6 knih, na které se letos na jaře těším


Dlouho se mi do tohoto článku nechtělo, protože je hodně práce vybrat jen několik knih, na které se těším ze všeho nejvíc. Letos na jaře totiž v Česku i ve světě vychází samé pecky. Proto jsem se rozhodla svůj seznam omezit jen na novinky u nás a na ty světové se snad dostane někdy příště. A ne, nebyla jsem schopná to zkrátit na pět, protože na všech těchto šest titulů se těším stejně moc.

Zrádce trůnu
(Alwyn Hamilton, vydává CooBoo 5.3.)
Poušť v plamenech se mi vážně moc líbila, dokonce jsem ji zařadila mezi nejoblíbenější knihy roku 2017. Druhý díl si tedy rozhodně nenechám ujít, i když bohužel vyje s jinou obálkou... Pokud vás láká svět džinů a hlavní hrdinka, která se nebojí (doslova) střílet, tak si tuhle sérii nenechte ujít. CooBoo ji totiž možná nebude moci dovydat, protože se málo prodává. A to by byla vážně škoda, protože je to skvělý příběh!


První život
(Gena Showalter, vydává Omega 12.3.)
Tahle kniha mě okouzlila anotací a originální obálkou (i když ta česká se taky povedla skvěle!). Jde o příběh o světě, kde po životě existuje druhý, lepší. A ten první je jenom příprava na to, že po smrti přijde to pravé. I když je kniha zařazená do žánru dystopie, ráda bych jí dala šanci. A v knihovničce ji musím mít už jen kvůli té obálce... nebo snad ne?




Prach & popel
(Jenny Han a Siobhan Vivian, vydává CooBoo 2.4.)
Spousta lidí sérii Oko za oko odsoudila, ale mě vážně bavila. Začínalo to jako contemporary příběh o nenávisti na střední a změnilo se to v něco trochu jiného, ovšem to mě neodradilo - naopak! A musí vám být jasné, že třetí a závěrečný díl téhle trilogie si za žádnou cenu nemůžu nechat ujít.




Krutá krása
(Rosamund Hodge, vydává CooBoo 9.4.)
Retellingy, to je moje. A tuhle knížku mám v hledáčku už nějakou dobu. Jsem moc ráda, že se ji CooBoo rozhodlo vydat u nás (hardbacky v angličtině jsou hrozně drahé). Asi nemusím vysvětlovat, že Krutá krása je převyprávění pohádky Kráska a zvíře, kterou mám vážně ráda. Autorka napsala i další retellingy, tak doufám, že u nás postupně vyjdou i ony.




Smrtka
(Neal Shustreman, vydává YOLI 13.4.)
V zahraničí nedávno vyšel druhý díl a navíc zní tenhle příběh naprosto skvěle: svět, ve kterém neexistuje smrt a někteří lidé se musí stát Smrtkami, aby se populace příliš nerozrostla? Zní to sice krutě, ale taky jako velké dobrodružství. Neal Shusterman ve světě patří k uznávaným autorům a já se tak trochu stydím, že jsem od něj ještě nic nečetla. Scythe jsem měla v ruce loni v Amsterdamu, ale nakonec jsem si místo ní koupila Repliku...


Renegáti
(Marissa Meyer, vydává Egmont 19.4.)
Musím říkat něco víc než Marissa Meyer? Myslím, že to není třeba. Na Měsíční kroniky nedám dopustit a od autorky bych nejspíš četla i nákupní seznam. Musím říct, že téhle spisovatelce sci-fi vážně jde, takže nemám strach, že by se mi Renegáti nelíbili.





Plánujete číst některou z těchto knih?
Na které tituly se na jaře těšíte vy?
Marky

Komentáře

  1. Skvělý článek a výběr :) Všechny tyto knihy nedočkavě vyhlížím také :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na Renegáty a Zrádce trůnu se těším neskutečně, jen mě u něj pořád mrzí ta změna obálek... Krutá krása mé pozornosti zatím unikala, ale to se změní :) Od Neala Shustermana jsem četla Bez šance (fakt doporučuju), a na Smrtku mám rozhodně spadeno taky.
    Jinak se nemůžu dočkat Temné krásy, pokračování Divotvůrce, a hlavně, hlavně Dvoru křídel a zmaru ♡

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě mrzí změna obálek, ale je lepší mít knihy s různými obálkami než nemít je vydané vůbec ;) Bez šance bych si chtěla přečíst, ale zatím jsem se k tomu nedostala. Na pokračování Falešného polibku i Divotvůrce se určitě chystám taky, jen jsem nechtěla zahrnout samé další díly :)

      Vymazat
  3. Renegáti jsou pro mě takovým nakopnutím, abych Marissu Meyer konečně zkusila :) A láká mě Firstlife, ale přiznám se, že tomu asi zkusím dát šanci nejdřív v angličtině... I z toho důvodu, že se mi líbí víc ta obálka. Přestože je česká taky povedená, ta původní podle mě tu myšlenku vystihuje lépe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ji zkus, já si její styl psaní naprosto zamilovala. Mně se u Firstlife líbí obě obálky, ale chci mu dát šanci v češtině :)

      Vymazat
  4. Skvelý výber! Ani som nevedela, že Scythe bude preložené, čo ma dosť teší, pretože ten nápad je fakt super a som zvedavá na spracovanie. Renegáti sú u mňa jasná voľba a Krutá krása je skvelý príbeh, ktorý si rozhodne zaslúži preklad, takže aj keď som to už čítala, tak si preklad rozhodne nenechám ujsť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Taky doufám, že Scythe bude skvělý. Ráda slyším, že se ti Krutá krása líbila - snad to tak dopadne i u mně :)

      Vymazat
  5. Já na jaře nečekám ani tak na novinky, jako se spíš těším na starší kousky, které mám doma a ke kterým se snad konečně dostanu. :D :)

    Měj se krásně a čtení zdar!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je taky dobrý plán, měla bych se tebou a svými nepřečtenými knihami v knihovničce inspirovat častěji... Jenže ty nové jsou tak lákavé! :D I tobě krásné čtení a jaro ;)

      Vymazat
  6. Nevím kterou bych si vybrala... :D
    Oko za oko si musím už konečně sehnat a Marissa Mayer píše moc dobře. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky ne, takže si vyberu všechny :D Oko za oko určitě doporučuji!

      Vymazat
  7. Knihu vypadají dobře, hlavně mě zaujala Krutá krása. :) Při bližším prozkoumání má vážně zvláštní obálku. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Smrtka vypadá hooodně zajímavě! :-)
    Prach a popel mě až tak neláká, Oko za oko pro mě byl tak nějak průměr, ani nevím, jestli se budu do druhého a třetího dílu pouštět...:-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Druhý (a nejspíš i třetí) díl se od toho prvního dost liší, ale chápu, když se do nich nakonec nepustíš ;)

      Vymazat
  9. Mě láká Krutá krása a Renegáti :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Renegáti o tom jsem nikde neslyšela, ale vypadá to zajímavě!!

    OdpovědětVymazat
  11. Na Smrtku se taky těším a zaujala mě i poslední knížka od Marissy Meyer :)

    OdpovědětVymazat
  12. Zaujaly mě knihy První život a Renegáti, ale jelikož jsou to série, budou si muset počkat. Mám totiž strašně moc rozečtených sérií :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.