Komiks pro všechny introverty | Dospělost je mýtus, Ubulená hromádka štěstí

Název v originále: Adulthood Is a Myth, Big Mushy Happy Lump
Autor: Sarah Andersen
Nakladatelství: CooBoo
Žánr: komiks, humor
Série: Sarah's Scribbles #1-2
Počet stran: 12,128
Čteno: 30. října 2017, 5. listopadu 2017, v češtině

Tyto dvě tenké knížky jsou plné komiksů známé internetové kreslířky Sarah Andersen. Její krátké stripy znázorňují běžné situace ze života a na své si tu přijdou především introverti.

Autorku jsem před čtením těchto dvou komiksů už znala z Facebooku, a tak mi některé stránky byly známé. Přesto jsem si ale v obou knihách přišla na své. Oproti Facebooku přidala Sarah Andersen hned několik nových komiksů, takže se i její sledující mají na co těšit. Rozhodně se považuji za introverta, takže jsem se ve většině situací našla. Nemyslím si ale, že by si extroverti komiksy neužili - jen se do nich zkrátka nevcítí tolik. My, co dáme většinou přednost knize před spánkem a hlavně před lidmi, jsme koneckonců zvláštní sebranka...

Některé stripy jsou roztomilé, u jiných se budete smát nahlas (nedoporučuji čtení v hromadné dopravě - lidi po vás budou divně koukat). Samozřejmě se může stát, že některé zvyky či narážky nepochopíte nebo je pochopíte jinak, než to bylo původně zamýšleno. Především ve druhém díle se autorka částečně zaměřuje na milovníky koček - a to samozřejmě všichni nejsme (i když já ano).

Přesto se najdou rozdíly mezi jednotlivými knížkami: jedničce jsem skutečně neměla co vytknout, každá stránka mě něčím zaujala či rozesmála. Ubulená hromádka štěstí se už ale takového úspěchu nedočkala. Některé stránky se mi zdály přehnané a autorka se také rozhodla zakomponovat do knihy psaný text, který se tam podle mého názoru nehodí.

Dvojka je tedy o něco slabší než Dospělost je mýtus, přesto ale oba díly doporučuji pro smutné chvilky nebo občasné čtení, když máte jen pár minut času. Pro knihomoly, introverty a milovníky koček jsou komiksy Sarah Andersen každopádně must-have a příští rok se dokonce můžeme těšit na další díl!

Na závěr ještě pár ukázek, jen tak pro představu (pro zvětšení klikněte):


Dospělost je mýtus a Ubulená hromádka štěstí jsou knihy plné stripů ze života (především) introvertů. Ačkoli znám některé autorčiny výtvory z Facebooku, v knížkách najdete několik novinek. Ve většině stránek jsem se našla, i když se samozřejmě může stát, že některé narážky či zvyky nepochopíte. Především ve druhém díle se autorka částečně zaměřuje na milovníky koček a mezi komiksy přidává i psaný text, což je podle mě škoda. Tyhle dvě knížečky doporučuji pro smutné chvíle nebo na občasné čtení každému knihomolovi, introvertovi a milovníkovi koček.

Celkové hodnocení: 
Dospělost je mýtus: 5/5
Ubulená hromádka štěstí: 4,5/5

Za recenzní výtisk Ubulené hromádky štěstí děkuji nakladatelství CooBoo.

Čtete komiksy?
Považujete se za introverty nebo extroverty?
Marky

Komentáře

  1. O knížkách už jsem slyšela a určitě bych si je ráda někdy pořídila. Ta autorka je prostě super 💕😄

    OdpovědětVymazat
  2. Pro mě je autorka naprosto neznámá, takže by mě určitě knížky příjemně pobavily a ukázaly mi třeba něco nového. :)

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá fakt stylově! A jinak moc hezká recenze :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zatím jsem četla jen druhý díl, ale první si chci taky koupit. ♥ Je to naprostá pecka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to udělej, já je taky četla naopak a vyplatilo se mi to :D

      Vymazat
  5. To si musím někdy taky přečíst. Já jsem knížku neměla v ruce už hrozně dlouho. Pokud teda nepočítám pohádky, které čtu každý večer dětem před spaním. Pak už se mi nic číst nechce a radši si zahraju automaty na internetu. Na to se nemusím tolik soustředit. Čtení mi večer nedělá dobře, protože se na to nedokážu soustředit a po dvou stranách už nevím, co jsem četla.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.