Svět knihy 2017


Dnešní den se patří mezi ty knihomolsky i blogersky nezapomenutelné. Konal se totiž legendární veletrh Svět knihy, už po dvacáté třetí. A já si ho samozřejmě nemohla nechat ujít. Tentokrát jsem se zaměřila nejen na nakupování, ale také srazy a blogery. Doufám, že se mi na příštím ročníku podaří setkat i s více čtenáři! Ale teď už vás nebudu napínat a ukážu vám, jaké knihy jsem si pořídila a co jsem za ten jediný den všechno stihla...


Na Výstaviště jsem dorazila před desátou a vydala se hned do kavárny Albatrosmedia, kde se konal sraz blogerek CooBoo. Bohužel jsme se všechny brzy rozprchly, a tak jsem si nestihla s každým popovídat. Zato jsme ale dostaly horkou tedy ledovou novinku Ledová krev, která u CooBoo vychází až v srpnu. Těšte se brzy na recenzi s předstihem!


Na srazu jsem se taky potkala s Vendeou, která mi podle domluvy předala Nekonečné moře od Ricka Yanceyho a Kristie, která se vytasila s Kindered Spirits od Rainbow Rowell, protože jich kdysi omylem od Book Depository dostala padesát. Samozřejmě jsem nemohla odmítnout a holkám ještě jednou moc děkuji!


Po srazu jsem chvilku nakupovala. U stánku Albatrosmedia jsem si vyhlédla Šťastnou knihu od Barbory Šťastné a Univerzitu výjimečných od Joelle Charboneau - když už bude na tom Humbooku. Také jsem se podívala do stánku Euromedia, kde jsem ukořistila Half Bad od Sally Green a Zůstaň se mnou od Gayle Forman. Poslední jmenovanou knihu jsem sice už četla, ale ještě ji nemám doma (na rozdíl od druhého dílu) takže jsem to musela napravit.


Pak se mi konečně podařilo najít Zašitou v knihách, se kterou jsme společně prošly několik stánků. U Audiotéky jsme za blogerské heslo dostaly tašku a škrabošku na spaní a u Presca tašku plnou drobností - včetně překrásného zápisníku z Malého prince! Také jsem si tam vyzvedla recenzní omalovánky Kráska a zvíře.


Ve 13 hodin se konal YOLI sraz, kde jsem se také mihla, ale bohužel jen na chvilku, což mě trochu mrzí. Přesto jsem se stihla vyfotit u YOLI stěny. Pak už jsem ale musela spěchat do stánku Albatrosmedia - na sraz jejich blogerů. Tam se mi podařilo získat tři skvělé recenzní kousky: Bez srdce od mé milované Marissy Meyer, Poušť v plamenech od Alwyn Hamilton a Dopplera od Erlenda Loe. Na všechny se moc těším!


Na Světě knihy jsem stejně jako na Humbooku hojně využívala Instagraf, který vám při použití určitého #hashtagu vytiskne fotku. Každá dvacátá vyhrává knížku, a díky jedné ze svých oblíbených fotek se mi poštěstilo získat Francouzskou jízdu od Ivany Peroutkové.


A když jsem se od Kath a Vendey dozvěděla, že ve Slovartu mají anglické knihy se slevou, samozřejmě následovaly další nákupy. Kupodivu jsem si nepořídila nic anglického, ale zato jsem ulovila knížku Bestie je zvíře od Peternelle Van Arsdale. K nákupu jsem dokonce dostala krásný diář zdarma! Mimochodem při focení téhle fotky se mi pozadí stále zbarvuje do červena, nemám ponětí proč.


Také jsem se stavila u Hostu, abych si pořídila Posvátné lži Minnow Blyové od Stephanie Oakes a u Mystery Press jsem neodolala knize Mé jméno je nikdo od Kirsten Orlando. U nás se o tomhle titulu vůbec neví, ale v zahraničí ho hodně opěvují a já doufám, že se mi bude líbit a třeba vám ho přiblížím...


Kromě toho jsem se poznala s pár milými lidmi, rozdala několik záložek, nechala se dvakrát natočit (třeba mě někde zahlédnete), propotila tričko, naplnila knihami dvě tašky... A vůbec, měla jsem se dobře. Celkem jsem si na letošním veletrhu koupila sedm knih a osm ukořistila zadarmo. Řekněte, není to dobré skóre? Ale neptejte se, kdy je všechny budu číst...


Všem redaktorům, blogerům a ostatním milým lidem
moc děkuji za zážitky a knížky a těším se příští rok zas!

Byli jste na Světě knihy i vy? Jak se vám tam líbilo? Co jste si pořídili?
Marky

Komentáře

  1. Já zase všechny srazy úplně prošvihla :( Ale jinak byl Svět knihy super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda! Já ani nevěděla, že jsi tam byla :( Tak snad příště...

      Vymazat
  2. Máš moc krásné úlovky. Teď hlavně ten čas na to že :-D To známe všichni...:-P

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, jak jsi táhla domů? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve skutečnosti jsem měla jenom batůžek a dvě plátěné tašky :D

      Vymazat
  4. Tak to souhlasím, opravdu skvělé skóre! :D
    Čas na čtení si určitě najdeš, jenom to možná chvíli potrvá :D A jinak snad se ti budou všechny knihy líbit a budu se těšit na recenzi "Bez srdce" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :D Taky doufám, pokusím se si na ni najít čas co nejdřív ;)

      Vymazat
  5. Skvělý report ze světa knihy :) Já tam byla v pátek a těžko jsem té spoustě knih odolávala :) Jen s vypětím všech sil jsem se držela a vrátila se domů jen s oba díly Dvora trnů a růží :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) To jsi statečná, asi bych nic podobného nezvládla :D

      Vymazat
  6. Páni, tolik věcí na programu - to zní jako já před dvěma lety. :D Letos jsem tam byla v pátek s přítelem a dneska s Iris, popravdě jsem si to víc užila dneska, protože tam byl krásný klid a mohla jsem dostatečně fotit a očumovat knihy. My holky pro to asi máme větší pochopení nebo co. :D

    Měj se krásně a ať se ti všechny knížky líbí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu :D Já ale o ty srazy prostě přijít nemohla... A hned bych šla znova, jenže si myslím, že moje peněženka by mě asi snědla, takže snad až zase příští rok.

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.