože se brzy stanem vdanou ženou pomocí tohoto velkého kouzelnického sesilatele s názvem DOCTOR ISIKOLO. Slíbil jsem, že vaše díla projevím všem, a prosím kontaktujte tohoto muže, aby vám pomohl na adrese isikolosolutionhome@gmail.com nebo jeho WhatsApp na: +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji moc, DOCTOR ISIKOLO za to, že se můj bývalý přítel vrátil ke mně. Píšu toto úžasné svědectví o tomto muži. Splnil všechna moje přání. Můj přítel a já jsme spolu chodili déle než 3 roky a přestože jsme měli tolik hádek, ale nikdy nás nenapadlo, že se rozejdeme. Jednoho dne mi zavolal přes telefon a řekl mi, jak je unavený ze vztahu a nevidí nikam, kam míříme. Uplynuly měsíce a můj přítel mě už nekontaktoval a už jsem o něm neslyšel a jeho mobilní telefon byl odpojen. Věděl jsem, že musím vyhledat pomoc kvůli tolika lásce, kterou k němu mám. Kontaktoval jsem toto skvělé kouzelnické kouzlo, protože jsem nikdy předtím nikoho nekontaktoval a říkám vám, že po dvoudenním kontaktu mi zavolal můj bývalý přítel a požádal mě, aby mě viděl, a příštího rána nosil prsten na mém prstu. Jsem velmi šťastný, protože se brzy stanem vdanou ženou pomocí tohoto velkého kouzelnického sesilatele s názvem DOCTOR ISIKOLO. Slíbil jsem, že vaše díla projevím všem, a prosím kontaktujte tohoto muže, aby vám pomohl na adrese isikolosolutionhome@gmail.com nebo jeho WhatsApp na: +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  14. Děkuji vám, pane DR ISIKOLO za vaše pravá kouzla. Jmenuji se Zara Matteo. To je opravdu neuvěřitelné a nikdy v životě jsem nic takového nezažil. Než jsem tě potkal, pane, vyzkoušel jsem všechny pravděpodobné prostředky, které jsem mohl získat zpět svého manžela, ale ve skutečnosti jsem si uvědomil, že pro mě nic nefunguje, a že můj manžel pro mě vyvinul hodně nenávisti. neexistovala žádná naděje na setkání s mým bývalým manželem. Ale když jsem četl dobré recenze o tom, jak DR ISIKOLO pomáhá ostatním, rozhodl jsem se mu poslat e-mail na adresu isikolosolutionhome@gmail.com. zkusit to a udělal jsem vše, co mi nařídil, a já jsem mu důvěřoval a řídil se jeho pokyny, stejně jako mi to zaručil za 48 hodin, a to bylo přesně, když mi zavolal můj bývalý. Pane, nyní jsme spokojenější než kdy jindy. Všechno vypadá perfektně a tak přirozeně! Mockrát vám děkuji, pane za vaše autentická a nesporná kouzla. zde opět jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také Whatsapp na +2348133261196. Děkuji pane za vaši pomoc.

    OdpovědětVymazat
  15. Chci poděkovat Velké DR ISIKOLO za to, že přinesl Obnovení mého narušeného vztahu. Nikdo mě nikdy nemohl přesvědčit, že Svědectví někdy přijde do reality. Byl jsem největší skeptik na světě. Nikdy jsem nevěřil na magická kouzla ani na nic souvisejícího, ale řekl mi spolehlivý zdroj (velmi blízký spolupracovník) a já jsem to vyzkoušel, byla to jedna z nejlepších věcí, jaké jsem kdy udělal. Můj milostný život byl v troskách; srdce se zlomí a bylo na pokraji třetiny. Prostě jsem nemohla čelit dalšímu rozvodu a chtěla jsem se více snažit, aby náš vztah fungoval, ale zdálo se, že to mého manžela nezajímá. a znovu se mnou zabrzdil. Byl jsem zmatený a neudělal jsem, co dělat znovu, spíše jsem je kontaktoval s DR ISIKOLO. Udělal kouzlo lásky, díky kterému se můj manžel vrátil ke mně přesně za 48 hodin, a ujistil mě. nyní jsme se svým já velmi spokojeni. DR ISIKOLO ji přiměla uvědomit si, jak moc se navzájem milujeme a potřebujeme. Tento muž je pro SKUTEČNÉ a pro dobro. může vám také pomoci napravit váš narušený vztah. Měla jsem zpět svého manžela! Bylo to jako zázrak. pokud potřebujete pomoc, kontaktujte ho hned. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také Whatsapp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  16. AUTENTICKÁ LÁSKA VYZNAMUJE PRÁCE ZA 48 HODIN zpět moji bývalou přítelkyni pomocí DR ISIKOLO na adrese (send@isikololovetemple.com).
    Viděl jsem lidi psát svědectví o kouzlu, kterým byli požehnáni a kým, takže chci také říci moje. Právě s těmito svědectvími jsem potkal doktora Isikola a kontaktoval ho, aby mi přinesl moji bývalou Katrinu zpět, abychom mohli trávit prázdniny společně, protože jsme se rozešli téměř rok a mé srdce nebylo stejné. Miluji tuto ženu z celého srdce. S pomocí doktora Isikola se ke mně můj bývalý vrátil za 48 hodin poté, co jsem mu vyhověl, a udělal to, co od mě vyžadoval. Je to velmi skutečné. I já jsem byl šokován a nemohl jsem uvěřit, že to skutečně funguje. Řekl bych vám, abyste kontaktovali tohoto muže, pokud si přejete mít svého milovaného zpět k sobě s rychlými výsledky na jeho e-mailu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo WhatsApp/Viber +2348133261196. Jeho web: https://isikololovetemple.com

    OdpovědětVymazat
  17. Z toho se musíme všichni poučit. můj přítel, její a manžel potřebovali služebnou, tak si našli jednu pro sebe. když s nimi služebná zůstávala, můj přítel si začal všímat vtipného chování. moje přítelkyně si všimla, že její manžel a služebná se spolu mají. služka použila špatné kouzelné kouzlo, aby svázala mou přítelkyni a její manžel, služebná převzala kontrolu nad jejich domovem. protože moje kamarádka potřebovala zastavit všechny nesmysly, které se v jejím domě dějí, požádala o pomoc DR WALE. řekla, že řekla DR WALE všechno a DR WALE jí řekl, že všechno bude v pořádku. řekla, že ji DR WALE požádal, aby zaplatila za duchovní předměty, za které platí. DR WALE ji duchovně kouzlila, aby zahnala služebnou z jejich domu. a její manžel se vrátil k jeho snímání. Poté, co DR WALE odvedl skvělou práci pro mého přítele, kontaktoval ho další z mých přátel a stěžoval si, že ji její manžel vždy bil, byla hořká, ale přesto jí DR WALE pomohla vrátit její úsměv, když připravoval kouzlo, které obnovilo její manželství. dnes oba moji kamarádi žijí znovu šťastně se svým manželem. WhatsApp: +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  18. Velký respekt k doktorovi Ilekhojiemu za obnovení mého manželství po mnoha letech. Od listopadu loňského roku jsme s manželkou u soudu kvůli opatrovnictví mé holčičky. Hluboko v sobě jsem chtěl svou rodinu zpět, protože mi dávala tolik radosti, a od té doby, co tyto problémy začaly, jsem se nemohl soustředit na práci, protože jsem byl emocionálně na dně. Diskutoval jsem s přítelem, který mě seznámil s doktorem Ilekhojiem, a měl jsem od srdce rozhovor s ním, kde mě ujistil, že jeho smírčí kouzlo urovná spor mezi mnou a mou manželkou. Udělal jsem vše, co požadoval, tím, že jsem poskytl malou částku na nákup všech, o které mě předkové požádali, abych nabídl obnovení spojení mezi mnou a mou ženou. Poté, co bylo hotovo, se moje žena jednoho rána probudila a vyzvala nás k rozhovoru, který později po tolika letech skončil nezapomenutelným sexem a od té doby byl v mé rodině a našich přátelích a sousedech klid .
    Ačkoli to doktor Ilekhojie možná nevidí, ale dlužím mnoha lidem najít řešení s doktorem Ilekhojiem a usnadnit vám život a manželství. Můžete ho kontaktovat pomocí jeho přímého čísla na WhatsApp nebo Viber (+2348147400259)

    OdpovědětVymazat
  19. Když jsem viděl příspěvek na internetu, který říkal, jak jí pomohl doktor Ilekhojie, rozhodl jsem se také kontaktovat jej s žádostí o pomoc, protože jsem neměl na výběr, chtěl jsem jen to, abych získal manžela zpět a štěstí. Pohrával si se spoustou žen a vážně mi ublížil. Bez ohledu na to, co Henry dělal, jsem ho stále miloval a nechtěl jsem ho ztratit. K mému největšímu překvapení můj manžel přišel domů na kolenou, že bych měl najít místo v mém srdci, abych mu odpustil. Opravdu mi chybí výrazy a nevím, jak moc vám mám vyjádřit své uznání, doktore Ilekhojie. Jsi Bůh poslaný obnovit narušený vztah, a teď jsem radostná žena. jeho kontaktní údaje jsou Whatsapp číslo +2348147400259) nebo e -mail; gethelp05@gmail.com

    OdpovědětVymazat

  20. Při několika příležitostech Kenny vyhrožuje, že se se mnou rozejde, pokud se ho odvážím zeptat na jeho vztah s jinými dívkami, byl jsem úplně zničený a zmatený, dokud mi můj starý přítel neřekl o kouzelníkovi na internetu, doktoru Ilekhojie, který pomáhá lidem s jejich vztah a manželský problém mocnostmi lásky Kouzla, Nejprve jsem pochyboval, jestli něco takového vůbec existuje, ale rozhodl jsem se to zkusit. Když jsem ho kontaktoval, řekl mi o tom, jak se to dělá, a zajistil, že jsem se všemi v pořádku procesy a ujistil mě o mé touze. Wiithin 28 Hours Kenny mi zavolal a začal se omlouvat, že se probudil a přemýšlel o všem, co mi udělal. Byl jsem velmi šokován, protože Kenny není vždy ten typ, kterého by cokoli mrzelo, ale od té doby se stal milujícím a starostlivým. Pokud potřebujete podobnou pomoc, zde je jeho kontakt .. VOLAT/WHATSAPP/VIBER: +2348147400259 nebo e -mail; (gethelp05@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  21. Jsem tu, abych se podělil o svědectví o tom, jak mi DR WALE pomohl. Po dvouletém vztahu s mým přítelem se náhle změnil a přestal mě pravidelně kontaktovat, přišel s výmluvami, že mě pořád nevidí. Přestal odpovídat na mé hovory a moje sms a přestal mě pravidelně vídat. Potom jsem ho začal chytat s různými dívkami několikrát, ale pokaždé, když řekl, že mě miluje a že potřebuje nějaký čas na přemýšlení o našem vztahu. Ale nemohl jsem na něj přestat myslet, tak jsem se rozhodl jít online a viděl jsem tolik dobrých rozhovorů o tomto kouzelníkovi jménem DR WALE a kontaktoval jsem ho a vysvětlil mu své problémy. Vrhl na mě kouzlo lásky, které používám, a během několika dní se ke mně můj přítel vrátil a začal mě pravidelně kontaktovat a po několika měsících jsme se k sobě přestěhovali a byl mi otevřenější než dříve a začal s ním trávit více času. já než jeho přátelé. Nakonec jsme se vzali a nyní jsme šťastně ženatí 3 roky se synem. Od doby, kdy mi DR WALE pomohl, je můj partner velmi stabilní, věrný a bližší mi než dříve. Můžete také kontaktovat tohoto sesilatele kouzel a opravit váš vztah. Kontakt: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 NEBO E -mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat

  22. Jsem tu, abych zpíval chvály doktoru Ilekhojiemu, který mé přání splnil. Před pandemií jsme měli já a můj pětiletý manžel problémy a odstěhoval se z domu. Bylo to pekelné být v té době sám, protože jsem byl sám se svými dětmi a oni chtěli svého otce všemi prostředky. Plakala jsem celou noc a musela vysvětlovat, když moje děti požádaly o otce a o několik měsíců později mi podal rozvodové papíry a to mě zlomilo. Během jednoho z mých osamocených dnů v parku jsem potkal Melissu, která mi dala kontakt na doktora Ilekhojieho. Když jsem s ním mluvil, měl jsem malý klid a jistotu, když mi slíbil, že se můj manžel za pár dní vrátí. Udělal jsem vše, o co požádal, a poskytl vše, co potřeboval. Přesně tři dny přišel můj manžel pozdě v noci a prakticky mě prosil, abych zapomněl na rozvod a přijal, že se vrací domů. Byl jsem v úžasu, protože jsem nečekal tak brzy výsledky.

    Děkuji, doktore Ilekhojie, i když tento příspěvek neuvidíte. Pokud jste v situaci jako já, laskavě si promluvte s doktorem Ilekhojiem a ujišťuji vás, že vždy existuje řešení od něj. E -mail: (gethelp05@gmail.com) WhatsApp nebo Viber +2348147400259

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj, toto je skutečné svědectví doktora Ilekhojieho, který mi pomohl přivést zpět mého snoubence, který opustil mě a děti na 9 měsíců. Ztratil jsem veškerou naději, že se můj snoubenec vrátí domů, ale doktor Ilekhojie to za pár dní umožnil. Pokud procházíte těžkým obdobím ve vašem manželství nebo vztahu, nebo chcete, aby se váš ex vrátil, kontaktujte ho na gethelp05@gmail.com nebo Whatsapp, Viber nebo volejte +2348147400259

    OdpovědětVymazat
  24. Sdílím toto svědectví partnerům, kteří trpí ve svých vztazích, protože existuje trvalé řešení. Můj manžel mě a naše čtyři děti nechal na dva roky pro jinou ženu. Snažil jsem se být silný jen pro své děti, ale nemohl jsem ovládat bolesti, které trápily mé srdce. Byl jsem zraněný a zmatený. Potřeboval jsem pomoc, a tak jsem provedl průzkum na internetu a narazil jsem na web, kde jsem viděl, že DR WALE sesilatel kouzel, který může pomoci získat spoustu milenců zpět během několika hodin, kontaktoval jsem ho a on udělal speciální modlitbu a kouzla pro mě. K mému překvapení se můj manžel po několika dnech vrátil domů. Tak jsme se zase dali dohromady a v rodině bylo hodně lásky, radosti a klidu. Můžete také kontaktovat DR WALE, mocného sesilatele kouzel pro řešení jeho kontaktu. WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 NEBO E -mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat

  25. Máte nějaký problém, který vás obtěžuje?
    Chcete vyhrát v loterii?
    Máte nějakou nemoc?
    Jsi v depresi?
    Potřebujete uzdravení?
    Chcete přivést zpět svého ex?
    Nebo potřebujete otěhotnět atd.

    Přináším dobré zprávy; Doktor Ilekhojie, velký psychik/kouzelník, vám pomůže. Je velmi dobrý v kouzlech, proto je doporučován z dálky i z blízka. Promluvte si s ním dnes, bude vám moci pomoci. Vaše soukromí je přísně důvěrné. Pošlete mu e -mail na: gethelp05@gmail.com nebo WhatsApp Dr. Ilekhojie na +2348147400259. Nezemřete se svou nemocí, vyjádřete se ... zasloužíte si být šťastní!

    OdpovědětVymazat

  26. Když jsem viděl příspěvek na internetu, který jí říkal, jak jí pomohl doktor Ilekhojie, rozhodl jsem se také kontaktovat jej s žádostí o pomoc, protože jsem neměl na výběr, jediné, co jsem chtěl, bylo, abych získal svého manžela zpět a štěstí. Pohrával si se spoustou žen a opravdu mi ublížil. Bez ohledu na to, co Henry dělal, jsem ho stále miloval a nechtěl jsem ho ztratit. K mému největšímu překvapení můj manžel přišel domů na kolenou, že bych měl najít místo v mém srdci, abych mu odpustil. Opravdu mi chybí výrazy a nevím, jak moc vám mám vyjádřit své uznání, doktore Ilekhojie. Jsi Bůh poslaný obnovit narušený vztah, a teď jsem radostná žena. jeho kontaktní údaje jsou číslo Whatsapp +2348147400259) nebo e -mail; gethelp05@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  27. Kenny hrozí, že se se mnou rozejde, pokud se ho odvážím zeptat na jeho vztah s jinými dívkami, byl jsem úplně zničený a zmatený, dokud mi můj starý přítel neřekl o kouzelníkovi na internetu, doktoru Ilekhojie, kteří pomáhají lidem s jejich vztahem a manželstvím problém mocností lásky Kouzla, Nejprve jsem pochyboval, jestli taková věc někdy existuje, ale rozhodl jsem se to zkusit. Když jsem ho kontaktoval, řekl mi o tom, jak se to dělá, a zajistil, že jsem v pořádku se všemi procesy a ujistil mě o mé touze. Wiithin 28 Hours Kenny mi zavolal a začal se omlouvat, že se probudil a přemýšlel o všem, co mi udělal. Byl jsem velmi šokován, protože Kenny není vždy ten typ, kterého by cokoli mrzelo, ale od té doby se stal milujícím a starostlivým. Pokud potřebujete podobnou pomoc, zde je jeho kontakt .. Whasapp/Viber/Telegram: +2348147400259 nebo e -mail; (gethelp05@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj všichni, chci podat svědectví široké veřejnosti o tom, jak byl můj vztah obnoven velmocemi DR WALE. Po šesti měsících osamělosti jsme já a EX vyřešili problémy, které mezi sebou máme, po mém kontaktu s DR WALE, že chci, abychom se vrátili a znovu založili dobrý domov, teď jsme šťastně ženatí s dětmi. To vše díky DR WALEOVI za jeho duchovní pomoc. Můžete ho také kontaktovat, pokud máte podobný problém, věřte mi, že DR WALE je také řešením vašich problémů. je vždy k dispozici a je schopen vám pomoci. Kontaktujte ho prostřednictvím WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 NEBO E -mail: drwalespellhome@gmail.com
    DŮVĚRYHODNÉ A SPOLEHLIVÉ
    1) Kouzla lásky
    2) Kouzla ztracené lásky
    3) Rozvodová kouzla
    4) Manželská kouzla
    5) Vázací kouzlo.
    6) Rozchodová kouzla
    7) Kouzla loterie
    8) finanční kouzla
    9) kouzla, aby vaše žena otěhotněla E.T.C

    OdpovědětVymazat
  29. Poté, co byl můj manžel čtyři roky ženatý, se můj manžel rozhodl odejít. Udělal jsem všechno, co bylo v mých silách, abych ho přivedl zpět, ale všechno bylo marné, chtěl jsem ho tak moc zpět kvůli lásce, kterou k němu mám, všechno jsem ho prosil, sliboval jsem, ale on odmítl. Svůj problém jsem vysvětlil svému přítel a navrhla mi, abych se raději obrátil na doktora Ilekhojieho, aby mi pomohl seslat kouzlo usmíření, aby ho přivedl zpět. Nezbylo mi nic jiného, ​​než to zkusit. Napsal jsem doktorovi Ilekhojiemu a ten mě ujistil, že není problém a že do tří dnů bude vše v pořádku. Vrhl kouzlo a druhý den mě překvapivě zavolal můj manžel. Byl jsem tak překvapený, odpověděl jsem na volání a on řekl jen to, že ho tolik mrzí všechno, co se stalo, že chtěl, abych se k němu vrátil. Pokud potřebujete pomoc, můžete také kontaktovat Dr. Ilekhojie

    1) Kouzla lásky
    2) Kouzla ztracené lásky
    3) Rozvodová kouzla
    4) Manželská kouzla
    5) Vázací kouzlo.
    6) Rozchodová kouzla
    7) Vyžeňte milovníka minulosti
    8.) Chcete být povýšeni ve své kanceláři/ kouzlu loterie
    9) zvětšení penisu
    10) problém s těhotenstvím

    WhatsApp Dr. Ilekhojie na (+2348147400259) nebo e -mailu (gethelp05@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  30. Byl jsem ženatý 16 let s milující matkou a manželkou. Měli jsme spolu 2 děti, kterým je nyní 11 a 13. Znovu jsem se spojil se starou přítelkyní z vysoké školy na Facebooku a začali jsme si románek a opustil jsem svoji manželku. Žena, se kterou jsem měl poměr, je úžasná žena a já ji také miluji a naše děti začaly situaci akceptovat a moje žena se nějak posunula, ale ne zamilovaná do muže, kterého vidí. Myslel jsem, že jsem se zamiloval do své ženy, a cítil jsem se hrozně z toho, co jsem jí udělal - je to dobrá žena a nevím, co mě to napadlo. Rozhodl jsem se zkusit ji získat zpět a byl jsem doporučen doktoru Ilekhojiemu, aby mi pomohl se znovu setkat s mojí manželkou, a do 48 hodin poté, co jsem navázal kontakt s doktorem Ilekhojiem, se moje žena rozhodla, že to se mnou vyřeší a teď jsme zase spolu s našimi dětmi žijícími jako jedna šťastná rodina. Opravdu neznám slova, která bych měl použít k ocenění toho, co pro mě doktor Ilekhojie udělal, ale řeknu vám děkuji, pane, že jste mě a moji rodinu znovu spojili. Pro ty, kteří se pokoušejí o manželství nebo vztah, může WhatsApp Dr. Ilekhojie požádat o pomoc s tímto číslem +2348147400259 nebo mu můžete poslat e -mail na adresu gethelp05@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  31. Máte nedorozumění se svým milencem, které vedlo k rozchodu, a pokoušeli jste se s ním smířit, ale on/ona vám nedává pozitivní odpověď a máte pocit, že se ve vašem vztahu něco nedaří a potřebujete rychlé řešení , kontaktujte DR WALE ještě dnes a dohlédněte na to, aby se váš milostný život vrátil k tomu nejlepšímu s vaším ex, DR WALE mi pomohl obnovit mír v mém domě, protože můj manžel mě opustil na deset měsíců a žil s jinou ženou a nikdy nechtěl vraťte se domů, ale s pomocí sesilatele kouzel DR WALE se vrátil domů po několika dnech poté, co DR WALE provedl mocné obnovovací kouzlo. Pokud tedy ve svém vztahu nebo manželství potřebujete rychlé řešení pomocí sesilatele kouzel, kontaktujte nyní DR WALE na: WhatsApp/ Viber/: +2347054019402 NEBO E -mail: drwalespellhome@gmail.com Může také provést následující kouzlo pod 1 . Kouzlo loterie 2 Kouzlo štěstí 3. Kouzlo na výhru u soudu 4. Kouzlo těhotenství atd ..

    OdpovědětVymazat
  32. Dobrý den, máte potíže ve svém podnikání, Manželství, máte nějaké zdravotní potíže, které se zdají být nemožné? Byl jsem jako ty, který byl ze života velmi zmatený, ale tady jsem oslavován, moje manželství a podnikání jsou úspěšné a moje zdraví je v dobrém stavu. Nedělám nic, co by neprosperovalo. Kontaktujte DR WALE, který má řešení všech duchovních a zdravotních problémů. Dokáže vás vyléčit z jakékoli nemoci a zlomit jakékoli kouzlo.
    Kontaktujte spiritualistu s následujícími informacemi: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 NEBO
    E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  33. LGBT komunita. MŮJ PŘÍBĚH JE SKUTEČNÝ A SKUTEČNÝ. Jsem tu, abych svědčil o tom, jak se dr. Ilekhojie, který přivedl mého muže ke mně, rozešel se mnou kvůli jinému muži, kterého potkal na svém pracovišti. DR Ilekhojie je velmi silný, skutečný a jedinečný muž se zvláštními schopnostmi. Snažil jsem se získat pomoc z mnoha míst a zdrojů, abych přivedl zpět svého muže, ale nic nefungovalo, ale když jsem kontaktoval DR Ilekhojie, řekl mi, že všechno bude v pořádku a měl bych být optimistický, že se můj muž vrátí. dal mi pokyny, abych je následoval, a já je následoval. k mému největšímu překvapení mi můj muž zavolal další den a začal mě prosit a plakat do telefonu, abych mu odpustil, odpustil jsem mu a přijal svého muže zpět a nyní žijeme jako rodina velmi šťastní, DR Ilekhojie mě znovu rozesmál můj muž zpět ke mně se svými zvláštními schopnostmi do 24 hodin ... Pokud máte problémy s manželstvím, vztahem a máte podobný problém, kontaktujte DR Ilekhojie, který vám nyní pomůže. Zde je kontakt DR Ilekhojie: EMAIL na :: (gethelp05@gmail.com) WHATSAPP A VOLEJTE: +2348147400259

    OdpovědětVymazat
  34. Sdílím toto svědectví partnerům, kteří trpí ve svých vztazích, protože existuje trvalé řešení. Můj manžel mě a naše čtyři děti nechal pět let pro jinou ženu. Snažil jsem se být silný jen pro své děti, ale nemohl jsem ovládat bolesti, které trápily mé srdce. Byl jsem zraněný a zmatený. Potřeboval jsem pomoc, a tak jsem provedl průzkum na internetu a narazil jsem na web, kde jsem viděl, jak DR WALE pomohl mnoha lidem přivést zpět své bývalé milence. Kontaktoval jsem ho a on pro mě udělal zvláštní rituální modlitbu a kouzla. Moje překvapení, po několika dnech se můj manžel vrátil domů. Tak jsme se zase dali dohromady a v rodině bylo hodně lásky, radosti a klidu. Můžete také kontaktovat DR WALE, mocného sesilatele kouzel pro řešení na WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat

  35. Jsem tu, abych zpíval chvály doktoru Ilekhojiemu, který mé přání splnil. Před pandemií jsme měli já a můj pětiletý manžel problémy a odstěhoval se z domu. Bylo to pekelné být v té době sám, protože jsem byl sám se svými dětmi a oni chtěli svého otce všemi prostředky. Plakala jsem celou noc a musela vysvětlovat, když moje děti požádaly o otce a o několik měsíců později mi podal rozvodové papíry a to mě zlomilo. Během jednoho z mých osamocených dnů v parku jsem potkal Melissu, která mi dala kontakt na doktora Ilekhojieho. Když jsem s ním mluvil, měl jsem malý klid a jistotu, když mi slíbil, že se můj manžel za pár dní vrátí. Udělal jsem vše, o co žádal, a poskytl vše, co potřeboval. Přesně tři dny přišel můj manžel pozdě v noci a prakticky mě prosil, abych zapomněl na rozvod a přijal, že se vrací domů. Byl jsem v úžasu, protože jsem nečekal tak brzy výsledky.

    Děkuji, doktore Ilekhojie, i když tento příspěvek neuvidíte. Pokud jste v situaci jako já, laskavě si promluvte s doktorem Ilekhojiem a ujišťuji vás, že vždy existuje řešení od něj. E -mail: gethelp05@gmail.com WhatsApp nebo Viber +2348147400259

    OdpovědětVymazat
  36. Velký respekt k doktorovi Ilekhojiemu za obnovení mého manželství po mnoha letech. Od listopadu loňského roku jsme s manželkou u soudu kvůli opatrovnictví mé holčičky. Hluboko v sobě jsem chtěl svou rodinu zpět, protože mi dávala tolik radosti, a od té doby, co tyto problémy začaly, jsem se nemohl soustředit na práci, protože jsem byl emocionálně na dně. Diskutoval jsem s přítelem, který mě seznámil s doktorem Ilekhojiem, a měl jsem od srdce rozhovor s ním, kde mě ujistil, že jeho kouzlo usmíření urovná spor mezi mnou a mou manželkou. Udělal jsem vše, co požadoval, tím, že jsem poskytl tu malou částku na nákup všech, o které mě předkové požádali, abych nabídl obnovení spojení mezi mnou a mojí ženou. Poté, co bylo hotovo, se moje žena jednoho rána probudila a vyzvala nás k rozhovoru, který později po tolika letech skončil nezapomenutelným sexem a od té doby byl v mé rodině a našich přátelích a sousedech klid .
    Ačkoli to doktor Ilekhojie možná nevidí, ale dlužím mnoha lidem najít řešení s doktorem Ilekhojiem a usnadnit vám život a manželství. Můžete ho kontaktovat pomocí jeho přímého čísla na WhatsApp nebo Viber (+2348147400259) nebo na jeho e -mailu: (gethelp05@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  37. Jsem dnes nejšťastnějším člověkem na zemi, protože dnes se můj pět let utíkající milenec ke mně vrátil na kolenou se slzami v očích a prosil mě, abych mu odpustil a přijal ho zpět. Viděl jsem jeho uznání na internetu, kde dívka zveřejnila příspěvek o tom, jak jí doktor Ilekhojie pomohl smířit se se svým milencem, kterému bylo 5 let. Rozhodl jsem se ho kontaktovat a řekl mi, že všechno bude v pořádku, protože za mě bude provádět modlitby za smíření. Během jedné noci modliteb nás Phelan, který mě téměř rok ignoroval, jako první požádal, abychom šli na rande, které později skončilo spoustou zábavy. teď jsme spolu šťastní a žijeme spolu. Je to jako sen, ale žiju ho. Pokud jste byli v mé kůži a potřebujete pomoc, pošlete e -mail doktorovi Ilekhojiemu (gethelp05@gmail.com) nebo mu pošlete zprávu na +2348147400259

    OdpovědětVymazat
  38. Nikdy předtím jsem takové svědectví neposkytl, ale pro všechny pochybovače mi dovolte, abych vám řekl, že DR WALE je SKUTEČNOU NABÍDKOU! Jeho práce, čas a rady jsou neocenitelné. Jen bych si přál, abych ho našel dříve v životě !! Kontaktoval jsem DR WALE ohledně ztracené lásky. Byl jsem docela nepořádný a ochotný zkusit cokoli, abych toho muže dostal zpět. Po mé počáteční konzultaci s DR WALE jsem pokračoval v práci, kterou doporučil. I když byl velmi přímý, když říkal, že šance na naše smíření jsou velmi malé, cítil jsem, že se musím alespoň pokusit a stálo to za jeho služby. Zůstal se mnou na každém kroku, kdykoli jsem měl otázku nebo obavy, odpověděl zpět na můj WhatsApp. Práce, kterou jsme udělali, byla, abych se uzdravil a ne tak soustředěný na něj, což je nyní zpětně přesně to, co jsem potřeboval. DR WALE WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 NEBO E -mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  39. Při několika příležitostech Kenny vyhrožuje, že se se mnou rozejde, pokud se ho odvážím zeptat na jeho vztah s jinými dívkami, byl jsem úplně zničený a zmatený, dokud mi můj starý přítel neřekl o kouzelníkovi na internetu, doktoru Ilekhojie, který pomáhá lidem s jejich vztah a manželský problém ze sil lásky Kouzla, Nejprve jsem pochyboval, jestli něco takového vůbec existuje, ale rozhodl se to zkusit. Když ho kontaktuji, řekl mi, jak se to dělá, a zajistil, že jsem se vším v pořádku procesy a ujistil mě o mé touze. Wiithin 28 hodin Kenny mi zavolal a začal se omlouvat, že se probudil a přemýšlel o všem, co mi udělal. Byl jsem velmi šokován, protože Kenny není vždy ten typ, kterého by cokoli mrzelo, ale od té doby se stal milujícím a starostlivým. Pokud potřebujete podobnou pomoc, zde je jeho kontakt .. VOLAT/WHATSAPP/VIBER: +2348147400259 nebo e -mail; (gethelp05@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  40. Toto je svědectví, které řeknu každému, aby ho slyšel. Byl jsem ženatý čtyři čtyři roky a v pátém roce mého manželství měla jiná žena kouzlo, které mi vzalo milence a můj manžel opustil mě a děti a dva roky jsme trpěli, dokud jsem neměl na mysli příspěvek, kde toto muž DR WALE někomu pomohl a rozhodl jsem se ho také kontaktovat o pomoc, aby mi mohl pomoci přivést mého manžela domů a věř mi, že mu pošlu svůj obrázek a obrázek mého manžela a po několika týdnech, jak mi řekl, viděl jsem, jak do domu vjelo auto, a hle, byl to můj manžel a on přijel ke mně a k dětem, a proto jsem rád, že se každý z vás v podobné situaci setká s tímto mužem a vrátí se k vám váš milenec vaše vlastní Jeho WhatsApp/Viber: +2347054019402 NEBO e -mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  41. Funguje to! Můj bývalý mě zablokoval na každé platformě. Chvíli to trvalo, asi dva měsíce nebo tak, ale ODBLOKOVAL MĚ JEN PÁR HODIN PO KOUZLE OD DR ILEKHOJIE! Nevzdávej to! FUNGUJE TO! obraťte se o pomoc na Dr. Ilekhojie. jsme zase spolu. Věřte tomuto procesu ... Zde jeho kontakt..WhatsApp mu: +2348147400259 nebo mu pošlete e -mail na adresu: (gethelp05@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  42. Před pěti týdny se se mnou rozešel můj přítel. Všechno to začalo, když jsem šel do letního tábora, snažil jsem se ho kontaktovat, ale nešlo to. Takže když jsem se vrátil z tábora, viděl jsem ho s mladou dámou líbající se v jeho ložnici, byl jsem frustrovaný a to mi dalo bezesnou noc. Myslel jsem, že se omluví, ale nepřišel skoro tři týdny, byl jsem opravdu zraněný, ale díky DR WALE za všechno, co udělal, jsem se setkal s DR WALE během mého hledání na internetu, rozhodl jsem se ho kontaktovat na jeho WhatsApp +2347054019402 mi přivedl mého přítele zpět během několika týdnů, co slíbil. také mi řekl, abych zaplatil za všechny potřebné položky, které jsem za všechny zaplatil, a také se řídil jeho pokyny. dnes jsem opravdu šťastný, protože já a můj přítel jsme nyní v dobrém vztahu. ještě jednou se můžete dostat na DR WALE na WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e -mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  43. SKUTEČNÝ A SKUTEČNÝ ONLINE LÁSKOVÝ KOUZEL, KTERÝM PŘINÁŠÍ NALÉHAVĚ VOLAT MILOVAČE NEBO WHATSAPP +2347054019402.
    Chci využít této příležitosti a musím poděkovat DR WALE za získání mého bývalého manžela. po sedmi letech manželství mě můj manžel opustil kvůli jiné ženě. Udělal jsem, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale všechno, co jsem dělal, bylo marné, byl jsem smutný, ale neztratil jsem naději, že ho dostanu zpět, protože jsem věřil v Boha. Hledám tedy online, jak dostat svého manžela zpět, a narazil jsem na příspěvek DR WALE, jak pomohl jedné dámě získat zpět svého bývalého, kontaktoval jsem ho a řekl mu bolest, kterou procházím, řekl mi, co abych to udělal a já to udělal, pak mi do několika týdnů seslal kouzlo lásky a řekl mi, že ho to, co udělal, lituje a že mi moc chybí, později ten den se vrátil domů a prosil o odpuštění, od té doby naše láska sílila. Pro úžasné věci, které pro mě DR WALE udělal, by bylo nefér, kdybych nedal celému světu vědět, že tak silný sesilatel kouzel žije. Pokud chcete získat zpět svůj bývalý rychlý e -mail DR WALE na WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 nebo e -mail: drwalespellhomel@gmail.com

    OdpovědětVymazat

  44. Stále je pro mě neuvěřitelné, jak mi tento skvělý muž zvaný Dr. Oramilekun pomohl přivést zpět svého milence do 48 hodin. můj milenec, který se se mnou rozešel od loňského května tohoto roku, a veškerá moje snaha vrátit se mu byla neúspěšná. Miluji ho tak moc, že ​​kdykoli ho uvidím s jinou dívkou, budu naštvaný. jednoho dne jsem tedy procházel internet, když jsem viděl svědectví ženy, jak jí tento velký muž jménem DR Oramilekun pomohl dostat se zpět se svým manželem, takže pro mě bylo štěstí, že kontakt s mužem přerušil, a tak jsem rychle zavolal číslo, které nevybral, jsem mu poslal e -mailem asi po 2 hodinách, zavolal mi zpět a on odpověděl na můj e -mail. Všechno jsem mu vysvětlil a on mi dal úplné informace o postupu a o tom, co mám dělat. tak řekl, že potřebuje nějaké věci, aby se za mě mohl modlit, což jsem udělal, udělal jsem, co bylo v mých silách, abych za něj dostal, aby zajistil, že mé modlitby budou provedeny, a do 48 hodin, jak mě už ujistil, se ke mně vrátil můj milenec s prosbou Žádám o odpuštění, teď mě miluje, váží si mě a slibuje, že mě už nikdy neopustí. vše díky DR Oramilekun, můžete mu také poslat e -mail: kahunahelp@yahoo.com nebo jeho WhatsApp: +2348152645800 a buďte si jisti řešením, protože je prostě to nejlepší, co můžete kdekoli najít

    OdpovědětVymazat
  45. Přesně do 5 let v manželství s mým manželem se 2 dětmi se můj manžel začal chovat divně a chodit s jinými dámami a projevoval mi chladnou lásku. Při několika příležitostech mi vyhrožuje rozvodem, pokud se ho odvážím zeptat na jeho vztah s jinými dámami, Byl jsem úplně zničený a zmatený, dokud mi můj starý přítel neřekl o kouzelníkovi na internetu, který pomocí kouzel lásky pomáhá lidem s problémy ve vztazích a manželství. Nejprve jsem pochyboval, zda něco takového vůbec existuje, ale rozhodl jsem se to zkusit, když jsem ho kontaktoval, pomohl mi seslat kouzlo lásky a do 48 hodin se ke mně manžel vrátil a začal se omlouvat, nyní přestal chodit s ostatní dámy a jeho se mnou v dobrém i skutečném. Kontaktujte tohoto skvělého sesilatele kouzel a požádejte o vyřešení problému se vztahem nebo manželstvím dnes prostřednictvím: kahunahelp@yahoo.com nebo přímo Whatsapp +2348152645800

    OdpovědětVymazat
  46. Chci využít této příležitosti a poděkovat doktoru Ilekhojiemu, který mi pomohl vyhrát velkou částku. Hraji loterii posledních 5 let a nikdy jsem nevyhrál. Od té doby jsem nemohl vyhrát a byl jsem tak rozrušený a potřeboval jsem pomoc s výhrou v loterii. tak jsem se rozhodl jít online a hledat pomoc, tam jsem viděl tolik dobrých svědectví o tomto muži jménem Great Dr. Ilekhojie o tom, jak lidem vylosoval losovací kouzlo pro štěstí, aby vyhrál v loterii. Také jsem ho kontaktoval a řekl mu, že chci vyhrát v loterii, vrhl na mě kouzlo, které používám a hraji a vyhrál velkou částku v dolarech. Jsem tomuto muži tak vděčný. V případě, že ho potřebujete také, aby vám pomohl vyhrát, můžete ho kontaktovat prostřednictvím jeho e-mailu: gethelp05@gmail.com a poslat mu přímou zprávu na +2348147400259

    OdpovědětVymazat
  47. Po dvou letech rozbitého manželství mi manžel nechal dvě děti. Cítil jsem, že můj život se blíží ke konci, téměř jsem spáchal sebevraždu, byl jsem emocionálně na dně velmi dlouho. Díky kouzelníkovi jménem Ilekhojie, kterého jsem potkal online. Jednoho věrného dne, když jsem procházel internet, jsem narazil na spoustu svědectví o tomto konkrétním sesilateli kouzel. Někteří lidé vypověděli, že přivedl jejich ex milence zpět, někteří vypověděli, že obnovuje dělohu, léčí rakovinu a další nemoci, někteří svědčili, že dokáže kouzlem zastavit rozvod a podobně. Také jsem narazil na jedno konkrétní svědectví, bylo to o ženě jménem Sonia, vypovídala o tom, jak za necelé 2 dny přivedl zpět jejího bývalého milence, a na konci svého svědectví upustila e-mailovou adresu doktora Ilekhojiese. Po přečtení všech těchto věcí jsem se rozhodl to zkusit. Kontaktoval jsem ho e -mailem a vysvětlil mu svůj problém. Za pouhých 48 hodin se ke mně vrátil můj manžel. Vyřešili jsme své problémy a jsme ještě šťastnější než dříve. Je odpovědí na vaše problémy. Tady je jeho
    kontakt: gethelp05@gmail.com nebo volejte +2348147400259

    OdpovědětVymazat
  48. Chci se podělit o své zkušenosti s celým světem o tom, jak jsem získal svého manžela a zachránil své manželství. Byl jsem ženatý sedm let se čtyřmi dětmi a žil jsem šťastně se svou rodinou, dokud se mnou a mým manželem nezačaly být věci ošklivé, což nás téměř pokaždé vede k hádkám a hádkám. zhoršilo se to v okamžiku, kdy můj manžel podal žádost o rozvod. Snažil jsem se ze všech sil přimět jej, aby změnil názor a zůstal se mnou, protože jsem ho miloval z celého srdce a nechtěl jsem přijít o manžela, ale všechno prostě nefungovalo. Odstěhoval se z domu a stále pokračoval v žádosti o rozvod. Prosil jsem a zkoušel všechno, ale stále nic nefungovalo. Průlom nastal, když mi někdo představil tohoto úžasného, ​​skvělého sesilatele kouzel zvaného DR WALE, který mi nakonec pomohl… kvůli dobrým příběhům, které jsem měl o DR WALE a spoustě sladkých komentářů o něm online, jsem ho kontaktoval a všechno fungovalo dobrý. Udělal to kouzlo pro mě a věci opravdu fungovaly, jak slíbil, a můj manžel změnil názor a vrátil se domů, aby zůstal se mnou a dětmi. A slib, že už mi nikdy neublížíš. žijeme šťastně, jak to bylo s pomocí DR WALE. Pokud potřebujete pomoc, můžete kontaktovat DR WALE WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e -mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  49. Viděl jsem online svědectví o tom, jak DR WALE pomohl spoustě lidem vyhrát obrovské částky v loterii, a tak jsem se rozhodl ho kontaktovat ohledně vylosovaných čísel. Kontaktoval jsem tohoto muže a on udělal kouzlo a dal mi výherní čísla z loterie. Ale věřte mi, že když se losovalo, byl jsem mezi výherci. Vyhrál jsem sedmnáct milionů, šest set devět tisíc a pět set dolarů (17 609 500 dolarů) Potvrdil jsem, že DR WALE je skutečný a zaručený. Nyní jsem živým svědectvím o dobrých skutcích DR WALE, nadaného muže s velkými schopnostmi, je to moje tajemství, ale rozhodl jsem se dát světu také vědět. Možná to pomůže každému, kdo má zájem. Můj komentář se vám může zdát vtipný, ale je to pravda. A slibuji vám, že nebude vtipné, když vyhrajete a podělíte se o svědectví s ostatními. Toto je tajemství výhry v loterii, takže vám radím, abyste udělali totéž. Ne každý má přirozeně štěstí, pokud máte problémy s výhrou v loterii, řešením, jak vyhrát, je DR WALE, takže ho nyní kontaktujte, abyste potvrdili mé svědectví. dosáhnete DR WALE pomocí tohoto kontaktu WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e-mailu: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  50. Ahoj všichni, chci podat svědectví široké veřejnosti o tom, jak můj vztah obnovily velmoci DR UDUEBORA. Po šesti měsících samoty jsme s EX vyřešili problémy, které mezi sebou máme, po mém kontaktu s DR UDUEBOREM, že chci, abychom se vrátili a znovu založili dobrý domov, nyní jsme šťastně manželé a děti. Vše díky DR UDUEBOROVI za jeho duchovní pomoc. Můžete se na něj také obrátit, pokud máte podobný problém, věřte, že DR UDUEBOR je také řešením vašich problémů. je vždy k dispozici a může vám pomoci. Kontaktujte ho přes WhatsApp +2347054019402 NEBO E-mail: dr.uduebor@gmail.com
    DŮVĚRYHODNÉ A SPOLEHLIVÉ
    1) Kouzla lásky
    2) Ztracená láska
    kouzla 3) Rozvodová kouzla
    4) Manželská kouzla
    5) Vázací kouzlo.
    6) Přerušte kouzla
    7) Loterijní kouzla
    8) Finanční kouzla
    9) Kouzla k otěhotnění vaší ženy atd

    OdpovědětVymazat
  51. Chci napsat toto svědectví, abych to řekl ostatním a poděkoval DR WALE za to, co pro mě udělal. Prvních deset let mého manželství jsem čtyřikrát potratila a moje tchyně mě pojmenovala všemi možnými jmény, což způsobilo, že můj manželský život byl velmi hektický a tíživý. Moje dobrá kamarádka mi řekla o DR WALE, řekla, že DR WALE byl člověk, který pomohl jeho bratrovi, když jeho bratr měl těžké věci. řekla, že DR WALE je velmi silný a čestný muž a skutečně pomohl svému bratrovi vyřešit jeho problém. odtamtud mi dala DR WALE WhatsApp číslo +2347054019402 poté, co jsem sám provedl průzkum o DR WALE, viděl jsem o něm dobrá svědectví a spoustu dobrých komentářů, netušil jsem, že to bude konec všech mých problémů. Okamžitě jsem ho kontaktoval s žádostí o pomoc, dostal jsem bylinku na plodnost a řekl mi, abych ji použil. Bylina zafungovala a manžel mě dokonce miloval víc a kupoval mi drahé věci. Jednoho odpoledne jsem šla do nedaleké nemocnice a vrátila se domů s pozitivním výsledkem těhotenství a po devíti měsících jsem porodila chlapečka. Od té doby, co jsem kontaktoval DR WALE, byl můj příběh jiný. V současné době mám dvě děti a jsem v manželství velmi šťastný. zde je kontakt DR WALE: WhatsApp/Viber: +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.