Seznam knih na léto 2017


Seznam knih, které během prázdnin plánuji přečíst, jsem psala už loni a předloni. Ani letos jsem si nebrala servítky a pravděpodobně to zase nestihnu, ale to mi nebrání vám tady pár knížek představit. V průběhu července a srpna budu pomocí znamínka "" označovat knihy, které jsem už přečetla, takže i vy uvidíte, jak si vedu. A na začátku školního roku se určitě dočkáte závěrečného zhodnocení... Ale teď už ke knihám!


Jako první se samozřejmě musím vrhnout na recenzní výtisky. Nejvíce se těším na Stačí jen chtít () od Joelle Charbonneau. Od této autorky jsem ještě nic nečetla, ačkoli bude na Humbooku a já jsem jedním z ambasadorů, takže bych s tím měla něco dělat. Kromě toho mě baví číst knihy o tom, jak se sociální sítě mohou zvrtnout, a přesně to anotace slibuje.

Dále na mě ve čtečce čekají Letní dny a noci (), letní varianta Dárku z pravé lásky. Jde opět o několik povídek známých YA autorů, které dala dohromady moje milovaná Stephanie Perkins. Tentokrát jsou všechny příběhy propojené tématikou léta, což je na prázdniny přímo ideální čtení. Kromě toho vychází kniha zanedlouho u nakladatelství CooBoo, takže si ji budete moci přečíst i vy!

Momentálně mám také rozposlouchanou audioknihu Jíst, meditovat, milovat (od Elizabeth Gilbert. Zatím moc nevím, co si mám o příběhu ani autorce (a zároveň protagonistce) myslet, ale jsem zvědavá na to, jak se příběh rozvine. Těším se na všechno to cestování a zajímavé myšlenky, které recenze tolik vychvalují. Také bych se během léta ráda podívala na filmovou adaptaci.


339853543517714211980654

Brzy by mi měl přijít i recenzní výtisk Růže pro Charlotte () od Elizabeth Craft a Shey Olsen. Tuhle knihu na svém Instagramu neskutečně vychválila Penny, takže se nemůžu dočkat, až se do ní pustím. Doufám, že se u čtení trochu odreaguji, ale trochu se bojím, že mi kniha nedá spát - jako ostatně tolik dalších titulů z dílny YOLI...

Na blogerské merendě Albatrosmedia jsem ukořistila mimo jiné i Alenku v říší zombií od Geny Showalter. Pokud můj blog již sledujete nějakou dobu, jistě víte, že Alenku miluji jak v knižní, tak ve filmové podobě, takže si ani tuhle verzi nemůžu nechat ujít. I když zombie v knížkách ani filmech většinou moc nemusím, když jde o Alenku, jsem schopná překousnout ledacos.

Na seznamu mám také jeden komiks, a to Záleskautky () od Noelle Stevenson (autorky mé milované Nimony, kterou jsem četla loni v létě), Shannon Watters, Grace Ellis a Brooke A. Allen. Nemůžu se dočkat skvělého příběhu o kempování, který je v zahraničí tak opěvovaný. Komiks si s sebou určitě vezmu na tábor.


352177121130030221876672

Pokud existuje nějaká kniha, kterou mám na svém seznamu k přečtení úplně nejdéle, je to Volání netvora () od Patricka Nesse. Proč jsem ji ještě nečetla? Bojím se, že budu brečet a že nebudu moci sáhnout po žádné jiné knize ještě dlouho po dočtení této krásky. A protože jsem poslední dobou hodně doháněla čtení recenzních výtisků, netroufla jsem si vrhnout se do něčeho, co by mi mohlo přivodit čtecí krizi. Ale v létě si na ni zkrátka čas udělám!

Na Světě knihy jsem si pořídila Posvátné lži Minnow Blyové od Stephanie Oakes. I pro nepřečtení téhle knihy mám dobrý důvod. Jak jistě víte, jsem hrozný strašpytel, takže raději děsivé knihy čtu na jeden zátah. A takové čtecí maratony si můžu dovolit jenom o prázdninách, kdy na mě nečekají žádné úkoly ani učení a můžu se nerušeně ponořit do stránek...

Dlouho jsem odkládala také Ódinovo dítě () od Siri Pettersen, a to jednoduše kvůli tloušťce. Je to zkrátka pořádná bichle a i když ji mám ve čtečce, trochu mě děsí. No dobrá, trochu hodně - 568 stránek zkrátka za dva dny nepřečtu. Ale přesto na knihu slyším spoustu chvály ze všech směrů, a tak si ji nemůžu nechat proklouznout mezi prsty.


157897133381957329063391

A když už se bavíme o tloušťce, nesmím zapomenout na své předsevzetí, že chci do konce roku dočíst sérii Píseň ledu a ohně od George R. R. Martina. První díl mě neuvěřitelně bavil, ale zkrátka se bojím toho množství stránek, které na mě čeká. V létě bych ale chtěla stihnout aspoň dva další díly, tedy Střet králů a Bouři měčů.

Nechce se mi věřit, že jsem stále ještě nečetla Bestie je zvíře od Peternelle Van Arsdale. Tuhle knihu jsem měla vyhlédnutou dokonce už před jejím vydáním v originále a teď mi už přes měsíce sedí na poličce nepřečtených titulů a smutně na mě kouká. Nemůžu se dočkat, až se po dlouhé době zase ponořím do nějaké krásně napsané a poetické fantasy knihy.

Pokud je ale předchozí nepřečtená kniha ostuda, co teprve Bez srdce od Marissy Meyer. Knížky téhle autorky hltám jedním douškem a tenhle titul mám doma dokonce dvakrát, česky i anglicky. Tak moc jsem se ho nemohla dočkat, až se teď bojím si ho přečíst, protože mám strach ze zklamání...


12422394130863793438338434608740

Na merendě Albatrosmedia jsem získala ještě jednu knížku, a to Víš, že tě miluju? () od Estelle Maskame. Vypadá to, že tenhle příběh patří v zahraničí mezi hodně populární, takže jsem i já moc zvědavá. Ráda bych si touhle knihou vykompenzovala všechny ty fantasy příběhy a trochu se u ní odreagovala, tak snad se to podaří...

Z Amsterdamu jsem si před pár měsíci přivezla Replicu od Lauren Oliver. Ráda bych knihu přečetla dříve, než vyjde u nás, když už jsem za ní vážila tak dlouhou cestu. Takže mi nezbývá moc času, protože u CooBoo vychází už letos. Čím dřív se k tomuhle čtení dostanu, tím lépe, takže není proč otálet.

Nakonec tu mám titul, který snad udělá radost Radkovi - samozřejmě jde o Tahle píseň ti změní život od Leily Sales. Knihu mám půjčenou z knihovny a po prázdninách bych ji stejně musea vrátit, a tak je nejvyšší čas pustit se do čtení. Kromě toho se mi zdá, že hudba a léto z tohoto příběhu přímo čiší, tak snad mě stránky příjemně překvapí.


352863592844828718468986


Edit (1.7.2017): Některé knihy jsem už přečetla, tak si přidávám ještě něco z poličky vypůjčených knih. Chtěla bych si přečíst Kořeny od Alexe Haleyho, All the Bright Places z pera Jennifer Niven a Město snících knih (), které má na svědomí Walter Moers. Tak snad se mi podaří tyhle knihy úspěšně přelouskat a po prázdninách je vrátit jejich majitelům...

254871791846039222364484


Aktuální skóre: 9/19


Co plánujete na letošní léto vy?
Marky

Komentáře

  1. Držím ti s tímhle ambiciózním seznamem palce, určitě přečteš minimálně polovinu, jak tě znám! :)
    Já si asi přečtu pár dílů z Hraničářova učně, snad dočtu čtvrtý díl HP v angličtině, obecně bych ráda četla v cizích jazycích a taky bych měla pohnout se Shakespearem. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, snad i víc než polovinu ;) Hodně štěstí i tobě!

      Vymazat
  2. Pěkný seznam! A Ódinova dítěte ani Písně ledu a ohně se neboj. Je to sice tlusté, ale jsou to knížky, které přečteš ani nevíš jak. A skvělé, vážně. :)
    Já se chystám na druhý díl Ódinova dítěte - Plíseň. Možná ji začnu už za chvíli, záleží na tom, jak zvládnu dočíst jinou tlustou bichli. Potom to vidím na nějaké odborně naučné knihy, trochu sci-fi, nějakou tu klasiku - z knihovny už mám půjčenou Sophiinu volbu v originále - a pak něco v angličtině a němčině - v té pak asi zkusím Pottera. Už jsem ho četla česky a anglicky, tak proč to nezkusit v němčině (a až nějak lépe ovládnu ruštinu, tak ho třeba zkusím i rusky O:)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, to jsi mě trochu uklidnila... V němčině Pottera určitě zvládneš, když jsi ho už četla tolikrát ;)

      Vymazat
  3. Taky mám udělaný seznam na prázdniny, jsem zvědavá, jestli to všechno stihnu, protože to jsou jen knihy z mé knihovny, ale je jasné, že se mi do rukou dostane i několik recenzáků, které tam momentálně započítané nemám. Tak uvidím, jak to půjde. :)
    Tobě samozřejmě držím palce! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I mně chybí dvě prázdninové várky recenzních výtisků, tak snad je tam někam ještě vmáčknu :D Díky, i tobě hodně štěstí!

      Vymazat
  4. Tak to se pořádný plán :) Skvělý výběr, na spoustu z těchto knih se také chystám :) Taky mám na prázdniny velké plány, ale jak se znám, nakonec podlehnu momentální náladě a možná se pustím do čtení něčeho úplně jiného :D Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vůbec nevadí, náladové čtení má rozhodně něco do sebe :) I tobě pěkné čtení!

      Vymazat
  5. Zajímavý výběr. Víš, že tě miluju? se skvěle hodí na léto! Doporučuji :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to já zase bichle miluju, u mě platí- čím víc stránek, tím líp. Takže Ódinovo dítě asi posunu v mém seznamu trochu víš a přečtu si ho dříve :) máš toho v plánu opravdu dost, tak držím palce, ať to zvládneš ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělé letní plány... Zvláště se těším na Tvé finální dojmy z Jíst, meditovat, milovat - já jsem totiž nebyla zdaleka tak nadšená, jako všichni ostatní. Italská část mě bavila moc, zbylé dvě ale nikoliv. Přeji příjemné čtení a poslouchání celého výběru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Zatím jsem trochu na vážkách... Blížím se ke konci a brzy napíšu recenzi, ale asi úplně pozitivní nebude :/

      Vymazat
  8. To mi připomíná, že Jíst, meditovat, milovat na mě stále kouká z knihovničky :D Ráda bych se dostala i Tahle píseň ti změní život a novince Víš, že tě miluji? :)

    OdpovědětVymazat
  9. Bouři mečů jsem před pár dny dočetla a čtvrtej díl si šetřím na dovču. A jinak Bouře mečů je fakt masakr tím počtem stránek :D

    Karolína & Maličkosti ze života

    OdpovědětVymazat
  10. Are you looking for free Instagram Followers & Likes?
    Did you know you can get these AUTOMATICALLY AND TOTALLY FREE by registering on Like 4 Like?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.