Ze zákulisí knižního světa


Během minulého týdne jsem měla možnost zúčastnit se tří skvělých blogerských a knižních akcí: narozenin nakladatelství YOLI, blogerské merendy Albatrosu a prvního literárního salonu. Protože jsem o těchto setkáních ale referovala jen na instastories, rozhodla jsem se vám sepsat stručný report i na blog.

YOLI narozeniny
Ve čtvrtek 8. března jsem měla tu čest oslavit už čtvrté narozeniny nakladatelství YOLI. Tentokrát se akce nesla ve znamení knihy Muffin a čaj od českého autora Thea Addaira, kterou jsme také všichni dostali. Zatím jsem ji nečetla, ale contemporary s tématikou LGBT+ si rozhodně nenechám ujít - zvlášť pokud můžu podpořit českého spisovatele.

Kromě této novinky ovšem účastníci dostali také reading copy Smrtky od Neala Shustermana, která u nás vyjde až v dubnu. Ale už teď vám můžu prozradit, že se máte rozhodně na co těšit! Pokud by vás zajímal můj detailnější názor, mžete si přečíst recenzi.

Oslava ale samozřejmě nebyla jen o jídle a darování knih (i když na některých fotkách to tak vypadá). Především jsem se moc ráda setkala s ostatními knižními blogerkami a blogery, které vidíte na fotkách - protože jsem líná je tu vypisovat a vy je určitě všechny znáte. Za pozvání na YOLI narozeniny moc děkuji Radku Blažkovi.


Blogerská merenda
Hned o dva dny později se konala již tradiční blogerská merenda Albatrosmedia. V milém prostředí kavárny Vinccafé (kde mají mimochodem výborné dorty!) jsme si popovídali o knížkách a přibrali každý aspoň tak deset kilo.

Samozřejmě jsme si odnesli i balíčky s knihami, které jsem si bohužel zapomněla nafotit. Našli jsme v nich thriller V pasti lží od B. A. Paris, která napsala také Za zavřenými dveřmi. ejí novinka vyjde koncem března. Kromě pár sladkostí a filmu Kruh s Emmou Watson v hlavní roli jsem v balíčku našla ještě knihu, kterou jsem si přála: Čtenářku od Traci Chee. V hardbacku vypadá vážně nádherně, tak jsem vážně zvědavá!

To nejdůležitější, co nás ale na merendě čekalo, bylo představování knih, které pod křídly Albatrosmedia vyjdou letos na jaře - a že jich je! Já se těším na spoustu z nich a vy jistě budete taky. Vyjde třeba Wonder Woman od Leigh Bardugo, Renegáti od Marissy Meyer, Krutá krása od Rosammund Hodge nebo kniha od Martina Gatisse - autora mého milovaného seriálu Sherlock.


Literární salon
Poslední akcí, kterou jsem v uplynulém týdnu navštívila, je první literární salon, který zorganizoval Kuba z Instagramu @bookscalling. Povídali jsme si se spisovatelem, nakladatelem a předsedou Svazu českých knihkupců a nakladatelů - Martinem Vopěnkou. Brzy mu totiž vychází knížka Biblické příběhy pro nevěřící děti, na které se také chystám. Bibli jsem nečetla a tahle kniha mi připadá jako skvělý způsob, jak se s ní blíže seznámit.

Po rozhovoru nesmělo chybět ani podepisování obdržených knih a samozřejmě spousta focení na známém balkoně v prostorech 2media v Pařížské, kde se celá akce konala. Děkuji Kubovi za pozvání a těším se na další skvělý literární salon.


Asi to bude znít jako hrozné klišé, ale jsem neskutečně vděčná za to, že e podobných akci můžu účastnit. Už jen proto, že je vidět, že mladí lidi čtou. Proto, že máme krásnou a milou a respektující knihomolskou komunitu. A proto, že sdílet lásku ke knihám mě jen tak bavit nepřestane. Děkuji i vám, že tuhle skvělou komunitu tvoříte a těším se, že se třeba na nějaké další akci potkáme!

Zajímaly by vás takové reporty častěji?
Marky

Komentáře

  1. Moc pěkný článek :) Na narozeninách Yoli jsem byla taky a jsem neskutečně ráda, že jsem se mohla zúčastnit a poznat další knihomoly :)

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám, že si to všichni užívali. Pěkná akce... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, já už tyhle knižní akce vůbec nesleduji, měla bych to možná někdy trochu napravit a třeba zase někam vyrazit. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě piš takové reporty častěji :) Všechny fotky jsou hezké :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, budu se snažit - záleží na množství akcí, které budou ;)

      Vymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.