Sarah potřetí útočí kočkami



Sarah Andersen se proslavila publikováním krátkých kreslánků a stripů na sociálních sítích, kterých jsme se u nás dočkali v tištěné formě už potřetí. Předchozí dva díly (Dospělost je mýtus a Ubulená hromádka štěstí) jsem si naprosto zamilovala (recenze zde), a tak mi samozřejmě neuniklo ani nejnovější pokračování.



Nechat si ujít další sbírku naprosto dokonalého situačního humoru ze života? Zvlášť, když má fialově laděnou obálku a v názvu slovo "kočky"? To prostě nešlo. Do třetí Sarah Andersen jsem se tedy vrhla  s velkým nadšením a rozhodně jsem nebyla zklamaná.


Z grafické stránky se jedná o velmi jednoduché kresby, zároveň se ale autorka dokáže držet svého osobitého stylu, takže všechny stripy vzájemně propojuje. Mně se tenhle černobílý způsob vyjadřování moc líbí a věřím, že koho nenadchne, rozhodně neurazí.


Jednoznačně se řadím mezi lidi kočičí, takže jsem byla natěšená na veškerý humor, který s těmito mazlíčky souvisí. Bohužel se na ně ale autorka nezaměřila zdaleka tolik, jak bych podle názvu čekala. V hlavní části najdete opět spoustu stripů na různá témata, ale kočky v nich figurují stejně často, jako v předchozích dvou sbírkách.


Dodatečná část se tentokrát věnuje tomu, jak se jako mladý umělec nenechat odradit od svých (ne)kariérních snů. Jedná se sice o zajímavé téma, ale příliš se mě osobně netýká, takže mi tato kapitola mnoho nepřinesla. Jak říkám, doufala jsem v kočky.


Celkově vzato se mi ale sbírka stripů velmi líbila především proto, že se ve spoustě situací sama vidím (zvlášť když jde o kočky, introverzi a vzhled). Oproti předchozím dílům jsem ale byla mírně zklamaná, což ale nejspíš způsobil mylný název. Pokud se vám předchozí autorčina díla líbila, určitě si tedy nenechte ujít ani Kočky útočí. A jestli Sarah Andersen ještě neznáte, honem si jděte sehnat Dospělost je mýtus, protože to musíte napravit!

Celkové hodnocení: 4/5

Knihu můžete zakoupit zde, za její poskytnutí děkuji nakladatelství CooBoo.


Název v originále: Herding Cats
Autoři: Sarah Andersen
Nakladatelství: CooBoo
Žánr: komiks
Série: Sarah's Scribbles #3
Čteno: 9. srpna 2018


Jste kočičí nebo psí člověk?
Marky
P.S. Proklikem na obrázky si je můžete zvětšit!

Komentáře

  1. Vždycky jsem přemýšlela, že si alespoň jeden z té série koupím, ale vždy mi to přišlo moc drahé :/ :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, připomínku, nápad... Pokud byste mě chtěli kontaktovat osobně, můžete použít můj mail marky48dsp@gmail.com. Předem díky za jakoukoli odezvu.